Nezaměstnaná a těhotná
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nezaměstnaná a těhotná
Hezký večer maminky. nejprve vyložím svůj případ. takže v červenci jsem dala po rodičáku-3roky výpověď z práce, přihlásila jsem se na ÚP, kde teď pobírám podporu. V září jsem znovu otěhotněla. Bohužel práci jsem nenašla. Mám na něco nárok? myslím třeba mateřská, ptž jsem někde četla, že pokud budu mít dítě do nějakých 270dnů, tak bych na ni měla mít nárok, ikdyž zanedbatelnou částku. manžel vydělává dobře, ale každá koruna00 dobrá…nevím teď jak co je, takže budu ráda za cokoliv…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Oj, tady zas bude mela. Nejlepe ti poradi na socialce, my vime prd, kdy mas termin a jestli se do nejake lhuty vejdes nebo ne…a hlavne, pokud chlap vydelala, tak asi jen tak narok mit nebudes, az pak po porodu na volbu vyse rodicaku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sabinka23 Po dobrání podpory budeš doma zadarmo a od porodu budeš mít nárok na rodičák, ty sama nemáš možnost volit, ale pokud je manžel účasten nemocenského pojištění (tedy zaměstnanec nebo OSVČ platící nemocenské), tak budeš moct volit přes něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katchi No, pokud v červenci skončila v práci a v září otěhotněla, tak je jasné, že se do žádné ochranné lhůty nevejde, neb žádnou nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta lhůta je jen 180 dnů, takže až dobereš podporu, tak nic a potom rodičák na 4 roky a nebo na chlapa na jak dlouho chceš (max 11500 měsíčně)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moncinas Jelikož nebyla při konci pracovní poměru těhotná, tak nemá ani žádných 180 dní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sabinka23 dostaneš rodičák, automaticky na 4 roky, nebo můžeš přes chlapa zvolit částku. Na MD nemáš nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katchi píše:
Oj, tady zas bude mela. Nejlepe ti poradi na socialce, my vime prd, kdy mas termin a jestli se do nejake lhuty vejdes nebo ne…a hlavne, pokud chlap vydelala, tak asi jen tak narok mit nebudes, az pak po porodu na volbu vyse rodicaku.
proč mela a proč nevědět? tady je odpověď jasná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:Žeby protože typická otázka „na co mám nárok?“
proč mela a proč nevědět? tady je odpověď jasná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše: Žeby protože typická otázka „na co mám nárok?“
No pokud není doplněná myšlenkou či otázkou kterak to ochcat nebo není v rámci dotazu nadáváno jak je ten stát hnusný a nepostará se, či jiná moudrost v tomto duchu, tak to povětšinou mela není…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit