Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak v tuto chvíli jsi to ty, kdo se dopouští podvodu. Pokud má prodávající v ruce vaši konverzaci, kde je cena pevně dohodnuta a ona jen zapomněla na dobírku, tak se tím policie bude zabývat. Ty jí musíš poslat fotografie vad, vytknout jí, že stav kočárku je jiný než uvádí inzerát a de facto obvinit z podvodu ji. Nicméně je to na občansko právní spor. Která z vás dvou bude mít víc důkazů,, tak vyhraje. Na tvém místě bych to hrála na vrácení peněz a kočárku, nejlépe z ruky do ruky.
Kočárek bych nafotila - hlavně teda ty vady a napsala, že vzhledem k těm vadám chceš slevu, která odpovídá dosud nezaplacené částce. V opačném případě, že pošleš kočárek zpět a chceš vrátit již zaplacené peníze.. Ale rozhodně reaguj a co nejrychleji
Krásný den
Před nedávnem jsem koupila přes marketplace kočárek, polovinu částky + poštovné jsem paní zaplatila na účet a druhá polovina měla být na dobírku.
Když přišel balíček, tak tam žádná dobírka nebyla, tudíž jsem ho převzala bez zaplacení. Pospíchala jsem pak hned do práce, takže jsem ho otevřela až déle, ale celou dobu jsem byla přesvědčena, že zbytek peněz poslu.
Kočárek však přišel ve strasnem stavu, mel mnoho vad, které v inzerátu nebyli uvedeny a hodnota rozhodne neodpovídá tomu co jsem měla zaplatit.
Nejsem na sebe pyšná, ale rozhodla jsem se peníze neposlat. Větší hodnotu než co jsem zaplatila nemá. Paní samozřejmě vyhrožuje policií a zde dotaz - může to být nějaký přestupek? Rozumejme, než takové popotahovani tak ji peníze pošlu, ale vzhledem ke štábu kočárku by to bylo vyhozené peníze.
Vím, že lidsky jsem se správně nezachovala, ale na druhou stranu - poslala by paní peníze zpět a vzala zpět kočárek kdybych ji zaplatila vše předem a pak chtěla vrátit?..