Nezastavitelný noční kašel

4140
23.12.23 21:53

Nezastavitelný noční kašel

SOS, moje holka, 6 let, už má několik dní děsnej kašel. Včera ráno jsme byli u Dr, má antibiotika. Navečer jsem ji už dala všechno, co jsem mohla. Sirup na dráždivý kašel a celý Medrol. V pokoji má chladno a vyvětráno, puštěný zvlhčovač vzduchu se studenou párou, dva polštáře pod hlavou.
Už tři hodiny nezastavitelně kašle. Snad si už musí vykašlat plíce naruby. Nějaká rada, aby mohla usnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
23.12.23 22:10

Fenistil/dithiaden/zyrtec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22698
23.12.23 22:11

Nemam zkusenost se zvhcovacem, jak hodne funguje, takze mozna to bude rada mimo. Ja bych dite poradne zabalila a otevrela naplno okno a dite oprela o sebe a drzela ho skoro v sede. Pak me docela zabirala rozkrojena cibule k posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
23.12.23 22:17
@medvidka píše:
Fenistil/dithiaden/zyrtec

už použili Medrol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
23.12.23 22:17

Dobrý večer to je to na co jsem též nepřišla. Stopkasel a nebo jitrocelovy sirup. Jinak hodně pít. Pomalu po douskach. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
23.12.23 22:34

Zrovna takhle mi teď kašle šestiletý syn. Ne teda úplně nonstop, má záchvaty kašle cca po půl hodině. Horečku k tomu, zahleněný.
Zítra nás nejspíš čeká pohotovost.
Když je nejhůř otevřu na něj okno, u postele má mokrou osušku. Dáváme inhalace s vincentkou. Zabírá mu Fenistil… dvě noci zpětně prokašlal celé, s Fenistilem je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.12.23 03:51

Levopront, otevrene okno, cibule, Ventolin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
24.12.23 07:36
@Pajka89 píše:
SOS, moje holka, 6 let, už má několik dní děsnej kašel. Včera ráno jsme byli u Dr, má antibiotika. Navečer jsem ji už dala všechno, co jsem mohla. Sirup na dráždivý kašel a celý Medrol. V pokoji má chladno a vyvětráno, puštěný zvlhčovač vzduchu se studenou párou, dva polštáře pod hlavou.
Už tři hodiny nezastavitelně kašle. Snad si už musí vykašlat plíce naruby. Nějaká rada, aby mohla usnout?

Dobre ranko, postupuji uplne stejne, kdyz ma moje mladsi dite takto drazdivy kasel. Jen misto Medrolu davam Dithiaden. Kapky na kasel - Tussin ( na noc).
Zvlhcovac je, za me, vyborna vec. Pomahal nam hlavne na laryngitidy a pri kasli ho zapinam vzdy…
Nekdy nam ani toto nepomaha a syn prokasle noc. Postupne je to kazdou noc malinko lepsi a lepsi. U nas nektere kasle trvaji dlouho.
Drzim palce a hlavne pevne nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
24.12.23 08:13
@Petája píše:
Dobre ranko, postupuji uplne stejne, kdyz ma moje mladsi dite takto drazdivy kasel. Jen misto Medrolu davam Dithiaden. Kapky na kasel - Tussin ( na noc).
Zvlhcovac je, za me, vyborna vec. Pomahal nam hlavne na laryngitidy a pri kasli ho zapinam vzdy…
Nekdy nam ani toto nepomaha a syn prokasle noc. Postupne je to kazdou noc malinko lepsi a lepsi. U nas nektere kasle trvaji dlouho.
Drzim palce a hlavne pevne nervy :kytka:

Dithiaden máme doma taky, ale dr nám doporučil k našim antibiotikam raději Medrol..
Diky, už se to snad otočí k lepšímu konečně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
24.12.23 08:19

Ja na tohle davam Drosetux, vzdycky je pak aspon na dve hodiny klid. Je to homeopatikum, vzdycky se tomu az divim jak to pomaha. Taky muze mit k tomu zadni rymu tak Olynth

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
24.12.23 08:21

Cibule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
24.12.23 12:58
@Pajka89 píše:
Dithiaden máme doma taky, ale dr nám doporučil k našim antibiotikam raději Medrol..
Diky, už se to snad otočí k lepšímu konečně :nevim:

ATB a kortikoidy moc nejdou dohromady, osobně bych si to u respiračního infektu ve smyslu zánětu průdušek či zápalu plic (v jiných případech ATB neuvažuji) u dětí nikdy netroufl, byly i případy, kdy se zánětem postižený okrsek plíce po nasazení kortikoidů „rozpadl“. Jestli kortikoidy u celkových ATB, tak jedině inhalačně.

Methylprednisolon u dětí je taky trošku zvláštní, volil bych spíše dexamethason.

Dithiaden bych určitě přidal, na noc bezpečně celou tabletu, ráno a dopoledne klidně taktéž celou tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.12.23 02:32
@Doctus píše:
ATB a kortikoidy moc nejdou dohromady, osobně bych si to u respiračního infektu ve smyslu zánětu průdušek či zápalu plic (v jiných případech ATB neuvažuji) u dětí nikdy netroufl, byly i případy, kdy se zánětem postižený okrsek plíce po nasazení kortikoidů „rozpadl“. Jestli kortikoidy u celkových ATB, tak jedině inhalačně.

Methylprednisolon u dětí je taky trošku zvláštní, volil bych spíše dexamethason.

Dithiaden bych určitě přidal, na noc bezpečně celou tabletu, ráno a dopoledne klidně taktéž celou tabletu.

Klacid + Seretide je ok…?
Porad mi ten zapal plic prijde virovy, ale nalez nic moc, „prekecali me“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5114
25.12.23 07:09

To mel presne dcera pred tydnem.. nezabiral ani Sinecod, pak pridana pulka Dithiadenu.. Spala v sede, jak mela vystlano polstarema, taky mokry rucnik u postele, vecne jsem vetrala.. Pritom kasel pres den byl uz vlhky a krasne odkaslavala, ale jak lehla vecer tak to byl kasel drazdivak, taky ze ji malem prudusky vyskocily..Tri noci jsme prosedely i otevreneho okna a kasel s ni hazel.. :roll: Pak mi dr doporucila Stoptussin. A musim rict, ze ten ji fakt pomohl. Koupila jsem teda ne kapky, ale sirup.. neni pro deti tak hnusny. Ale na noc s Dithiadenem ji to fakt pomohlo. Jeste mi dr napsala Ventolin v sirupu, ale ten mam cely.. Rikala jsem si, ze to jeste zkusim.. uz jsem toho do ni cpala tolik.. A zabralo to, tak Stoptussin muzu doporucit. Ma v sobe nejen neco co tlumi drazdivy kasel, ale i neco co rozpousti hleny. A lip se vykaslava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
25.12.23 07:50
@Lucie_Sx píše:
Klacid + Seretide je ok…?
Porad mi ten zapal plic prijde virovy, ale nalez nic moc, „prekecali me“…

Kombinace může být, některými alergology je tato kombinace oblíbená, pokud Seretide nemá efekt a přetrvává „šílený“ poslechový nález.

Určitě bych nedával u zápalu plic kombinaci Klacid + Medrol / Prednison / Fortecortin celkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí