Nezvládám výchovu 6 leté

Anonymní
1.4.23 21:29

Nezvladam vychovu 6 lete

Ahoj,
uz si nevim rady a nejspis je chyba i ve me, ale nemam se komu svěřit.
Mam dceru 6 let a vsichni rikaji, ze jak deti trochu vyrostou tak je to lepsi, ale u nas je to naopak. Dcera jako mala byla zlaticko, myslim tak do 3 let. Ale ted to uz proste nezvladam. Spat nechce a muzu delat cokoliv, zacne behat skákat, proste vsechno mozny, ale ne spat. Nespi sama, musim ji uspavat a to je nekdy na nekolik hodin a usne treba v 11 nebo klidne ve 12. Samozrejme pak nechve vstavat do skoly. Ale je proste neunavitelna at delam co delam. Boji se byt sama, takze proto sama nespi ani kdyz jdu do vedlejšího pokoje nezustane sama v jiném, porad je u me. Porad neco chce(jasne je to dite a j se ji věnuji, ale nemuzu 24 hodin byt jenom u ni a porad si s ni hrat, porad mluvi na vsechno se pta uplne do podorbna, porad mluvi neni chvile klidu. Neustale za ni musim behat ze mi chce tamto ukazat, co je tohle na co to je, proc to je atd. Nemam chvili pro sebe absolutne, kdyz varim tak furt musim odbihat za ni, vsechno tedy delam sz dcera usne, protoze potrebuje nepřetržitou pozornost. Smaozrejme jist nechce, ji 3 jidla. Je strasne drza a ze skoly si donesla i sprostý slova :zed:,kdyz nekam jedeme tak nechce a dela sceny, vsechno musi byt podle ni. Pritel od nas i odešel, protoze mu to proste vadilo(neni jeho dcera),takze s dbojim, ze jeste tak 6 let si nikoho nenajdu. Mate nekdo taky takove dite? Je to hyperaktivita nebo je to u deti normalni?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77375
1.4.23 21:31
@Anonymní píše:
Ahoj,
uz si nevim rady a nejspis je chyba i ve me, ale nemam se komu svěřit.
Mam dceru 6 let a vsichni rikaji, ze jak deti trochu vyrostou tak je to lepsi, ale u nas je to naopak. Dcera jako mala byla zlaticko, myslim tak do 3 let. Ale ted to uz proste nezvladam. Spat nechce a muzu delat cokoliv, zacne behat skákat, proste vsechno mozny, ale ne spat. Nespi sama, musim ji uspavat a to je nekdy na nekolik hodin a usne treba v 11 nebo klidne ve 12. Samozrejme pak nechve vstavat do skoly. Ale je proste neunavitelna at delam co delam. Boji se byt sama, takze proto sama nespi ani kdyz jdu do vedlejšího pokoje nezustane sama v jiném, porad je u me. Porad neco chce(jasne je to dite a j se ji věnuji, ale nemuzu 24 hodin byt jenom u ni a porad si s ni hrat, porad mluvi na vsechno se pta uplne do podorbna, porad mluvi neni chvile klidu. Neustale za ni musim behat ze mi chce tamto ukazat, co je tohle na co to je, proc to je atd. Nemam chvili pro sebe absolutne, kdyz varim tak furt musim odbihat za ni, vsechno tedy delam sz dcera usne, protoze potrebuje nepřetržitou pozornost. Smaozrejme jist nechce, ji 3 jidla. Je strasne drza a ze skoly si donesla i sprostý slova :zed:,kdyz nekam jedeme tak nechce a dela sceny, vsechno musi byt podle ni. Pritel od nas i odešel, protoze mu to proste vadilo(neni jeho dcera),takze s dbojim, ze jeste tak 6 let si nikoho nenajdu. Mate nekdo taky takove dite? Je to hyperaktivita nebo je to u deti normalni?

ano, je hyperaktivní, už chodí do školy? a tam funguje jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.23 21:43

Chodi do skoly, do přípravné třídy, protoze se narodila na konci srpna. Ale chytra je hodne, uz pise i cte. Ve skole zatim zadny problem neni, krome toho ze tedy vyrusovala v hodine a je rozsazena, ale jinak mi učitelka nic nerikala. Samozrejme ji škola nudí, protoze v přípravné třídě se neučí jako v 1.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.23 21:46

Mám takového devítiletého.
Neustále ho mám za zadkem. Má krásný velký pokoj, ale má ho jen jako šatnu.
Spí u mě, hraje si u mě. Pořád mluví a pohybuje se.
Ve škole je to celkem hukot. Je ve druhé třídě. Podle učitelky o hodinách vydává zvuky, teď prý jezdí na motorce. Už i řezal motorovou pilou, dělal lva, krokodýla, pískal… Má neomezený sortiment zvuků.
Já tedy neuspavam a neuspavala jsem nikdy. Bylo to za cenu řevu a scén, ale naučil se to. Večer pomazlime, přečteme pohádku, chvíli si povídáme a odcházím. Ale musí mít světýlko, rádio a hračky v posteli.
Svých volných večerů se nevzdám. Potřebuju chvíli vypnout.

• Citovat
  • Upravit
44207
1.4.23 21:52
@Anonymní píše:
Chodi do skoly, do přípravné třídy, protoze se narodila na konci srpna. Ale chytra je hodne, uz pise i cte. Ve skole zatim zadny problem neni, krome toho ze tedy vyrusovala v hodine a je rozsazena, ale jinak mi učitelka nic nerikala. Samozrejme ji škola nudí, protoze v přípravné třídě se neučí jako v 1.

No a proč už není ve škole? Proč jste přistoupili na přípravku?
Přípravné třídy mají dorovnat rozdíly mezi dětmi ze sociálně slabého prostředí. Požadavky kvalifikace pedagoga jsou stejné jak do MŠ.

Dcera je jedináček? Pokud ano, tím spíš chápu její chování a přijde mi adekvátní. Normálně by se zabavila se sourozencem.
Kolem tohoto věku je popisováno období druhého vzdoru, někdy tzv. dětská puberta. Chtělo by to nastavit mantinely. A zajistit nějaké kamarády i mimo školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.23 21:52

Mne spala sama jako mala, nejak do tech 3 pak usnula vzdycky nez jsme dovezli pohádku, ale ted to vyžaduje a proste dela sileny sceny, nebo proste spat nejde zacne blbnout, behat atd. V pokojicku uz davno nespi, spi u me.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.23 21:54

@1Pears1 Protoze nam to bylo i doporučeno, ona je chytra a vsechno. Ale ted ma temer každé dite odklad a byli by tam deti o dva roky starsi nez ona a to jsem si ani ja nebyla jista zda by to zvladala. Ano je jedináček

• Citovat
  • Upravit
42485
1.4.23 21:56
@Anonymní píše:

Důvodem přípravné třídy je jen datum narození? Za mne hloupost, mám dceru v půlce srpna.
Ne, nemusíš k ní hned běžet. Prostě vaříš, uklízíš atd. V 6 už to musí pochopit.
Hyperaktivní nevím, to by byl problém i ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42485
1.4.23 22:04

Ještě mne napadá. Kdy u vás začal bydlet přítel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
1.4.23 22:05

Je rozfrcana a ty jsi její sluha. Chce něco, tak ať jde o a za tebou, žádné lítání k ní. S tím spaním nevím, ale musí to být velmi obtěžující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469
1.4.23 22:07

Ja nevim, co byt prisnejsi. Ve 4,5 jsem vracela dceru do pokoje nonstop, nesmela vylezat, naucila se usinat s CD na poslech, proste to zkousela a zkousela. Jednu dobu usinala s lampickou, pak se odbourala ani nevim jak. Jidlo nabizet, kdyz nechce, nechce, rozhodne bych ji nedavala jen ty 3 dokola. Tatinek nefunguje vubec, chodi k nemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.23 22:11

Zkusila bych nastavit pravidla.
U nás platí, že když něco dělám, jde za mnou. Nejsem služka. To stejné spaní. Oni to zkouší. Nemám problém, aby spal u mě, ale večer usíná sám. Dřív usínal i 2-3 hodiny, teď leží, většinou u toho „řídí“ a u toho usne.

@Havlova nemusí být problém ve škole. Kamarádka má ADHD syna. Mají to potvrzené a ve škole klučík funguje.
U nás si taky učitelka nijak moc nestěžuje. Občas hodí sešit, sedí sám, vydává zvuky, nedává pozor…

• Citovat
  • Upravit
2922
1.4.23 22:14
@1Pears1 píše:
No a proč už není ve škole? Proč jste přistoupili na přípravku?
Přípravné třídy mají dorovnat rozdíly mezi dětmi ze sociálně slabého prostředí. Požadavky kvalifikace pedagoga jsou stejné jak do MŠ.Dcera je jedináček? Pokud ano, tím spíš chápu její chování a přijde mi adekvátní. Normálně by se zabavila se sourozencem.
Kolem tohoto věku je popisováno období druhého vzdoru, někdy tzv. dětská puberta. Chtělo by to nastavit mantinely. A zajistit nějaké kamarády i mimo školu.

To s tou připravnou třídou jsi vzala kde? 8o Syn je na konci srpna, chodil tam minuly rok a nemám teda pocit, ze bysme byli z nějaký sociálně slabý rodiny? Bylo nám to doporučeno v PPP, ze na školku už by byl jinde, ale na školu to nebylo, učitelky v Ms se názorove rozcházely tak jsme volili tuhle variantu a byli jsme spokojeni.. Učitelka byla normálně Mgr., vážně by me zajímalo kdes tuhle informaci vzala a ještě ji celkem směle takhle širis dal? 8o

Příspěvek upraven 01.04.23 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988

A ještě proč hyperaktivita? Mám stejně staré dítě, s tím rozdílem, že je v první třídě a má další dva sourozence, co mu tvoří mantinely. Věřím, že být jedináček, chová se stejne. Tvé dítě žádné mantinely co se týče pozornosti nemá a tak to vypadá. Energetický upír, který není usměrňován v tom, že maminka má také své potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85469

To jsem prehlidla. Pokud neco chce, musi jit za mnou. Kdyz varim nebo neco delam, musi pockat. Samozrejme moje taky porad “otravuje” porad dokola, ale opakuju ji to same, dokud nepocka, neprijde. Mimochodem to, ze pokud nekdo neco chce, musi jit za mnou, volam i na chlapa a syna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí