Nezvládám výchovu dcery (2r) a neovládám vztek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.2.23 21:07

Ahoj,
nevím co ti radily ostatní maminky.. Nevěš hlavu. V tomhle případě - tvém, to chce naprostý klid.. Asi jsem dobře pochopila, že tvůj manžel o problému ví.. Jestli ti můžu doporučit zkus si týden nechat vozit obědy (nebo obětuj jednu noc a navař si do mrazáku), neuklízej! Neper!! Týden se to prostě nezblázní!!! Sleduj svoji dceru co dělá, když odejdeš na záchod. Dej jí vodovky a štětec.. Dej jí modelínu.. A hlavně mluv potichu. V krátkých větách (dáš mi pastelku?, Tady máš tužku). Nerozkazuj a nekřič.. Každé dítě je obrazem nás! Nás dospělých!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.23 21:18
@Limi123 píše:
Měla jsi štěstí na děti, nesoudila bych… Já měla jedno odložitenlné a druhé neodlozitelne. To bych chtěla vidět, jak bys uklízela a vařila, když by tvé dítě několik hodin v kuse vřískalo v ohrádce nebo za vrátky.

A zakladatelko klid, tohle není na pořád, bude líp. Člověk má s tím uřvaným dvouleťákem pocit, že takhle to už bude, že někde dělá chybu, že ji musí napravit/vychovat. Víš co, nemusí. Musí to jen přežít… Ono se to změní samo od sebe, jak dítě roste.

A jestli to dítě dostane výjimečně přes plínu, když se extra vzteká, tak trauma mít nebude.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
25.2.23 11:21

Všude je spousta informací, jak vychovávat dítě, knížky, internet např. Nevýchova. Nemusíte ji dal trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí