Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kočky by měly víceméně žít alespoň ve dvou, až na některé výjimky. Zkus se podívat třeba do nějakého útulku na koťátka a sežeň mu kamaráda nebo kamarádku, samozřejmě později i vykastrovat.
@Anonymní píše: Více
Ja mam u rodicu dve fenky, ale ty se ho boji a on jich jak blazen, to naprosto chapu, kdyz je z ulice a urcite ho uz nejaky pes prohnal.
presne tak, od mych byvalych kocicek jsem zvykla na to ze semnou vzdy spaly a bylo to bozi
No on je problem, ze on pres den skoro nespi, dohaduju ze si lehne tak na 20 minut 😄.Partaka poridit nemuzu a ani nechci, kocka nebyl muj plan, normalne bych si ji nekoupila v tuto chvili, ale nasla jsem ho a tak bylo jasne, ze ho nevyhodim. Navic ho v byte mit spravne ani nesmime, ale pronajimatelku jsem ukecala aspon na nej😊
@Atisia píše: Více
Ja uz ale nevim, co je ostrejsi hra, venuji se mu kazdy den cely den, jsem student a jsem kazdy den doma. Kazdy den chodi na prochazku na ksirech a celkem dalky.Do toho si s nim hraju s mickem ma skrabadlo miluon mysek, dale si hrajeme s takovou tou tyckou a na konci myska( nevim jak se to jmenuje tak me neukamenujte).Opravdu se mu venuju na 100% ale on si stejne za hracku vybere radsi budto me provokovat a primo predemnou kousat kytky, nebo skakat na linku kam mlc dobre vi ze nesmi, a nebo me dodrapat.
@baru939 píše: Více
Ještě napíšu, že kromě toho smrada malého, jsem měla ještě dvě kočky a kocoura a kotě řádilo stejně, kočky si ho víceméně nevšímaly, akorát kocour chytnul mateřské pudy a vychovával ho jako matka kočka. Naučil ho na škrabadlo, pít z misky a čistit se. Pak si hráli, kočkovali se, honili po schodech, přidala se i druhá kočka a prcek stejně dělal svoje. Na kočky si nedovolil, ty si ho srovnaly, ale v klidu, žádná pranice, ale já jsem pořád byla kořist, lovná zvěř a objekt ke kousání a škrabání. Takže ani ta společnost mu nepomohla, potřeboval lovit, bojovat, učil se to prostě na mně, ale opravdu se po kastraci a věkem trochu zklidnil a věřím, že za další rok to bude leště lepší. Ale kouše pořád, musím si dávat pozor a poznat, kdy se chystá útočit, on to bere jako hru, ale já prolévám krev. ![]()
A netroufám si odhadnout, jestli by tvému kocourkovi společnost pomohla, ony ty kočky jsou jak malé děti, co jeden udělá, druhý začne dělat taky.Tak aby tě nelovili pak dva.Ty moje kočky jsou už starší, klidnější, takže se k alotriím strhnout nedají.
jak kdy, 1-3 celozivotne (domaci, venkovni, vcetne nalezence z ulice), a jsou velmi individualni povahove, nektere jsou klidne a mazlici (kolik kocek se chova jako psi?), jine jsou proste selmy… a tu opravdovou selmu si do loznice pusti fakt jen blazen (jasne ze to znam, taky si kocka hrala s mymi prsty u nohy kdyz jsem spala, a cim vic jsem se mrskala tim vic se bavila apod.)
tady se bavime o temperamentnim koteti, takze jednak v tomhle veku by melo byt se sourozenci nebo si vyhrat se svym okolim (prizabitou koristi co donese matka mladym na trenovani, splhat po stromech,…)
chapu ze si zakladatelka neplanuje poridit druhe kote, no tak musi doufat ze se s dospelosti a kastraci zklidni… snad…
je to proste zive zvire, kdo s tim nepocita tak si ma poridit na mazleni plysaka
@maminaAJ píše: Více
To neni, ze bych s tim nepocitala, jen jsem tohle nikdy nezazila😃 tohle neni normalni chovani kotete, minimalne teda urcite ne tech co jsem ja za svuj zivot mela a poznala 😊
Sestřenka má taky nalezence a ten je zlatý, jen já mám štěstí na ADHD koťata. A ty moje taky skáčou na linku, někdy tam jedí, někdy jedna před druhou utíká. Už to neřeším. Teď ven nechodí a linku utřu Dettolem, dezinfekčním ubrouskem, koneckonců, neolizuju ji.
Než se rozčilovat, radši to utřu a ten banderovec zlobivý ven vůbec nechodí, ten je čistě domácí. Ten je tam nejčastěji.
No podle mě takový extrém fakt normální není. ![]()
Samozřejmě nedokážu vaší situaci takhle kompletně posoudit, když jsem koťátko nevidela, ale měla jsem jednu kočičku zachráněnou hodně divokou. Hodně pomohla kastrace na zklidnění a později jsme pořídili i ještě jednu číču jako parťáka. Nijak na sebe nejsou zlé a nakonec jsou z nich super ségry.
Obě vykastrované.
Možná bych ještě doporučila nějaké aroma difuzéry na uklidnění - hodně lidí kolem mě doporučovalo značku Feliway. Já osobně nezkoušela, ale kamarádka co měla více koček a jedna z nich útočila na ostatní si to chválila, žýe pomohlo.
![]()
Pořiďte druhého, ano budou rádit dva, ale spolu a tyhle hry na lov nebudou praktikovat na lidi.
A ty máš kolik koček?
Můj kocour chodí do ložnice, je jako pes, není nad to, když si ke mě lehce a skoro celou noc vrní.
Nejlepší relax