Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Evkad píše: Více
Ahojky, no řekli mi, že nutriční mluvila s primářem, že mam blbe výsledky a sondu že zatím ponechat, i když už asi 4 dny mi do ní nic nemuseli dávat. Tak snad ji příští týden vyndaji. Děkuji.
Moc ti děkuji. V úterý je primarska vizita, tak se pokusím si to prosadit. A co ty, jak je? ![]()
@Lollitka Tak co? Jak jsi na tom se sondou. Už ti to vyndali?
Díky Bohu předevčírem. Dr. nechtěla, že se musí počkat až co řekne nutriční, která má do 23.6. dovolenou, ale mne už to přišlo dost rizikové. Strašně mě to bolelo při každém polknuti, jako by me řezaly nože, navíc jsem ji měla mesic. No a předevčírem tady byla na večerní vizite rozumná Dr. Přečetla moji anamnezu a řekla sestricce, ať mi sondu vynda. Akorát mě cpou Zyprexou (olanzapin), takže mi to samozřejmě hrozně zvyšuje chuť k jídlu. V psychiatrii je to lék, po kterém se asi nejvíc pribira, tak mám vztek.
A jak se mas ty? Hezky večer a díky za optání.
@Lollitka tak jsem ráda, že už to máš za sebou. A s tím druhým, to ti dávají na podporu chuti nebo jako lék na psychiku?
No, já jinak stejně. Možná o fous líp, jako po nemoci z jara. Ale lepší to asi nebude. Nicméně jsem vděčná za to co je.
@Lollitka píše: Více
Radši bych bral Olanzapin a trochu přibral což je v tvém případě teď pozitivní než nepříjemná NG sonda. Jinak držím moc palce k uzdravení a stabilizaci.
Jj, na podporu chuti. Protože ja 5 týdnů nesnedla vůbec nic, ani jsem nebyla v jídelně. Hrozně mi klesla celková bílkovina a urea a měla jsem anémii. Dostala jsem se do katabolismu.
Jinak jsem ráda, že je ti o fous lépe. Já vím, že toho máš hodně. Tak na tebe moc myslím a přeji, ať je alespoň trochu snesitelně.
@takamine píše: Více
Díky moc. No já měla sondu i olanzapin dohromady. Přibrat nepotrebuji vůbec. Spis šlo o to, že jsem měla špatné
Laboratorní výsledky, jak píši výše.
Ale ještě chodim na elektrosoky, ty mi pomáhají už docela. Měla jsem jich 7 a mám jich mít 12.
Olanzapin nenávidím a beru ještě několik jiných AP.
A jak je tobě?
@Lollitka píše: Více
Tak aspoň tam máš vidinu, že to mohou časem vysadit.
Před chvílí jsem se snažila vyplet cibuli, no ty prostocviky, když to nejde, sranda ![]()
Díky moc, jj, už mi ho vysazuji. Z 20 mg mám už jen 5 mg. Tak snad mi ty chutě zas poklesnou.
A proč ti nejde vyplit cibuli? Máte zahrádku? My taky, ale nebaví mě se o ní starat.
Držím palce, ať je lépe a děkuji za podporu.
@Lollitka kvůli bolavým nohám. Neuropatii a ještě k tomu mám zatuhlé (asi) svaly žeber ![]()
@Lollitka snažím se pěstovat to, co mi neseženete zvěř - srnky, slimáci, krtci ![]()
Takže cibule, česnek, rajčata, cukety. Něco bráním ohradou z kari sítí ![]()
Nemám klasický plot - jen živý z keřů, jelikož máme kolem domu potok, který občas přeteče.