Ničej mě prázdniny doma s dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
21.7.17 13:46
@Kakika píše:
@eva valoi přesně. U nás ta mladší je naprosto samostatná jednotka, ale starší prostě neumí být sám. Neumí se zabavit sám. Když ho pošlu, ať si jde hrát na zahradu, tak bude sedět na lavičce a brečet (opravdu brečet), že neví, co má dělat, ale cokoliv mu řeknu, že by mohl, tak je to nuda, úplně blbé, nebo to prostě nebude dělat sám. A s tou pitomou ségrou už vůbec ne, protože ta se chová jak mimino a nemá v hlavě ani mozek (takhle mluví o své o dva roky mladší sestře). Nepůjde do bazénu, když tam nikdo není a nepůjde do bazénu, když je tam sestřička. No a jak neumí být sám, tak prudí. Prudí mě, prudí i ji. Protože když ho pošlu pryč, ať mě neprudí, tak když vydeptá ji, tak je jasné, že za nimi přijít musím. Jooo, u něj i negativní pozornost je pozornost. A to prosím nefungujeme tak, že bych si jich celé dny nevšímala. Jen bych ráda, aby se uměli zabavit i sami :zed:

To je jak moje dcera. dokud se jí věnuju - zlatá. Ale sama se zabavit nedokáže. I když to slíbí, prostě stejně furt za někým. A když ji donutím, aby si „šla hrát do pokojíčku“ bude tam bulet, což vydrží tak pět minut a pak zase přijde. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
21.7.17 13:48

Když to tak čtu jsem ráda, že mám jedno dítě a chodím do práce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
21.7.17 13:48

:hug: Tak já mám teprve jedno dítě, teprve dvouletý ale poslední dobou jsem úplně ko. Malej má nějaký období vzdoru nebo co a každej den slyším jen na všechno ne, vztekani. Už nejsem daleko k tomu, dát mu pořádně na prd. l.Teď trénuje na nočník a katastrofa!! Už jsem mu vrátila i plenu, ale sundava si jí i v postýlce. Takže každý den peru veškeré lůžkoviny. Dnes tři louže, neustále vytiram.To když jsem vařila tak mi za tu chvilku rozsypal celou sůl a vytahal oblečení že skříně. A to jsem si říkala jak je hodnej :roll:,bylo to během chvilky.Dnes fakt blázinec. Tak si tak sedím v koupelně a brečím když pak za mnou přišel a obejmul mě. Manžel se dnes vrací ze služebky, odpočítávám minuty. Zítra mi přijde 5 dělníků tak budu vařit na zítra, musím uklidit. Hrozný. To mi dneska kleknul vysavač takže mám fakt výborný den. Obdivuji maminky co jsou sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
21.7.17 13:50

@eva valoi Mluvím jako teoretik, ale připadá mi trochu špatně, že jsou dnes rodiče dětem věčně za prdelí, věčně řešej jejich rvačky, bitky, zábavu apod. Co by se stalo, kdyby je tedy člověk jednou nechal servat a hotovo? Nebo jim doporučil pár činností, co se dá dělat, hodil si nohy nahoru a aspoň 20 min. nic nedělal? Tuhle jsem četla článek o dětech z Indonésie, které jsou hodně samostatné a jsou na sebe dost opatrné, protože jim právě rodiče se vším neasistují. Ale chce to asi vydržet.

Ale fakt je, že z pěti dětí by mi švihlo i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
21.7.17 13:54

@vejilka vysypávání věcí, sundavání plínky, rozmazávání nadílky z plen po zemi, barvení zdí čímkoliv, matlání rybilky po hlavě, pojídání hlíny z květináče, rozstříhání trička… :mrgreen: Všechno znám… neber si to tak ;) Je top prostě zdravej zvídavej kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.7.17 13:56
@Imamother píše:
@eva valoi Mluvím jako teoretik, ale připadá mi trochu špatně, že jsou dnes rodiče dětem věčně za prdelí, věčně řešej jejich rvačky, bitky, zábavu apod. Co by se stalo, kdyby je tedy člověk jednou nechal servat a hotovo? Nebo jim doporučil pár činností, co se dá dělat, hodil si nohy nahoru a aspoň 20 min. nic nedělal? Tuhle jsem četla článek o dětech z Indonésie, které jsou hodně samostatné a jsou na sebe dost opatrné, protože jim právě rodiče se vším neasistují. Ale chce to asi vydržet.Ale fakt je, že z pěti dětí by mi švihlo i tak.

Když už si pořídíš víc dětí, je podle mě tvoje povinnost hlídat, jak se k sobě chovají. :jazyk: jinak se to slabší/mladší snadno stane terčem šikany sourozence/ů.

Moji rodiče to neřešili a myslím, že to můj vztah se sourozencem hodně poznamenalo. I kdyby mě tehdy třeba vyhodila z okna, moji rodiče by řekli: my vaše spory řešit nebudeme. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.7.17 13:57

@Bábrdl Za 14 dni nam zacinaji treninky. Ale mozna se zkusim jeste po necem podivat. A pristi rok je vyslu asi na tabor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.7.17 13:58

@vejilka :hug: soucitim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Taky nesnáším prázdniny a ještě hůř když je vedro na padnuti. Už aby bylo září doslova počítám dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845

@Bábrdl taky si myslím, že rodiče musí na děti dohlížet, zvlášť když jich mají víc, děti si sami nevybrali, že budou mít sourozence a jako říct, my vaše spory řešit nebudeme je dost hrozný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
21.7.17 14:01

@eva valoi já bych děti rozdělila.. přes rok jsou ve školách a školkách, teď jsou pořád spolu. Nudí se lezou si na nervy. Teď mám aktuálně taky doma jen jedno dítě a je to fajn :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
21.7.17 14:01

Ahoj, občas to mám podobně, ale když už mi lezou krkem, vyhodim je na půl hoďky ven a odpočinu si, pustim hudbu. A nebo je zabavím, prostě se jim věnuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
21.7.17 14:03
@lapagerie píše:
@vejilka vysypávání věcí, sundavání plínky, rozmazávání nadílky z plen po zemi, barvení zdí čímkoliv, matlání rybilky po hlavě, pojídání hlíny z květináče, rozstříhání trička… :mrgreen: Všechno znám… neber si to tak ;) Je top prostě zdravej zvídavej kluk.

Večer se tomu zasmeju ale bylo mi fakt na nic. Teď chrni tak už se uklidnuji a zas mám výčitky, že jsem na něj křičela. Řvala jsem hrozně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
21.7.17 14:33

@eva valoi
Take jsem mela radeji skolu a povinnosti :lol:
Nicmene to resim tak, ze prevazne vyjizdime na vylety.Deti tak nezlobi a hlavne se nenudi. Nebot u nas zlobeni je spis o tom, ze se nudi a prudi :mrgreen:
Ale tak 4× v tydnu jezsim s nimi na vylet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.7.17 14:33

Tak nekdo mi tu radil vodovky. Uz malujou a za chvili vylet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová