Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Me to taky leze na nervy, jentak varim, peru smejcim a jeste je taham sama po vyletech.Mam doma na leto ctyri deti, obcas se prida neter
A jako top se s dvema starsima musim ucit, protoze od zari jsou zapsani na ceskou skolu a na konci prazdnin nas ceka prezkouseni a rozhodne se do jake tridy. Takze nadseni deti co dohani ucivo v dobe prazdnin si asi kazdy umi predstavit. Nejmladsi je rok, zrovna dnesni noc mi prozvracela, trileta porad zarli na starsi a jeci, tatinek v praci, jenom pes je takovy hodny a tichy…vcera jsem si i spalila obed…A od vsech jednou tydne chodim pryc, i kdyby mel tatinkovi barak na hlavu spadnout
Hodne stesti.Uz jsme skoro v pulce, to utece ![]()
A jeden matla patla, prisel, aby vylil vodu a zaprasil sebe i vse v dosahu.
@eva valoi Barvy nechavam jen venku. Letos jsme v byte a vodovky jeste nevytahli
Vzdyt pastelky jsou taky fajn ![]()
@Imamother píše:
@eva valoi Mluvím jako teoretik, ale připadá mi trochu špatně, že jsou dnes rodiče dětem věčně za prdelí, věčně řešej jejich rvačky, bitky, zábavu apod. Co by se stalo, kdyby je tedy člověk jednou nechal servat a hotovo? Nebo jim doporučil pár činností, co se dá dělat, hodil si nohy nahoru a aspoň 20 min. nic nedělal? Tuhle jsem četla článek o dětech z Indonésie, které jsou hodně samostatné a jsou na sebe dost opatrné, protože jim právě rodiče se vším neasistují. Ale chce to asi vydržet.Ale fakt je, že z pěti dětí by mi švihlo i tak.
No to je tak trochu vidět, že jsi teoretik
Já se přesně o toto dost často snažím, rozhodně nejsem rodič s vrtulí, jak se někdy říká, ale ani tak nemám moc klidu..oni se teda neperou, ale furt se přeřvávají a o něco tahají. A když nejdu já za nimi, tak přijdou oni za mnou, takže nohy nahoře jsou sci-fi. Naštěstí jsou teda jenom 2 a mívají i světlé chvilky, kdy si hrajou hezky. Ale celý den spolu je prostě moc dlouhý a je proložen různě dlouhým řevem a blbou náladou. Naštěstí chodím na půl úvazku do práce, starší má příští týden příměstský tábor, manžel pomáhá a občas je hlídá děda…i tak se mi to někdy táhne, 5 dětí bez větší pomoci si neumím představit, asi bych se dala na chlast ![]()
@kdochcekam píše:
Nedržíš se instrukcí. Psala jsem venku.
To je vrchol amatérismu todle to.
Neni nad to byt bezdetna ci maximalne s jednim ditetem. Proc si lidi delaj vic deti kdyz pak jsou akorat znechuceni peci o ne? Jinak proc se vsichni neseberete a nejedete nekam na dovolenou? Klidne levnou, ale zmena prostredi by ti pomohla a deti by se prestaly nudit.
Ahojky, jj, je to dost náročné zabavit děti tak, abys nebyla hotová víc, než oni. Pro těžké případy mám nachystané dva veliké ubrusy, ty vytáhnu na terasu, dám barvy, plastelínu, papíry a vodu a tři děti to zabaví na hodinu, většinu pozoruji z povzdálí s komentářem Poraď si. Dvouleťák je náročný sám o sobě, ale takovým dětem kolikrát stačí nehračky, ale spoustu věcí a zabaví se sám, ale nesmí mít kolem sebe konkurenci, takže taky doporučuji nemilosrdně dát babičce aspon toho mrňouse. Spousta psychologů doporučuje poslat děti ven a nechat je si vymyslet hru sami. Dětem se vše předkládá a oni si „jen hrají“. Nemusejí nic, jsou znuděné, uhádané. Ve městě je to potíž, na vesnici obrovská výhoda.
Nemám co více napsat, soucítím, mám doma dvě holčiny ve věku 7 a skorem 3, piští, ječí obě, menší se uráží a vzteká na střídačku
Miluju školku, školku, práci ![]()
@vejilka tobě vysypal sůl, mě tuhle než jsem převlékla peřiny vysypal barvu na textil -modrou, na bílou dlažbu. A taky byl podezřele hodnej. Jsem dva dny viděla modře ![]()
Ja bych je i servat nechala…jenze jak uz nekdo.psal,chodi zalovat, jednou by to stejne nebylo a popravde to resim hlavne kvuli okoli, ktere to narozdil ode me nema povinnost poslouchat
Jinak ja si sice ponadavam, ale v podstate mi to nevadi. Strasne rychle to utika a za chvilku je clovek bude premlouvat, aby s nim vubec nekam sli ![]()
Takže jsem vytřela vylitou vodu po malování a jeli jsme. Výlet nic moc. Manžel hned na parkovišti sednul ke kiáči a dal si pivo. Jo, měl chudák chuť na točený… Počkjte na mě…Ještě než jsme odjeli, tak si starší syn potiskal nohy razítkem. Poslala jsem ho umýt, šla jsem chystat mladšího. Po příjezdu jsem si všimla, že na umytí použil můj nový sprcháč, nechal ho tam ležet a půlka vytekla do vany. Cestou zpátky jsme stihli nákup. Zatímco jsem to ukládala do lednice, mladší si komplet pomaloval chodidla rasenkou, kterou vyštrachal nejstarsi dceri v supliku a prosel se po baráku. Já vím, že jsou to voloviny, ze má byt clovek rád, ze jsou zdravi, ale mne se chce nekdy rvat. Manzel letos udelal kolem baraku kus prace, kazdy sem prijede a hned si vsimne, co ma hotovo. Za mnou je videt jen to, co nestihnu a urvane deticky, co je budu jeste 20 let vychovavat a vysledek je nejisty. Malej vleze naprosto vsude. Tudle vecer netekla tepla voda, tak jsem si vzpomnela, ze kdyz jsem rano mazala snidani, ze mi utekl do komory a… Vypnul bojler. Vsim triskaj, bouchaj. Uz nemam ani chut si sem kupovat cokoli noveho. Loni jsme malovali detsky pokoj, uz je jedna zed pocmarana. Do palandy z nasivu vyryly ryhy. Koupili jsme lednici, jak tam pristrkujou zidli, aby tam neco vystrachaly, spodni dvere jsou cele obouchane. Mam kupovat nove?? Furt jenom hartusim, vysvetluju, poucuju, litam za nimi a ono je to vsechno hov.no, ale hovn. o platny.
Potrebovala by si oraz.
Me ti moji uz chybi. Ze od 1.7.jsou porad nekde aktivisti a ja vlastne taky. Zitra se sejdeme vsichni doma, protoze jsem rekla, ze uz si musi par dni od prazdninovani odpocinout a i se vratit domu. Takze je budu minimalne tyden drzet doma a pak pocitam, ze uz i deda nevydrzi a bude si je, zase chtit odvezt pryc.
@zudina píše:
Neni nad to byt bezdetna ci maximalne s jednim ditetem. Proc si lidi delaj vic deti kdyz pak jsou akorat znechuceni peci o ne? Jinak proc se vsichni neseberete a nejedete nekam na dovolenou? Klidne levnou, ale zmena prostredi by ti pomohla a deti by se prestaly nudit.
Když to je těžké, na rodičovství se nedá nijak připravit a jaká je to někdy pakárna se ukáže v plné síle, až už ty děti jsou…no a co už pak s nima…:lol: