Ničej mě prázdniny doma s dětmi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
21.7.17 21:33

Ti starší nemají svoje kamarády? U nas si starší deti 11 a 9 let zarizuji program podle sebe, se svymi kamarády, koupak, dopravni hřiště, fotbalové hřiště, jizda na kolobezkach nebo kolech, mladší deti 5 a 2 a pul vezmu do parku a i dve hodiny si hrají, můžu si číst :nevim: Je fakt, ze bydlíme v centru města, nikoho nemusím nikam doprovazet, jsou zvyklí se pohybovat sami. Zahradu nemáme, vubec mi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
21.7.17 23:09

Soucítím s tebou. :hug: Moji kluci se teď dlouho neviděli, poslední týden v červnu byl mladší u táty, pak jel starší na týden k babičce a pak nastalo „peklo“ v podobě dovolené mé mamky. Jeden výlet za druhým, do toho moje brigáda, posledních šest dní se prakticky domů chodím jen vyspat, jsem unavená, doma bordel. A kluci se neustále mydlí, škodí, přidělávají bordel, usínají kolem jedenácté večer a vstávají v šest. :zed: Na zítřek nemám v plánu vůbec nic a počítám s tím, že celý den budu jen řešit „mami, on mě bouchnul“ a „mami, on mě taky bouchnul“. A ven se v tomhle počasí jít nedá, že bychom šli alespoň za barák na hřiště. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
24.7.17 13:47

@eva valoi Mě by zajímalo, jak to dělají jinde. Pochybuji, že třeba kdysi řešili každé „mamííí, on mě bouchnul“. Jasně, že nenechám bít do malinkého dítěte, ale u vrstevníků a dostatečně velkých dětí bych to moc neřešila, stejně u toho ani nejsi, tak jak víš, „kdo si začal“? Jako jak je rozsoudíš nebo co s tím uděláš?

Co se týče razítek, proč by nakonec nemohlo jet dítě s razítkama na nohách? Toho zničeného nábytku je samozřejmě škoda, asi jsem se sama poučila, že nemá cenu dětem kupovat něco „lepšího“…tedy pokud nemáte nervy to přebrousit a přelakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
25.7.17 07:20
@kdochcekam píše:
To je děs. My jsme si teda hráli furt spolu. A děcka moje si tak taky hrají. Nechápu, že jsou někde věčné bitky. U nás se mezi dětma prostě násilí netoleruje. Ani žduchání, nic takového. Řev, když malý ničí hru staršímu chápu. Ale ten malý jde spát, tak si v klidu může starší pohrát s tím, co je mu cenné. :nevim:
A to jsme v bytě. Kdyby jsme měli dům, tak o dětech ani nevím. V životě si věcí co jim nepatřily nevšímaly. voňavky, hlína, matlání po zdi…nic z toho neznám. Důrazné NE stačilo. Úctu k věcem rodičů musejí mít. Všechno není jejich. Venku ať si matlou co chtějí. Nevím no. asi moc mírný metr a pak je člověk jako blázen ve vlastním domě. :nevim:

No, já jsem se se ségrou taky jako malá rvala, nevidím v tom nic neobvyklého. A rozhodně bych to nenazývala násilím. Prostě běžné dětské půtky. Co se matlání a podobných věcí týká, neznám dvouleté dítě, kterému by stačilo důrazné NE, aby zanechalo pro něj zajímavé činnosti. Navíc stačí chvilka a hlína je v puse/mastička na hlavě. Nemůžeme jim stát věčně za zadkem. Tím nechci říct, že nedostaly za takové věci vynadáno. Ale nepovažuju to za výchovný neúspěch, pokud takhle malé děcko testuje, co se kam dá namatlat apod.
P. S. Moje dcery jsou ted ve školním věku, jsou to normální, víceméně poslušné děti. Po zdech už nečmárají, hlínu taky už nejí a vědí, že na hlavu rybilka nepatří. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
25.7.17 08:08

Několik let to u nás bylo podobné - ničily mě prázdniny s dětmi… jednoho dne jsem si řekla, že si prostě prázdniny užiju - v rámci možností, prostě si ta pozitiva najdu. Tak jsem si je našla - nemusím hlídat školní povinnosti, nemusím letět ráno do školky, netřeba je popohánět u snídaně, není nutno je hnát do postele, nemusím taxikařit po kroužcích, není nutno tolik prát…zafungovalo to. Děti se taky zklidnily - přešly na prázdninový režim.
Zkus to milá zakladatelko taky tak - nehroť se z blbostí. Tuhle si moje pubertální dítko umístilo razítko ze zoo na čelo a chodil tak celý výlet. Uklidit rozpatlané vodovky je otázka pár minut - proč tě to rozčiluje? Vždyť byl před tím hodinu klid, ne?
Pozvi si další kamarády - děcka se spolu zabaví - udělají sice bordel, ale nebudou prudit tebe. Postav jim stan, bunkr z dek… cokoliv. Dovol jim bělat binec v rámci hraní si. Na príštím výletě si to pivo dej s manželem taky - i kdybys měla s kelímkem v ruce pobíhat za dvouleťákem. Užívej si to. Za pár let s tebou nebudou chtít trávit volný čas vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.7.17 09:51

@elda zascne to rano a neskonci to nikdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
25.7.17 10:42
@kdochcekam píše:
To je děs. My jsme si teda hráli furt spolu. A děcka moje si tak taky hrají. Nechápu, že jsou někde věčné bitky. U nás se mezi dětma prostě násilí netoleruje. Ani žduchání, nic takového. Řev, když malý ničí hru staršímu chápu. Ale ten malý jde spát, tak si v klidu může starší pohrát s tím, co je mu cenné. :nevim:
A to jsme v bytě. Kdyby jsme měli dům, tak o dětech ani nevím. V životě si věcí co jim nepatřily nevšímaly. voňavky, hlína, matlání po zdi…nic z toho neznám. Důrazné NE stačilo. Úctu k věcem rodičů musejí mít. Všechno není jejich. Venku ať si matlou co chtějí. Nevím no. asi moc mírný metr a pak je člověk jako blázen ve vlastním domě. :nevim:

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59373
25.7.17 11:04

@eva valoi nezbývá než to přežít :mrgreen:, až malej bude větší bude to lepší. Já si právě říkala že loni to bylo víc v klidu a už to vím, malá moc nemluvila jenže teď tu pusu nezavře :mrgreen: ale hodně času tráví u nejstaršího v pokoji, asi moc radost nemá :mrgreen: ale malá tam prostě vleze a jen slyším pořád jí :mrgreen:. ale půlka prázdnin skoro pryč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.7.17 11:29
@adresa píše:
Souhlas

Tak ono strasne zalezi na temperamentu deti. Kdo ma hodne deti, klidne, tak si mysli, jak to neni vsechno jeho zasluha. Ja mam dve hodne o tech jsem nikdy nevedela, nejstarsi syn si stavel ve dvou letech do rady dve hodiny auticka, o neco starsi si vydrzel malovat, ve skole jsem nemusela resit skoro nic. Vse mel v poradku. V poradi treti dite je podobne - vydrzi si cist, ukoly dela bez rikani, vse chce mit v poradka. A pak mam dve, ze kterych proste magorim, ty od malicka lezou „po strope“, ve vsem maji bordel, chaos, ktery delaji i jinde. Nic nenechaji, starsi ve skole katastrofa, nezajem, vecne zapominani - a mohla jsem delat, co jsem chtela. A posledni - vsude vleze, vsechno znici, nic nenecha na pokoji! Kdybych mela v poradi prvni a treti dite, tak bych asi taky soudila neschopnost rodicu a kroutila hlavou nad tim, jak to nezvladaji. Mozna mam ty zlobive proto, aby me naucili nesoudit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.7.17 11:31

Plus jeste jedno, ktere je tak mezi extremy. Celkem si vydrzi hrat, soustredit, asi nebude mit problem ve skole, ale zase dost odmlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
25.7.17 12:01

@eva valoi
Nesoudim, nepoučuju :). Souhlasila jsem s @kdochcekam, myslím, že dětem je třeba hodně dovolit, aby se mohly rozvíjet a soucasne je od malička vést k tomu, že i pro ne plati, že jejich svoboda konci tam, kde začíná svoboda sourozenců a rodičů. S přihlédnutím k veku a možnostem ditete. Neco plati bez ohledu na temperament. Když to prezenu - nikdo nebude tolerovat krádeže proto, že zloděj je příliš temperamentní a nevydrží u prace..
Máš pět deti a hodně prace a ano, deti jsou ruzne. Chápu, že je to narocny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
25.7.17 12:14

Asi bych v současném presu zkusila zaměstnání a odměny. A tresty. 5-6 lete dite zvládne leccos. Košík ponožek - slozis - hodina tablet - pro tebe hodina a půl klidu. Neslozis - den bez tabletu. Nakrmis mladšího v židličce a posbiras všechny hračky po baráku do beden - velka pochvala a pulka kinder vejce. Půlhodinu si budeš s prckem hrát - nastavit minutku - druha pulka vejce. U obeda a večeře bude 10 minut klid abychom se najedli v klidu - po oběde ovocny nanuk, po večeři hračku z kinder. Nouzova reseni nouzových situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruj
20
6.10.17 07:58

Holky, holky, já tomu nerozumím. Babička měla osm dětí, k tomu pronajaté pole a motyku, manžel jezdil domů z Vídně jednou za týden, aby vydělal na hypotéku a na střední školu toho nejstaršího. Zažila dvě světový války a umřela skoro v devadesáti. Nikdo si nepamatuje, že by si někdy stěžovala. Já vím, že to máte těžký, že vám to třeba ani moc neulehčujeme, i kdybychom třeba i mohli. Ale…kdo vám namluvil, že to bude snadný? Kdo ženu nutí mít děti rychle za sebou? Kdo jí určuje kdy a s kým má dítě zplodit? Kdybych mohl být se svým pětiletým synem přes celé prázdniny, bylo by to úžasné. Bohužel mám k dispozici jen dovolenou. Nikdy se nenudíme a klidně bychom přibrali ještě jednoho, byla by větší zábava. Že dělají hluk? že jsem chronicky nevyspalý? že musím být neustále ve střehu? že nemám na nic jinýho čas? Že nemohu většinu z toho, co mí vrstevníci mohou? ALE TO PŘECI K TOMU PATŘÍ! To je přeci normální. Však odměna je nevyčíslitelná. Největší problém z toho všeho mi dělá jen loučení, protože máma a táta nebydlí spolu a o dítě se dělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
6.10.17 08:17
@ruj píše:
Holky, holky, já tomu nerozumím. Babička měla osm dětí, k tomu pronajaté pole a motyku, manžel jezdil domů z Vídně jednou za týden, aby vydělal na hypotéku a na střední školu toho nejstaršího. Zažila dvě světový války a umřela skoro v devadesáti. Nikdo si nepamatuje, že by si někdy stěžovala. Já vím, že to máte těžký, že vám to třeba ani moc neulehčujeme, i kdybychom třeba i mohli. Ale…kdo vám namluvil, že to bude snadný? Kdo ženu nutí mít děti rychle za sebou? Kdo jí určuje kdy a s kým má dítě zplodit? Kdybych mohl být se svým pětiletým synem přes celé prázdniny, bylo by to úžasné. Bohužel mám k dispozici jen dovolenou. Nikdy se nenudíme a klidně bychom přibrali ještě jednoho, byla by větší zábava. Že dělají hluk? že jsem chronicky nevyspalý? že musím být neustále ve střehu? že nemám na nic jinýho čas? Že nemohu většinu z toho, co mí vrstevníci mohou? ALE TO PŘECI K TOMU PATŘÍ! To je přeci normální. Však odměna je nevyčíslitelná. Největší problém z toho všeho mi dělá jen loučení, protože máma a táta nebydlí spolu a o dítě se dělí.

Jenže dřív ty ženy byly snad z ocele, že to všechno zvládaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
7.10.17 08:31
@GabinkaCh píše:
Jenže dřív ty ženy byly snad z ocele, že to všechno zvládaly.

No, podle mě se to dřív neřešilo, děti vyrůstaly venku, na poli nebo tam, kde rodiče aktuálně byli, vyrůstali jako taková skrumáž, která si hraje dohromady, starší děti se staraly o ty mladší, nekladl se žádný důraz na jejich potřeby, na vzdělání nebo rozvoj osobnosti, ve vesnických rodinách ani na nějaké kulturní aktivity, výlety, maximálně v neděli kostel. Podle mě byl dřív hodně propastný rozdíl v tom, jestli rodina byla vesnická nebo měšťanská, ten styl života úplně jiný. Vesnické děti nechodily do školy, když bylo období sklizně a prací na poli.

Srovnává se nesrovnatelné. Ony to „zvládaly“ z pohledu té doby, ale na dnešní dobu by ty rodiny a děti sklidily kritiku, do dnešní doby by takové děti už nezapadly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová