Nitroděložní tělísko pro dívky a akné

Anonymní
5.6.25 18:37

Nitroděložní tělísko pro dívky a akné

Dobrý den všem,
po návštěvě gynekologa jsem zjistila, že nemohu mít klasickou tabletovou antikoncepci, špatně mi vyšla krev. Prý se stejně od prášků dnes už opouští a nitroděložní tělísko je praktičtější a spolehlivější. Jelikož jsem ještě nerodila a je mi teprve 18, tak by mi dal nějaké vhodné pro mladé dívky. Pochopila jsem, že Mirenu ne. Akorát zmínil, že nepomáhá na akné, naopak ho může trochu zhoršit. Já sama na akné nijak netrpím, občas pár pupínku při stresu nebo menstruaci. Ale teď nevím, zda do něj jít.
Jsou tu nějaké dívky, které tělísko mají a jaká je vaše zkušenost?
Děkuji za odpovědi!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.6.25 12:35

Nehormonální tělísko ti akné ani nezlepší, ani nezhorší… Kdysi se dávala HA na akné, ale to kolikrát byly dost vysoké dávky hormonů a to taky není dobré. Myslím, že pokud nemá žena nějaké hodně šílené akné, tak cpát se kvůli němu HA, je blbost.
U tělíska bych měla strach ze dvou věcí - tělísko se může posunout atd. a bohužel to není tak, že žena u tělíska nemůže otěhotnět. Zároveň tělísko ze své podstaty v děloze dělá jakoby mírný zánět. Sama jsem tělísko měla a trochu bych se kvůli tomu bála s ním začínat tak moc brzo. I kvůli čípku, že když holka nerodila a je hodně mladá, tak ten čípek se musí mnohem víc rozevřít a pokud s ním začneš takhle brzy a tělísko se musí měnit cca po 5-6 letech, tak pak jich můžeš mít do doby otěhotnění několik… Já bych si teda zvlážila to, kolikrát chci nechat vrtat do čípku před otěhotněním v budoucnu. Zároveň ta náchylnost k infekci tam je a není to úplně dobrý typ ochrany v období života, kdy třeba ještě můžeš mít x různých partnerů. Takže pak se kondomu stejně nevyhneš.

• Citovat
  • Upravit
2753
6.6.25 12:53

Proboha neblbni. :roll: existují takové gumové věci, říká se jim KONDOMY…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
8.6.25 23:59

Názory na tělíska se velmi liší. Dříve se tělíska nedoporučovala ženám, které ještě nerodily, ale dnes je mají zavedena i mladá děvčata. Oceňují, že nevyžadují na rozdíl od pilulek každodenní pozornost, nemají na ně vliv léky, průjem nebo zvracení, nemusejí se v ničem omezovat a nemusejí mít strach z otěhotnění. Bohužel je pravda, že některým ženám dělají potíže, takže se jich musejí zbavit. Jsou dva druhy tělísek. Hormonální (Mirena) jsou podstatně dražší a nelze jednoznačně říci, že jsou lepší, a klasická s mědí nebo stříbrem, která jsou levnější. Myslím, že neuděláš chybu, když si tělísko dáš zavést, zvlášť, pokud sis už navykla na pravidelný intimní život. Nebudeš tak závislá na tom, jestli se partner umí ovládat, nebo si oblékne kondom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3972
9.6.25 14:54

Já jsem měla tělísko 8 let, prvně na tři roky a pak na pět. Vůbec toho nelituji a jakmile otěhotním a porodím, dám si ho ihned znovu. Zpočátku jsem trochu špinila, první den mi nebylo úplně dobře, ale od té doby úplně bez menstruace a bez jakýchkoliv potíží, nevěděla jsem o něm. Za to co ho nemám, tak mám akné o dost horší, zadržuju vodu, v závislosti na fázi cyklu mám dole diskomfort… Takže už se těším, až tělísko půjde zpět :). Měla jsem teda hormonální, prvně Jaydess a pak Kyleenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí