Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Apaji Nene, nic jsem nekombinovala, ty kondomy jsme si platili sami a na dva šestnáctiletý studenty je i ta pajda moc
Naštěstí nám ani jednou neprasknul, byli jsme oba hodně zodpovědní, a teď spolu máme krásnou roční dcerku a jsme spolu 6 let
Musím ale říct, že pak, asi po dvou letech, jsme najeli na přerušovaný styk a taky nikdy nic. Otěhotněla jsem 2×, vždy první měsíc snažení, ale první těhotenství nedopadlo, až to druhé. Teď teď rok po porodu jedeme také přerušovaně, ale už nás to nebaví, je to takové neúplné, tak jsme se právě rozhodli pro tělísko ![]()
Holky zavedou mi telisko kdyz jsem byla na laparce a vzali mi vejcovod? Mela sem mimodelozni tehu.Ale rozhodla sem se ze se uz snazit otehotnet nechci.
@PHV Ja o tělisku take premyslim. Urcite dej vedet jake to bylo. Moje doktorka mi dokonce nabidla „mini“ narkozu pri zavadeni.
@Lucivek88 Mám tam být dnes v 11, tak pak určitě poreferuji
bojím bojím ![]()
Já s tělískem dobrou zkušenost nemám, způsobovalo mi hrozné záněty. Zavedení bolelo, ale nic hrozného.
@Lucivek88 Tak to mám za sebou
Úplná pohoda, nic nebolelo uff
Jen to tlačilo jako když dostanu MS
Tak doufám, že se moje tělísko u mně bude mít dobře
![]()
@PHV tak super, ze to tak dopadlo! ![]()
Holky, jeste dotaz hormonalni ci nehormonalni telisko? Vim, ze je rozdil v cene a taky u toho hormonalniho neni MS dle slov me doktorky. Mate zkusenosti? Jaka varianta je setrnejsi pro telo? Diky za nazory.
@Lucivek88 píše:
@PHV tak super, ze to tak dopadlo!
Holky, jeste dotaz hormonalni ci nehormonalni telisko? Vim, ze je rozdil v cene a taky u toho hormonalniho neni MS dle slov me doktorky. Mate zkusenosti? Jaka varianta je setrnejsi pro telo? Diky za nazory.
Mám už druhé hormonální tělísko Mirenu. MS nemám, sedí mi skvěle a já si ji nemůžu vynachválit. Žádné krvácení, žádný PMS, cítím se skvěle. Sedlo mi. Může se stát, že někomu nesedne, ale já osobně znám několik žen, které Mirenu mají a bez problémů. Hormony působí lokálně.
@bartsch diky za nazor! Nevis, zda je tam nejaka zaruka, kdyz by to tve telo neprijalo? Prece jen neni to mala castka ![]()
@Lucivek88 píše:
@bartsch diky za nazor! Nevis, zda je tam nejaka zaruka, kdyz by to tve telo neprijalo? Prece jen neni to mala castka
Pracovala jsem v čistě ženském kolektivu. Cca 10 kolegyň mělo Mirenu. Většině sedla, byly bez MS, super. ALE jedné začaly naprosto brutálně padat vlasy, po pramíncích. Nechala ji vyndat a spravilo se to. Druhá přibrala 15 kg během krátké doby. Další se nervově zhroutila a byla několik měsíců práce neschopná. Děloha je propojená krevním řečištěm, nevěřím, že to působí pouze lokálně.
Četla jsem několik diskuzí, kde byly podobné nežádoucí účinky popisovány. Často ženě vrátili dokonce celou částku, nebo část peněz zpět - i za tyto nežádoucí účinky. Takže, jo, působí to pouze lokálně tak, že některým prořídnou vlasy, některé dostanou klinickou depresi apod. Jasně, věřím tomu ![]()
Myslím, že Mirena je pro spoustu žen skvělá, pokud sedne. Pokud ne, může to být peklo. je třeba se předem informovat, za jakých podmínek firma uznává reklamaci.
Zde je příbalový leták, doporučuji srolovat k nežádoucím účinkům (je tam i ona ztráta vlasů, migrény - takže kdo trpí na migrény, asi by toho jít neměl, opatrně u těch, kdo se léči na vysoký krevní tlak…)
http://www.pribalovy-letak.cz/1152-mirena
A zde jsou popsané zkušenosti uživatelek:
@Apaji Ahoj, muzu se zeptat, kdo to je ten doktor? Jsem taky z Ostravska, tak at vim, komu se vyhnout…
jsem po dvou cisarich, zrovna v sestinedeli, zpetne lituju promarnene sance na bezplatnou sterilizaci..a nechci do sebe cpat zase hormony, tak to asi vyresim nehormonalnim teliskem. Sice mam strach ze zavadeni, ale hold treti ditko fakt nechci ![]()
Ahoj, byl to Buchta. Teď mám Hrankaye.
Teď jsem po sterilizaci a nadávám si, že jsem na to nešla dříve. Nechala jsem si oba vejcovody vytáhnout (ne protnout a tím jsem zrušila riziko mimoděložního těhotenství a snížila riziko rakoviny vaječníků) - zákrok v narkóze na 15 minut + vytažení tělíska. Ostatní holky šly domů 3. den po zákroku (jedna to ukecala dokonce na druhý den odpoledne), já až 4. den, kvůli tomu, že jsem kardiak a potřebuju antibiotika delší dobu.
Myslím, že pokud si sterilizaci jednou rozmyslíš, budeš to mít zdarma i později, protože nový doktor mi říkal, že je třeba 2 zákroky na děloze, a to ty díky dvou SC máš. U mě to muselo jít přes kardiologii a genetiku. Dokonce jsem slyšela, že ve Vítkovicích berou jako důvod i křečové žíly. Já tedy byla na Fifejdech.
@Apaji dekuju moc za odpoved ![]()
Tak ja jsem taky kardiak (hypertenze) a krecove zily mam taky…do toho ty dva cisare
no snad to bude zdarma i po nejake dobe. Poslechla jsem “obavy” ostatnich, ze je mi teprve 30 a je brzo na definitivni reseni, takze jsem to zmatecne odmitla a ted lituju, kdyz vidim ty moznosti antikoncepce ![]()