Nízká hladina progesteronu v krvi

147
8.3.26 13:39

Nízká hladina progesteronu v krvi

Zdravím, chci se zeptat na zkušenosti s tímto problémem. Je mi 38. Gynekolog mi dělal krevní testy na hormony a vyšel mi nízký progesteron. Mám pár měsíců problém se silnou menstruací, pozoruji i zvýšené pocení. Bojim se aby se nejednalo o perimenopauzu. Jak to gynekolog řešil u vás? Zopakoval mi test na progesteron, budu si volat v týdnu a samozřejmě se s ním chci poradit jak dál postupovat. Moji máme bylo 52 když jí to skončilo. Bude mi ten progesteron doplňovat? Děti již mám a další těhotenství už jsem neplanovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9229
8.3.26 14:02
@Blueangel111 píše: Více

Ahoj, jsem na tom podobně, je mi 40 a taky mám hrozně silnou, teď i nepravidelnou menstruaci, hrozně se potím, jsem strašně unavená a nemůžu zhubnout. Dr. mi říkal, že se to diagnostikuje podle FSH nejlépe a poslal mě na odběry. Moje mamka měla menopauzu kolem 46 let, takže taky brzo. A kdy ti ten progesteron nabíral? Ono to lze jen v určité fázi cyklu mi ten můj říkal. Jinak mi taky říkal o hormonální terapii, kterou moc nechci, ale nejdřív bych mu musela i tak z hematologie donést potvrzení, že nemám Leidenskou a jinou mutaci, aby nehrozila trombóza více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
8.3.26 14:10

@Lollitka Poprvé mi to nabíral ve 22.dni cyklu a podruhé jsem tam byla den pred menstruaci. Sestra mi rikala, ze hlavne to nesmi nabirat kdyz bych mela menstruaci. Ja mam menstruaci jinak celkem pravidelnou, jen je celkem silná. Mozna mi jen doplni ten progesteron..jsem z toho dost spatna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9229
8.3.26 14:45

Tak uvidíš, možná ten den před MS už bylo nepřesně? Nevím, určitě ti Dr. poradí. Ale mně říkal, že nejlepší je to stanovení FSH, což je ostatně i obsahem testů na menopauzu volně prodejných v lékárně. Já na ty odběry půjdu nejspíš zítra, tak jsem pak taky zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9229
9.3.26 16:50

Tak jsem dnes byla na odběrech na ten FSH. Zítra výsledky, tak jsem zvědavá, ale teď jsem četla několik odborných článků, že ta blížící se menoupauza je převážně charakterizovaná zvýšením (+kolísáním) toho FSH, pak poklesem hladiny 17beta-estradiolu a inhibinu. Tak bych řekla, že ten progesteron se jako indikátor tohoto asi nenabírá a když už se nabírá, tak cca 7 dní po ovulaci, kdy bývá jeho maximální hodnota, takže to tvoje měření den před MS asi fakt přesné nebylo. A nízký progesteron značí třeba anovulaci, nenabírá se tak asi běžně v souvislosti s menopauzou, i když při ní samozřejmě jeho hodnoty také klesají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí