Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tvůj chlap by zasloužil a ty bud v klidu, moji kluci měli porodní váhu od 3200g do 3500g a jsou zdravý, dcera měla porodní váhu 4000g a dnes se všechny děti drží na spodní hranici co se týče váhy
Nechápu proč vyšiluješ, mám dvojčata 1990 a 2240g. Než dosáhli 2600 g byli v inkubátoru, protože menší děti potřebují zahřát. Inkubátor není nic hrozného, naopak, děti jsou monitorovane a jsou téměř jako v břiše.
Tvůj manžel je s prominutím pěkný blbec. ovlivnit to nejde a 12 kg si myslím že rozhodně není málo ale ani moc..ja měla za celé tehu 10kg třeba a navíc jsou to odhady dělali odhad malá měla mít 2800g a měla 3250g takže o 450 g se sekli coz je teda až až
Vyřiď manželovi toto: měření u mě v 22tt a 26 tt vždy odhadem o něco menší miminko, než říkají tabulky (tabulky jsou jen tabulky… a odhad je jen odhad). Ptala jsem se svého doktora (výborný zkušený doktor od Apolináře), jestli to můžu nějak ovlivnit stravou (přibrala jsem do toho 26tt jen 2,4kg) a on se jen usmál, že to jsou pověry našich maminek a babiček. V online poradně na netu jiný lékař, Dr. Koucký, na podobný dotaz mimo jiné odpovídá toto: „Dobrý den, o osudu těhotenství je rozhodnuto již pár dní po početí, v pokročilé fázi těh. růst plodu nijak ovlivnit nelze“. ![]()
Jistě lze to ovlivnit negativně, ale předpokládám, že nekouříš a různým škodlivinám se vyhýbáš. Tak až bude zas manžel hvízdat, že za to můžeš ty, tak mu to omlať o hlavu
![]()
Moje mala mela 47cm a 2980g. Jako panenka. V propousteci zprave mam, ze je dobre zivena.
Jo a to mi gynekolog delal ve 34tt taky vahovy odhad a rikal, ze tak 3kg uz ma. Aha… a pak za 6 tydnu nepribrala ani gram? Tyhle odhady jsou na dve veci.
Porodní váha se jídlem ovlivnit nedá, záleží jak pracuje placenta, na genetice, ale jídlem to nevyženeš. Otázka, co všechno doktor naměřil. Mně v mezi 33-34tt upozornil, že miminku zaostává velikost bříška a bylo z toho IUGR, takže nejde jen o váhový odhad. Dcera měla 2550g a nikdo nic neřešil. V inkubátoru byl jen syn 1790g, byl navíc nedonošený.
Porodní váhu neovlivníš, hraje tam roli příliš mnoho faktorů.
Nenech se rozhodit. A svému zákonitému řekni, že když nebudeš na porod v psychické pohodě a spokojená, tak to bude na nejlepší cestě, aby se tam něco podělalo.
Narozenému miminku je nejlíp na mámě, ne v inkubátoru. Pokud je vše ok.
Já měla v roce 1989, když jsem se narodila 42 cm a 1950 gramů, byla jsem v inkubátoru, všichni se prý o mě báli… Dneska je medicína zase někde úplně jinde, takže bych se nebála… ideál je, aby mělo aspoň 2,5 kg si myslím já…
Klid, syn mel 2260g a byl v pohode. Ani v inkubatoru nebyl. Manzela bych propleskla zprava zleva, co si to dovoluje. Jako ty bys asi mohla ovlivnit porodni vahu ditete.
Klidecek, odhady su + - pol kg. Moj mal podla utz v 38tt 3,3kg, narodil sa v 40tt a mal realne 2970g. Najstihlejsie dieta v porodnici a to som zrala stale. To neovplyvnis, servi partnera naspet, ze sa v tom nevyzna, keca blbosti a stresuje tehotnu ![]()
Klid, moje první dcera se narodila ve 38+2,měla 46 cm a 2430g a byla a je úplně zdravá..už od asi 28 týdne mě doktorka strašila, že je nějaká malá, ale vše v pořádku jinak.. byla jsem i na nějaké kontrole ve fakultní nemocnici v Ostravě a tam mi bylo řečeno, že je to v normě.. dneska jsou ji 3,5 a je vysoká na ty roky
váží asi 16kg..takže klid, nestresuj a jídlem to myslím neovlivniš ![]()
Manžel by zasloužil přes držku, nechápu že si s někým takovým pořizuješ dítě a ještě mu trpíš takový chování, bych ho poslala někam. Já byla donošená a vážila jsem 2400g a nebyla jsem ani v inkubátoru a světe div se, ve zdraví sem se dožila dospělosti. Moje dcerka se narodila ve 26tt a měla 700g a je z ní zdravá krásná slečna. Prostě bude mimčo menší i když ani menší být nemusí, váhu má pěknou a do porodu ještě dost nabere, takže neplaš. Navíc odhady se mohou v téhle době lišit i o půl kila.
Já bych se nebála, já jsem z dvojčat, navíc narozených předčasně, měla jsem 1,5kg (1570g přesněji) a brácha měl 2,2kg (2230g) a oba jsme naprosto v pořádku, jen jsme si trochu pobyli v inkubátoru, brácha tam byl jen chvíli, já delší dobu, ale nějak nás to neovlivnilo, naopak, oba jsme celkem vysocí, brácha hlavně, žádné nějaké zdravotní problémy nemáme, úplně normální lidi z nás vyrostli…bylo to v polovině 90. let, teď je medicína na vyšší úrovni, takže bych se už vůbec nebála a byla bych v klidu…máme doma sestřenici, která se narodila předčasně v 6. měsíci, byla hodně malinkatá, sotva kilo měla a dneska lítá s kamarády po hřišti a bez nějakých následků, dokonce je vyšší, než její vrstevníci (ale strejda je hodně vysoký, takže to má po něm určitě)
hlavně klid a nestresovat se, to ublíží miminku více…
Malá se narodila ve 36+3 s váhou 2270 g a délkou 43 cm. Zdravá, krásná, krásně papala což jí vydrželo doteď (6 měsíců) a v inkubátoru být vůbec nemusela 🙂 Byla jen jeden a půl dne na vyhřívací podložce, ale nic hrozného 🙂