Nízká porodní váha miminka, co se může dít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11184
30.10.19 16:38

Tvůj chlap by zasloužil a ty bud v klidu, moji kluci měli porodní váhu od 3200g do 3500g a jsou zdravý, dcera měla porodní váhu 4000g a dnes se všechny děti drží na spodní hranici co se týče váhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
30.10.19 16:41

Nechápu proč vyšiluješ, mám dvojčata 1990 a 2240g. Než dosáhli 2600 g byli v inkubátoru, protože menší děti potřebují zahřát. Inkubátor není nic hrozného, naopak, děti jsou monitorovane a jsou téměř jako v břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
30.10.19 18:48

Tvůj manžel je s prominutím pěkný blbec. ovlivnit to nejde a 12 kg si myslím že rozhodně není málo ale ani moc..ja měla za celé tehu 10kg třeba a navíc jsou to odhady dělali odhad malá měla mít 2800g a měla 3250g takže o 450 g se sekli coz je teda až až

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
30.10.19 18:51

Vyřiď manželovi toto: měření u mě v 22tt a 26 tt vždy odhadem o něco menší miminko, než říkají tabulky (tabulky jsou jen tabulky… a odhad je jen odhad). Ptala jsem se svého doktora (výborný zkušený doktor od Apolináře), jestli to můžu nějak ovlivnit stravou (přibrala jsem do toho 26tt jen 2,4kg) a on se jen usmál, že to jsou pověry našich maminek a babiček. V online poradně na netu jiný lékař, Dr. Koucký, na podobný dotaz mimo jiné odpovídá toto: „Dobrý den, o osudu těhotenství je rozhodnuto již pár dní po početí, v pokročilé fázi těh. růst plodu nijak ovlivnit nelze“. ;)
Jistě lze to ovlivnit negativně, ale předpokládám, že nekouříš a různým škodlivinám se vyhýbáš. Tak až bude zas manžel hvízdat, že za to můžeš ty, tak mu to omlať o hlavu :cert: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.10.19 19:01

Moje mala mela 47cm a 2980g. Jako panenka. V propousteci zprave mam, ze je dobre zivena.

Jo a to mi gynekolog delal ve 34tt taky vahovy odhad a rikal, ze tak 3kg uz ma. Aha… a pak za 6 tydnu nepribrala ani gram? Tyhle odhady jsou na dve veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
30.10.19 19:08

Porodní váha se jídlem ovlivnit nedá, záleží jak pracuje placenta, na genetice, ale jídlem to nevyženeš. Otázka, co všechno doktor naměřil. Mně v mezi 33-34tt upozornil, že miminku zaostává velikost bříška a bylo z toho IUGR, takže nejde jen o váhový odhad. Dcera měla 2550g a nikdo nic neřešil. V inkubátoru byl jen syn 1790g, byl navíc nedonošený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.10.19 19:13

Porodní váhu neovlivníš, hraje tam roli příliš mnoho faktorů.
Nenech se rozhodit. A svému zákonitému řekni, že když nebudeš na porod v psychické pohodě a spokojená, tak to bude na nejlepší cestě, aby se tam něco podělalo.
Narozenému miminku je nejlíp na mámě, ne v inkubátoru. Pokud je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
30.10.19 21:33

Já měla v roce 1989, když jsem se narodila 42 cm a 1950 gramů, byla jsem v inkubátoru, všichni se prý o mě báli… Dneska je medicína zase někde úplně jinde, takže bych se nebála… ideál je, aby mělo aspoň 2,5 kg si myslím já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
30.10.19 21:44

Klid, syn mel 2260g a byl v pohode. Ani v inkubatoru nebyl. Manzela bych propleskla zprava zleva, co si to dovoluje. Jako ty bys asi mohla ovlivnit porodni vahu ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
30.10.19 22:08

Klidecek, odhady su + - pol kg. Moj mal podla utz v 38tt 3,3kg, narodil sa v 40tt a mal realne 2970g. Najstihlejsie dieta v porodnici a to som zrala stale. To neovplyvnis, servi partnera naspet, ze sa v tom nevyzna, keca blbosti a stresuje tehotnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
31.10.19 14:01

Klídek

Klid, moje první dcera se narodila ve 38+2,měla 46 cm a 2430g a byla a je úplně zdravá..už od asi 28 týdne mě doktorka strašila, že je nějaká malá, ale vše v pořádku jinak.. byla jsem i na nějaké kontrole ve fakultní nemocnici v Ostravě a tam mi bylo řečeno, že je to v normě.. dneska jsou ji 3,5 a je vysoká na ty roky :D váží asi 16kg..takže klid, nestresuj a jídlem to myslím neovlivniš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
31.10.19 23:28

Manžel by zasloužil přes držku, nechápu že si s někým takovým pořizuješ dítě a ještě mu trpíš takový chování, bych ho poslala někam. Já byla donošená a vážila jsem 2400g a nebyla jsem ani v inkubátoru a světe div se, ve zdraví sem se dožila dospělosti. Moje dcerka se narodila ve 26tt a měla 700g a je z ní zdravá krásná slečna. Prostě bude mimčo menší i když ani menší být nemusí, váhu má pěknou a do porodu ještě dost nabere, takže neplaš. Navíc odhady se mohou v téhle době lišit i o půl kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
31.10.19 23:46

Já bych se nebála, já jsem z dvojčat, navíc narozených předčasně, měla jsem 1,5kg (1570g přesněji) a brácha měl 2,2kg (2230g) a oba jsme naprosto v pořádku, jen jsme si trochu pobyli v inkubátoru, brácha tam byl jen chvíli, já delší dobu, ale nějak nás to neovlivnilo, naopak, oba jsme celkem vysocí, brácha hlavně, žádné nějaké zdravotní problémy nemáme, úplně normální lidi z nás vyrostli…bylo to v polovině 90. let, teď je medicína na vyšší úrovni, takže bych se už vůbec nebála a byla bych v klidu…máme doma sestřenici, která se narodila předčasně v 6. měsíci, byla hodně malinkatá, sotva kilo měla a dneska lítá s kamarády po hřišti a bez nějakých následků, dokonce je vyšší, než její vrstevníci (ale strejda je hodně vysoký, takže to má po něm určitě) ;) hlavně klid a nestresovat se, to ublíží miminku více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
7.1.21 03:19

Malá se narodila ve 36+3 s váhou 2270 g a délkou 43 cm. Zdravá, krásná, krásně papala což jí vydrželo doteď (6 měsíců) a v inkubátoru být vůbec nemusela 🙂 Byla jen jeden a půl dne na vyhřívací podložce, ale nic hrozného 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí