Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nestalo by se nic. Není to půl kila, ale pěkná váha. Mě by hodně vadila jeho reakce, jako by jsi za to asi mohla
asi nebudete oba nějak velký.
Já mám zase 4 kilové a je to genetický, jak kdyby to šlo asi vyžrat ![]()
A kolika kilové dítě bys chtěla rodit? Náš měl 2,6 kg, zdravé mimino. Proč by měl být v inkubátoru? A jeho váhu ty stejně nijak neovlivníš. Tak se prosimtě nenech vydeptat.
Hlavne klid. Hlavne, ze te sleduje doktor a do porodu jeste neco mimco nabere.Obe moje deti byly sice donosene, ale drobisci a jsou z nich velci (v porovnani svych vrstevniku) a sikovni kluci. Krasne to dohnali. Hlavne se nestresuj hloupymi recmi sveho „draheho“.Za tyhle kecy by teda zaslouzil… ![]()
Jste oba s manzelem nějací divní ne… a pritom je to uz vase druhé díte…tak pokud první dcera měla 3,2 kg a ty se děsís co by se stalo s miminkem když by mělo 3,0 kg tak to snad není takovy rozdíl ne… no a reakce manzela je uplne mimo a ze ty mu to nedokazes vysvětlit nebo ho proste setřít je také zvlastní…
Nestane se nic, maximálně děti budou mít statisticky větší šanci lízat dno percentilové tabulky. Mimo to se UTZ odhady mohou lišit o plus mínus 500g. Tvůj chlap je s prominutím pěkný ko.kot. Mám obě děti rozené ve 40. týdnu, obědvě narozené hypotrofické i přes naprosto pohodové těhotenství (dcera 39+0, 46 cm a 2360, to byla panenka). Drží si křivku na nějakém 3. percentilu. Obři z nich nikdy nebudou, genetické předpoklady tam prostě nejsou.
Mladší se narodil 2,5kg a nedělo se vůbec nic
Prostě byl menší, nic víc… Od začátku jsem ho měla u sebe… Jen mi sestřičky donesly oblečení a plenky z nedonoseneckeho, protože mu bylo všechno obrovský.
Jejda tak ony se všechny deti prece nerodí přesně 3,5 kila. Tak bude třeba malinko menší a neznamena to vůbec nic! Navíc na utz jsou to jen odhady, není to úplně přesně. A tvůj manžel je d…l, s prominutím.
To preci neni o vaze ale o vyvinuti miminka predstav si ze napriklad zeny s nehlidanou cukrovkou rodi treba 4.5 kilovy deti ktere ale musi byt v inkubatoru naopak zdrave dite s drobnych rodicu muze mit 2.5 kila a byt naprosto zdrave.
Jinak mije mala mela 2.9 ale hrozne rychle a krasne pribirala uz z porodnice jsme sli s vyssi vahou nez kdyz se narodila.
Co prosím?? Jak jako dostala seřváno? Naše malá se narodila s váhou legce pod 2, 5 kg, byla akorat víc prohlížená při propouštění a v papírech má napsáno, že byla hypotrofická, ale nikdo to neřeší, pediatr mě naproato uklidňil, že stačí, když to do 6 let dožene. Jen je drobounká a pohybuje se na hranici tabulek a doma jsme neměli oblečení, když jsme se veátily z porodnice.
Reakce tvého muže mě ale docela zaskočila. U mně vyšilovala gyndařka, že má malý váhový odhad a doma mě naopak všichni uklidňovali, že je to v pořádku, včetně manžela a to se mi rozhodně nikdy nijak nerozplýval nad břichem a ani teď není ptec roku. Ale naštěstí má dostatek rozumu aby věděl, že těhotný se prostě nestresujou!
Nechápu proč vyšiluješ, mám dvojčata 1990 a 2240g. Než dosáhli 2600 g byli v inkubátoru, protože menší děti potřebují zahřát. Inkubátor není nic hrozného, naopak, děti jsou monitorovane a jsou téměř jako v břiše.
Jinak mimco si vezme co potrebuje to spis bude stradat matka. Muze byt problem v placente (prutok) atd ale to jidlo proste neoblivni.
@jizvíková Naše holka ani nikde nepotřebovala být. Byla plně donošená, teplotu si držela naprosto v pohodě (na rozdíl od mnoha mimin, co měly přes 3 kila) a u kojení sosala líp, než čtyřkilový klučík spolubydlící.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem teď úplně v nervech… Jsem 34tt a při kontrole mi dneska doktor řekl, že mimčo má o necelého čtvrt kila méně, než by mělo mít. Zatím to prý ničemu nevadí, ale že příště to bude zase třeba přeměřit. Já se narodila v termínu, 46 cm a 2,6 kg. Moje první dcera 48 cm 3,2 kg, takže taky docela mrňous. A když jsem to doma řekla svému drahému zákonitému, tak jsem dostala seřvané, že mu nedávám co potřebuje a mám začít víc jíst a že mám tedy co dělat a že pokud se mimčo narodí a něco mu bude, tak mi pěkně poděkuje a nejen on. Přibrala jsem už 12 kg, nejím, ale s prominutím ž. eru jak prokopnutá několikrát denně a absolutně nevím, jak mám váhu miminka ovlivnit. To snad ani nejde. Je možný, že kvůli čípku porodím dříve než v termínu, ale samozřejmě taky ne, to nikdo neví. Ale co by se s miminkem stalo, kdyby se narodila s třeba 2,5 nebo jen 3 kily? Musel by třeba do inkubátoru nebo se nějak dokrmovat nebo tak? Jsem teď z toho na nervy
Kliiid, me se druhy syn nar v 37.tt o vaze 2450 gr, v inku byl jen na dve hodky, pak uz jen u me. Jedl krasne, odchazeli jsme s plnou vahou domu. Spis zalezi, jak ti prcek celkove prospiva, nez na vaze. Ja jako donosene dite byt vystresle matky z rozvodu jsem mela 2,5kg a 56 cm, dlouhe Dachau a i kdyz jsem dite 80.let, tak jsem v inku nebyla. Manzela hod do klidu taky.
Edit: vaha mimca je dana uz pri splynuti vajicka se spermii. Takze s tim nic nenadelas.
Ahoj, jsem teď úplně v nervech… Jsem 34tt a při kontrole mi dneska doktor řekl, že mimčo má o necelého čtvrt kila méně, než by mělo mít. Zatím to prý ničemu nevadí, ale že příště to bude zase třeba přeměřit. Já se narodila v termínu, 46 cm a 2,6 kg. Moje první dcera 48 cm 3,2 kg, takže taky docela mrňous. A když jsem to doma řekla svému drahému zákonitému, tak jsem dostala seřvané, že mu nedávám co potřebuje a mám začít víc jíst a že mám tedy co dělat a že pokud se mimčo narodí a něco mu bude, tak mi pěkně poděkuje a nejen on. Přibrala jsem už 12 kg, nejím, ale s prominutím ž. eru jak prokopnutá několikrát denně a absolutně nevím, jak mám váhu miminka ovlivnit. To snad ani nejde. Je možný, že kvůli čípku porodím dříve než v termínu, ale samozřejmě taky ne, to nikdo neví. Ale co by se s miminkem stalo, kdyby se narodila s třeba 2,5 nebo jen 3 kily? Musel by třeba do inkubátoru nebo se nějak dokrmovat nebo tak? Jsem teď z toho na nervy