Nízké hodnoty FBhcg a Paap-A a související potrat.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2565
3.6.14 14:03

@phoma no byli jsme trochu menší nejprve o 10 dní a pak jen o 8 dní, ustálilo se to a pak jsme rostli kontinuálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.6.14 14:11

@dorkas to je mi moc líto :hug: :hug:
Ale já si myslím, že tyhle hodnoty s tím moc nesouvisí. Mě se z toho těhotenství narodila holčička, při porodu zdravá, časem se něco vyskytlo, co teď řešíme. Protože jsme v těhotenství odmítli plodovku, měli jsme strach, že jsme tehdy něco zanedbali a dr. nám říkala, že tyhle vyšetření jsou vyloženě cílené na Downův syndrom a ty ostatní, že to nemá žádnou spojitost. Ale to moje těhotenství taky bylo komplikované, skoro celý první trimestr jsem krvácela, předtím jsem měla jedno ZT… pro mě je to jedna velká záhada, taky by mě to zajímalo, čím to bylo, jestli to nějakou souvislost má, ale to už se nedozvím.
Jinak jsem taky měla špatnou jen krev, jinak utz a všechny ostatní vyšetření byly v pořádku.

Já myslím, že jsi nic nezanedbala, ani doktoři v tomhle případě, že se tomu nedalo nijak zabránit :hug: Já taky zažila revizi, se mnou tam byly i holky, co šly na potrat zdravého plodu :?

• Citovat
  • Upravit
3518
3.6.14 14:12

@dorkas To je mi moc líto, co tě potkao! Já si nedokážu představit, jak to muselo být hrozné a hlavně ten šok. Já momentálně čekám dvojčátka po ivf -14.týden a na screeningu nám bohužel vyšlo z UZ NT u jednoho z plodů 5,8 při crl 46mm a taky se mu neuzavřela břišní dutina, tak nám navrhli fetocidu-redukci na jeden plod..Ale jelikoš jsem po 5ti potratech(ne teda takových jako ty, já vždy do 6.tt),tak jsme nechtěli přijít o druhý plod, který je zdravý. Proto jsme si tam i nemocné mimčo nechali a čekáme, co bude.Taky mám strach..ale moc si přeji, aby to dobře dopadlo aspoň pro zdravé mimčo! Přeji hodně sil na překonání těžkého období a hlavně, ať příští těhu dopadne už dobře. A nepřemýšlej nad tím, zbytečně se tím trápíš a stejně se to nedá změnit :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 14:27

@madi jo je to jedna velká záhada, ale budu se snažit přijít ji na kloub, alespoň zaměstnám mysl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 14:28

@Lusesítka Vidím že to taky nemáš jednoduché, hlavně ať se druhé mimi narodí v pořádku!!!Je to vždy hrozné rozhodovat o životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
3.6.14 14:30

@dorkas Asi blbý dotaz, za který se předem omlouvám, ale neposlali jste miminko na pitvu? Tam by měli odhalit příčinu úmrtí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.6.14 14:36
@dorkas píše:
@madi jo je to jedna velká záhada, ale budu se snažit přijít ji na kloub, alespoň zaměstnám mysl :D

já bych radši zaměstnala mysl něčím jiným :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2565
3.6.14 14:46

@Lusesítka nešlo to miminko skončilo v záchodové míse a tím tlakem zajelo do odpadu-z toho jsem nejvíc nešťastná. Bylo to tak rychlý, že jsem se nestihla ani vzpamatovat, přijela rychlá a dr. se snažila něco najít, ale taky říkala že je to bohužel pryč a v nemocnici to neřešily. Z revize poslali jen zbyteček na histolku a z ní mám nic neříkající zprávu:těžce regresivně změněná decidua a nekrotické choriové klky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 14:47

@madi pokoušela jsem se, ale jsem ve fázi PROČ!!!,dělám asistentku u doktorky tak mám asi v krvi pátrat a přijít věci na kloub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
3.6.14 14:55

@dorkas Jéjda,tak to je smůla opravdu :-( Ale pokud už byly klky nekrotické, tak aspoň víš, že miminko v době porodu už nežilo a bylo mrtvé, takže netrpělo. Aspoň nějaká útěcha. Já myslím, že prostě selhala ta placenta, miminko odumřelo, protože nebylo dobře vyživováno. Zkus si nechat odebrat genetiku na trombo mutace, leidena a trombofílie, někdy tohle zapříčiní to, že se ucpe placentární céva sraženinou, nebo jen přicpe a pak už jsou špatné průtoky k mimču.. Nebo to mohla být jen špatná náhoda..Placenta mohla být zle přichycená nebo se mohla částečně odloučit. Stejně jako ty jsem toho názoru, že příčina nebyla na straně miminka, ale na stryně placenty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.6.14 15:02
@dorkas píše:
@madi pokoušela jsem se, ale jsem ve fázi PROČ!!!,dělám asistentku u doktorky tak mám asi v krvi pátrat a přijít věci na kloub.

tu fázi moc dobře znám, s jasným viníkem by to nebylo tak složité :hug:

• Citovat
  • Upravit
2565
3.6.14 15:03

@Lusesítka dle 3 doktorů placenta na uzv v pořádku, nebyla vcestná, neodlučovala se.Na to ucpání jsem se ptala a můj dr. mi řekl že by tam byly infarkty a to by se údajně při histolce objevilo. Myslí si že i genetika je zbytečná, já si do toho ale nenechala mluvit a tak mi napsal žádanku (je to zlatíčko).Bylo mu to líto. Ptala jsem se na spoustu věcí. Ty nekrotické klky mě ujistily že mimi už nežilo, alespoň že tak (při vší smůle),dokonce asi vím kdy zemřelo. Z ničeho nic se mi udělalo špatně a nemohla jsem dýchat, srdce mi přestalo na pár vteřin šlapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 15:05

@madi asi mě ta fáze taky přejde. Ale jsem i naštvaná na dr. že nic neřešily, krvácím a dle nich je vše v nejlepším pořádku-to se prostě někdy stává…Blbost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 15:07

V předešlých těhu bylo vše ukázkové, placenty na zadní stěně, rostli jsme tak jak jsme měli a hlavně žádný krvácení. Teď placenta na přední stěně (to ale není problém),růst jak kdy a hlavně krvácení a oni řeknou vše je o. k. TO mi prostě rozum nebere a když po nich chci vysvětlení či další vyšetření-jsem hysterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
3.6.14 15:19

@dorkas Aha,tak to jsem netušila s těmi infarkty.. Tak potom už nevím, jaká by mohla být příčina´..Snad se to někdy dozvíš, aby měla tvá pátrací duše aspoň troch klid :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty