Nízké hodnoty FBhcg a Paap-A a související potrat.

2565
3.6.14 12:53

Nízké hodnoty FBhcg a Paap-A a související potrat.

Máte některá zkušenost s nízkými hodnotami FBhcg a Paaap-A? Já měla obě hodnoty extrémně nízké, vypočítali díky tomu riziko vvv, ale ta s tím nemusí vůbec souviset. Prý to může znamenat špatnou funkci placenty a hrozící potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7965
3.6.14 12:57

@dorkas muze to znamenat všechny varianty taky mi to bylo receno ještě rikali riziko preklampsie nebo predcasneho porodu. zatim vse v poradku ale u me ty hodnoty rozhodilo pichani fraxiparinu takze to neresim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 13:07

Mě k tomu právě neřekli vůbec nic a to mě štve i když jsem je na to upozorňovala, každý mi říkal že to s tím nesouvisí. Možná jsem čekala zdravého chlapečka a zabili ho dr. laxsním přístupem. A to mě nejvíc s…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.6.14 13:11

@dorkas měla jsem jednu hodnotu nízkou, druhou ještě nižší mimo tabulky. Na genetice mi byli tehdy akorát schopni říct, že to znamená, že dítě nemusí být zdravé. O potratu teda na genetice nemluvili.

• Citovat
  • Upravit
2565
3.6.14 13:20

@madi a nepamatuješ si jaké hodnoty to byly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 13:21

Já měla FBhcg 0,298 Mmol a Paap-A 0,05 Mmol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.6.14 13:29

@dorkas už je to dva roky, přesně si nepamatuju, ale řekla bych oba kolem 0,4. Jednu bylo těsně nad hranou a druhé už pod.

• Citovat
  • Upravit
7965
3.6.14 13:38

@dorkas a ty jsi byla na odberu plodove vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
3.6.14 13:44

@dorkas A na ultrazvuku to vypadalo jak? Ono se to musí zkombinovat s ultrazvukovým vyšetřením..samostatné hodnoty z krve jsou k ničemu..Já třeba krev měla ok, ale ultrazvuk ne..Přece by tě nemohli hned hnát na potrat? Standartně se ještě musí poslat na odběr plodovky nebo choriových klků z placenty..až pak jsou komplet jisté výsledky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 13:49

@phoma nebyla nechtěli jsme, vzhledem k tomu že jsem již v listopadu 2013 potratila-nechtěla jsem nic riskovat. U dcery nám zase řekli downův syndr. a narodila se naprosto zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 13:51

@Lusesítka ultrazvuk v pořádku crl 4,8 NT 1,5 a nosní kůstka přítomna. Dr. říkala že mimi je v pořádku, jen pak ta blbá krev a kvůli tomu riziko Edwardse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 13:53

@madi aha,já si to pamatuji na 100% protože se kolem toho pořád motám a nedává mi to spát. Prostě mám pocit že ta krev nám dávala alarm že placenta není o. k. jinak si myslím že mimi bylo zdravé do toho 16.tt srdíčko o. k.,rostli jsme, hýbali se atd. a pak najednou 17.tt mega bolesti a potrat do záchodové míst-něco strašného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
3.6.14 13:56

@dorkas Aha..A ty jsi pak teda potratila sama? Já jsem to před tím pochopila tak, že oni tě dotlačili k potratu. Myslím, že jste se rozhodli dobře, že jste mimču i tak dali šanci. Kdyby ne, tak bys teď přemýšlela, jak by to dopadlo, kdyby jo. Pokud byla nedostatečná placenta, tak by se s tím asi nedalo nic dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
3.6.14 14:00

@dorkas ježiš to mi je lito, ale myslim kdyby nefungovala placenta tak by spis mimco nerostlo ne? drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
3.6.14 14:02

@Lusesítka ano potratila jsem spontánně v 17.tt,nikdy bych se nenechala dotlačit k potratu a to jsem si utvrdila po revizi v Kroměříži, nahnali mě do místnosti na"košťata" kde dělají potraty na běžícím pásu-to bylo něco strašnýho. Přede mnou 4 ženský co nechtěly zdravý miminka čekaly jak slepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty