Jak odnaučit noční čůrání do pleny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
23.1.14 13:38

U nás to je aktuálně tak, že starší se kdyžtak v noci vzbudí a zavolá nás (4leťák), mladší vydrží buď do rána, nebo se počůrá… Zkoušela jsem ho dát na nočník napůl probranýho a skoro mě vynesl v zubech z pokojíku… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
23.1.14 13:40

@klarushka Ahoj, taky zkoušíme odplenkovat. Je to náš třetí pokus. U prvních dvou se vždy počůral a vůbec ho to nevzbudilo. Jen ráno byl od moči červený :? Tak jsme nasadili pleny zpět. Teď to zkoušíme čtvrtou noc. První tři se počůral, ale přišel mu to říct. Mám pratelnou deku i polštář, tak prostě pořád peru. Jednu noc se dokonce počůral 2×. Na dnešek byl poprvé suchý. Tak uvidíme další dny. Musíme prostě počkat až k tomu dozrajou a být trpělivé. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.1.14 13:41
@klarushka píše:
no já se nejvíc bojím toho že mi ho v září nevezmou do školky když bude mít na spaní plenku proto to řeším ;)

vezmou, toho se fakt neboj. Rozhodující je, že je přes den bez plenky.. ono fakt to dítko musí dozrát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
23.1.14 13:44
@martina.se píše:
vezmou, toho se fakt neboj. Rozhodující je, že je přes den bez plenky.. ono fakt to dítko musí dozrát :kytka:

děkuju :hug: tak to hold necháme a uvidí se :) mě šlo hlavně o tu školku páč jiný hlídání nemáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
23.1.14 13:44

Děkuji všem za rady a zkušenosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.1.14 13:46
@klarushka píše:
děkuju :hug: tak to hold necháme a uvidí se :) mě šlo hlavně o tu školku páč jiný hlídání nemáme ;)

ono fakt každé dítko jiné, neboj, se k tomu taky dopracuje - můj měl suchou noční plenu od 2 let a přes den měl plínky až do 3 :zed: :mrgreen: taky vtipné.. Právě lepší, že je Tvé dítko přes den v pohodě. Ono něco jiného noční spánek a něco jiného ve školce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
23.1.14 13:49

Ráda jsem si pročetla Vaše rady. Malýmu budou na konci března 3 a na noc má stále plenku. Ráno ji má totálně pročuranou, než jdu spát tak ho dávám čurat, ale to je tak neskutečný řev. Ted jsem ho už netrápila. On toho vypije strašně moc přez den a v noci ikdyž byl bez plenky, dávala jsem ho čurat tak pak od pulnoci se třeba několikrát počural. Tak jsem plenku nasadila zpět. Dcerka byla ve 20m komplet bez plen a bez nehody.Je vidět, že každé dítko je jiné. :(
Nejhorší je, že je neustále nemocnej a jak má teplotu tak pije v noci a to mu musím dát, protože to má opačně a nechce pít přez den.Snad až bude teplo tak se vše zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
23.1.14 13:51

Oba kluci když nastupovali do školky měli ještě na noc plínu. Neboj to nikdo neřeší.
A jinak to chce počkat, naučit to fakt asi nejde. Pokud ho v noci nevzbudí potřeba jít čůrat tak s tím prostě nic nenaděláš.
Zrovna dneska jsem v noci převlíkala mladšího i s postelí. A to ho dávám vyčůrat než jdu spát. Holt někdy spí hodně tvrdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
23.1.14 13:51

Dcera spí s námi v posteli, takže když se začne vrtět víc než obvykle a probudí mě, tak jí dám vyčurat do bezplenkového nočníku (tedy je celou dobu u mě v náruči) a zasyčím (to byl pokyn při bezplenkovce, že už může). Většinou se u toho ani pořádně neprobudí. Teď bude mít 2,5 a často vydrží už jenom s jedním vyčuráním kolem půlnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
23.1.14 13:54

@klarushka Právě jsme toto řešili u doktorky, akorát s tím, že synovi už bude 5let. Zkoušeli jsme vše co se dalo. Zprvu mělo úspěch noční buzení, ale s tím, že musel být naprosto vzhůru a ne být v polospánku. To bylo loni přes léto. Zadařilo se tak na měsíc, ale pak se stalo že byl nemocný a při horečkách jsem ho prostě prolévat tekutinama musela. No a od té doby jsme tam kde jsme byli. Znovu jsme šli do nočního buzení, pak jsme zkusili ho prostě nebudit, že mu to bude možná vadit, že je v mokru a vzbudí ho to, ale nic. Doktorka nám řekla, že to zatím ještě necháme, spaní ve školce je bez nehod a okolo toho 6-tého roku by to začala řešit. Nemáme nadávat a za suchou chválit a chválit a chválit. Starší syn v roce byl už přes den bez plenky a v 1,5 už i na noc (přestal sám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
23.1.14 14:00
@zuzouš píše:
Zruš večerní mlíko, pokud má, vody střídmě, před spaním vyčůrat a než půjdeš ty spát, znova ho vysaď na nočník. Když ráno bude suchá plína, můžete to pytlíkovat takto, dokud se nenaučí vydržet celou noc nebo si během noci dojít sám. Když bude ráno plína mokrá, tak to na nějakou dobu pusť z hlavy, není zralý. Nebo taky můžeš vstávat třikrát za noc, abys dítě vysadila, ale to se nevyspíte ani jeden :lol: Kupodivu znám takovou, která pak hlavně mohla hrdě tvrdit, že má kluka v noci bez plínek :roll:

A nedovolila si ještě hrdě tvrdit, ze tudíž její dítě celou noc nespí ve sve vlastni moči? Mě stojí za to vstat v noci, aby se me dítě mělo dobře :think: Samozřejmě každý to má jinak…

• Citovat
  • Upravit
5203
23.1.14 14:23

@klarushka, podle me je jeste brzy. Jak pisou holky, u nas to probihalo tak, ze jsem ji nejdriv davala pit v noci mene vody (vzdycky hrozne pila, i pres den…), pak jsem cekala, kdy bude mit par dni suchou plinu, bylo to okolo toho 3. roku, pak jsem ji plinu nedala, parkrat se pocurala, prestala vyzadovat vodu u postylky, tak jsem prestala davat uplne a postupne se prestala pocuravat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.1.14 14:34
@Lizaveta píše:
A nedovolila si ještě hrdě tvrdit, ze tudíž její dítě celou noc nespí ve sve vlastni moči? Mě stojí za to vstat v noci, aby se me dítě mělo dobře :think: Samozřejmě každý to má jinak…

O koze a o voze :) Já tím myslela, že to je jako když řeknu, že moje dítě spí celou noc, ale ve skutečnosti zalehne ve 22h a vstává v 5h ráno.
Ohledně tvého vstávání to beru jako věc názoru, já zas upřednostním celistvý spánek jak svůj, tak dětí. Protože pokud nejsme dost vyspaní, těžko říct, kdo je protivnější :mrgreen: A víc jak jedno probuzení v noci je na nich znát. Možná kdyby děti trpěly na opruzeniny, udělala bych to jako ty, takhle radši spím a spokojení jsme taky všichni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.1.14 14:42
@zuzouš píše:
O koze a o voze :) Já tím myslela, že to je jako když řeknu, že moje dítě spí celou noc, ale ve skutečnosti zalehne ve 22h a vstává v 5h ráno.
Ohledně tvého vstávání to beru jako věc názoru, já zas upřednostním celistvý spánek jak svůj, tak dětí. Protože pokud nejsme dost vyspaní, těžko říct, kdo je protivnější :mrgreen: A víc jak jedno probuzení v noci je na nich znát. Možná kdyby děti trpěly na opruzeniny, udělala bych to jako ty, takhle radši spím a spokojení jsme taky všichni :)

a o tom to je… A taky o dítěti… Starší se v noci probere, zavolá, dám ho v podstatě spícího na nočník, zpátky do postele a hotovo… To u mladšího prostě neexistuje a zkusit ho v polospánku posadit na nočník, koleduju si zas o bojkot nočníku… :nevim: Prostě by to nesnesl, jako bonus by se vzbudil a nejspíš už neusnul a měl „den“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
23.1.14 21:19

Já taky chtěla u Rozárky čekat až bude mít suchou plenu několik nocí po sobě, ale to bych snad čekala dodnes, taky byla vžducky durch, ale zjistila jsem, že ji má skoro celou noc suchou a načůrá do ní až těsně nad ránem nebo snad dokonce při probouzení, takže úderem 3. narozenich jsem jí prostě plenu sebrala, asi 3× se počůrala a pak už snad nikdy, no možná mohla mít od té doby 3 nehody, ale šlo to jako po másle

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML