Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pomooooooc, Pinďa se v noci začal otáčet na bříško. Chvilku spinká a pak ječí na čtyřech, protože nemůže tam ani tam. Za noc ho 10 převracím na záda, to usne a za 5 min už je zase na bříšku za hodinu uaaaa uaaaa zase pláče. Už 14 dní pořádně nespíme. Co s ním mám s dobrodruhem dělat???
Nic, je to normální, pak bude ze spaní lézt, chodit, mluvit. Ono se to srovná časem. Nebo ho přivaž ![]()
@A-dec U nás tohle skončilo až se naučil sám přetočit na záda. Na pár dnů nám zabralo ho dát do klínu pro miminka, ale cca za týden se z něho dostal a začalo to znovu.
Ha ha, dneska od 4:30 do 6:30 jsem nespala a držela ruku na hrudníku, aby se nepřetáčela a nepásla koníky
Už mě taky napadlo, že jak spí ve spacím pytlíku, tak ji za rukávy přivážu každou ruku k postýlce ![]()
Nejde tomu zabránit, časem to přejde, pak si zase začne v noci stoupat, potom povídat.
pak chodit za váma a tak dále ![]()
Mám bohužel to samý a to už se malý umí přetočit i na záda, ale jak máadi v postýlce menši prostor, tak mu to nejdePo celým obýváku válí sudy, večer ho dám do postýlky pát a za pět min. ječí, že je na břiše a chce zpátky na záda. Taky to trvá nějakou dobu než usne a chodím permanentně otáčet, v noci ho taky otáčím. Děsím se toho až si začne stoupat a bude v postýlce stát místo toho aby ležel a spal.Na to asi rada není, to se musí vydržet. Mmch, náš už pár dní vstává ráno ve 4 ![]()
@mahdalka Jo? Tak to se tu můžeme ve 4 ráno scházet a zabíjet čas, u nás se v tomhle čase taky nespí ![]()
Malá se taky umí otočit zpět na záda, ale ona se nechce otáčet. Ona chce řádit ![]()
@tamata Přesně tak, mě se zdá že malej je už kolem tý 4 ráno vyspalej a chce si hrát, poznávat, řádit…rozhodně ne zase spát
Myslím že mu asi rostou zoubky, páč je takovej ukňouranej, plačtivej a má průběžně teplotu 37,1.Já ho nechám hrát si v postýlce, když už ho to nebaví, tak si ho vezmu do postele a pak když ho to přetane bavit itam, tak holt už musíme vstávat
Doufám že je to jen přechodný období a časem se bude budit třeba aspoň kolem půl 7 ![]()
@mahdalka Jo, u nás je to stejné. Taky si namlouvám, že je to snad jen přechodně ![]()
@tamata Tak já si nedovedu představit že bymi kluk takhle vstával už pořád
Přičítám to tomu že už je víc světlo, tak třeba v zimě bude zase spát dýl, jen to do tý zimi nějak překlepat
On chodí spát brzy, kolem půl 7,ale je to tím, že už od půl 4 nebo 4 odpol. nespía tak dlouho mi nevydrží že by šel spát třeba kolem 20 hod. Vzbudí se mi takhle blbě odpol. a pak už prostě neusne ![]()
@mahdalka Malá chodí spát po osmé, takže v tom to nebude. Ona nespí ani přes den
Takže nespíme nikdo ![]()
Joj to jsem si taky říkala že se to zpraví
No a pak si začal v postýlce sedat a teď tam stojí dokud nepříjdu
ale každé dítě je jiné
![]()
Holky nestrašte
Předevčírem jsme byli na návštěvě tak šel spát až kolem 20 hod a usnul ve čtvrt na devět a vzbudil se ráno v půl 7,nevim jak to udělat aby spal dýl, ale ai je to věkem. Čím víc se pohybuje, tím míň se mu chce spát
Neni to ani měsíc, kdy se hodně brzy ráno vzbudil a potichu si ještě v postýlce hrál až z toho usnul. Teď i už nehraje, max.10 min. a pak kˇučí. Ale akorát mě napadlo, jestli to nebude tím, že jsem mu z postýlky vzala všechny hračky,resp.dva plyšáky a nechala mu tam jen jednoho.Maj vaše děti v postýlce hračky? Mám mu je tam zase vrátit?
![]()