Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Alena27 píše:
@slavuska1 dávám mu ho na ty stoličky, nedala jsem a bylo zle-brečel mi, sténal. JJ zkoušela, neusnul
aha, tak to jo, já to právě moc nepochopila. ale to probouzení trvá déle než zuby ne, tím to asi nebude. a co tedy dělal, když neusnul, dál si povídal, nebo začal plakat?
Nevim. Vubec netusim. Asi za mesic bude mit svuj pokojik tak doufam, ze to treba zabere
Snad se najde nekdo kdo ti poradi protoze i mi by se rada hodila ![]()
@slavuska1 JJ trvá, ne nepláče, nekřičí. On se přetočí na kolena a na kolenou se houpe a má ještě v náručí smuchlanou deku. A jak se houpe tak u toho ještě mrčí a hlavičkou naráží do postýlky (má tam naštěstí mantinel). A to vydrží dělat i 3 hodiny dokud z toho houpání neusne. Mám strach aby to nebyla nějaká ta porucha.
@Andriska Ach jo. Malý má svůj pokojík a nikdy nebyl problém. Už jsem vyzkoušela si ho brát k sobě, že se uklidní a usne ale to vůbec.
@Alena27 nemyslím si, že je to porucha, milunký děti mají rytmické pohyby rády všechny..asi bych to neřešila, do postýlky dala monitor, kdyby náhodou něco, postýlku bych si přirazila k posteli, a spala
![]()
@Alena27 ten sirup mu dáváš jak dlouho? 3h houpání na kolenou není úplně standardní chování, to dělají děti v dětských domovech, když jsou citově deprivované. Já bych takové chování řešila s doktorkou, pokud trvá déle jak týden.
@slavuska1 @Alena27 na co jako monitor??
![]()
Jinak mi se dítě budí a pláče, několikrát za noc, budí se v 5. Takže bych nějaké houpání, kdy tě nepotřebuje, neřešila. Prostě ho to uklidňuje. Jestli tě to ruší ve spánku, tak se přesuň do obýváku. ![]()
@kve-tinka Mě to jeho houpání neruší ale spíš mi vadí že se bouchá při tom do šišky i když tam má mantinel.