Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, dcera má dva roky A během dne klidně běhá bez plíny, nepočůrá se už to umí vydržet a řekne si že potřebuje čůrat, ale odmítá mi nočník, když jí tam posadím tak strašně brečí že chce plínu. Nemáte nějakou radu? Mám ji tam držet? Zase nechci na ni jit moc po zlym aby se pak nebála mi řikat že potrebuje. ![]()
Jestli nema jine problemy, ktere by vyzadovaly treba zmenu jidelnicku nebo neco podobneho, tak poradim akorat mit trpelivost, netlacit na ni a muzete se podivat na tuhle stranku, je tam spousta skvelych napadu https://parenting.firstcry.com/…or-toddlers/?amp
@petulenka1998 píše:
Taky nechce právě tam si ani nesedne.
Takze potrebujes natrenovat sezeni na nocniku zvlast a pak to spojit.
Kouka na pohadky? Na mobil? Klidne zaved koukani na nocniku, nejdriv oblecena.
Az to bude v pohode, tak svlecena.
At jenom sedi a kouka, to odbouras pozdeji.
Pak ji posad nahatou hned po vzbuzeni, kdy je velka sance, ze se vycura. Posazuj ji takto po kazdem vzbuzeni.
Jakmile zacne curat do nocniku pokazde po vzbuzeni, muzes to rozsirit i na dalsi situace a pak zrusit ty pohadky.
No po probuzení bych to zkusila, ale ona strasne breci kdyz ji tam posadim, asi nejdřív budu zkouset jak rikate nanecisto at si na nej zvykne a potom zkusime nahatou. Dekuji vam
@petulenka1998 píše:
No po probuzení bych to zkusila, ale ona strasne breci kdyz ji tam posadim, asi nejdřív budu zkouset jak rikate nanecisto at si na nej zvykne a potom zkusime nahatou. Dekuji vam
No jasne, nejdriv naucit sedet.
Jakykoliv natlak nema smysl.