Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj pravdepodobne mm po 5tydnech od revize,ms.Je dlouha, silna, navic poprve uzivam nuvaring. Vcera me lekar dal norethisteron! Nevysetroval, ani utz nic. Pouze ze mam brat 1 tabletu do pondeli. Zastavi to? podle letaku, a diskuzi to je docela driak.
Ahoj, já Norethisteron brala taky, jako driak mi to nepřišlo a zastavilo vždycky.
Moje maminka ho brala taky a to docela často a taky ji to vždycky zabralo. Takže jestli ti ho předepsal, ber to, zastaví to určitě.
@bejinka píše:
Ahoj, já Norethisteron brala taky, jako driak mi to nepřišlo a zastavilo vždycky.Moje maminka ho brala taky a to docela často a taky ji to vždycky zabralo. Takže jestli ti ho předepsal, ber to, zastaví to určitě.
Tak to jsem rada, a kdyz ho doberu, dostanu menstruaci opet?
@bejinka píše:
@janape Ano. Ale už by to měla být ta „normální“
ty jo to se me zda teda, tak me je dr, dal do pondělí. tak nevim, zda teda to není naky divoky
Tak nevim, beru druhy den tento lek a nic se nezastavuje! beru 1 denne.neni to malo..
@janape není to málo, mě většinou zabral ten třetí den
tak uvidíš, když nezabere, zavolej dr a třeba ti i něco připíchne. Mě píchali injekci a k tomu sem brala norethisteron a za tři dny jsem měla klid.
Mé problémy začaly ve 49 letech, velké krvácení, nabírání na váze, pak kyretáž. Má doktorka mě hormony doporučila už v nemocnici. Mě pomohl moc, po předepsání jsem se začala srovnávat, vše se začalo vracet do normálu, přestalo nekontrolované krvácení, zhubla jsem 8 kg, přestala mi přerůstal sliznice. Začala jsem cítit v pohodě a zatím je mi dobře, beru ho vždy 16 den po menzes 5 dní 2× denně. Mensez je pravidelná a jsem ráda za něj. Hubnu a začala jsem zase mít na vše chuť, prostě ještě že existuje.
V menopauze určitě doporučiji a když je skvělý lékař, není co řešit.