Normální hygiena u kluka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
114
10.9.16 17:03

Normální hygiena u kluka

Vedem tu diskuzi, jak často je nutné u 5ti letýho kluka přetahovat předkožku? Jde mu to volně, má to vžydcky čisté, mám pocit, že jednou za týden to úplně stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1142
10.9.16 17:06

@Molicek tak u dospělého předpokládám je to součást denní hygieny, nechápu proč by to u dítěte mělo být jinak, pokud to jde bez problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.9.16 17:11
@Moucharda píše:
@Molicek tak u dospělého předpokládám je to součást denní hygieny, nechápu proč by to u dítěte mělo být jinak, pokud to jde bez problémů…

Přijde mi to jen zbytečné. Vždycky na konci týdne myjem hlavu tak přitom umyjem i pindíka. Kamáradka mi tvrdí, že je to potřeba mýt každý den, ale ani po týdnu tam nic nemá.

Nekoupe se každý den, tak ani nevím jak bych to myla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.16 17:14
@Molicek píše:
Vedem tu diskuzi, jak často je nutné u 5ti letýho kluka přetahovat předkožku? Jde mu to volně, má to vžydcky čisté, mám pocit, že jednou za týden to úplně stačí?

denně večer u sprchování proč jako jednou týdně? fuj
pokud ho nenavykneš ted že se to dělá denně, tak jako dospělej to nebude mít zafixovaný a bude si to mýt taky jednou týdně..a bude tu další diskuze typu - muž má problém s hygienou co mám dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.16 17:15
@Molicek píše:
Přijde mi to jen zbytečné. Vždycky na konci týdne myjem hlavu tak přitom umyjem i pindíka. Kamáradka mi tvrdí, že je to potřeba mýt každý den, ale ani po týdnu tam nic nemá.Nekoupe se každý den, tak ani nevím jak bych to myla.
:think: nekoupeš - nesprchuješ dítě denně? není zpocený, nelítá po venku? není zaprášený? nechodí na písek? nehraje si v trávě? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.9.16 17:20
@jdukolem píše: :think: nekoupeš - nesprchuješ dítě denně? není zpocený, nelítá po venku? není zaprášený? nechodí na písek? nehraje si v trávě? :think:

Záleží na počasí, programu. Pokud nejsou vedra, je celý den ve školce, tak obden úplně stačí. Sprchovaní/koupaní každý den není vůbec zdravé ani pro dospělého. Vyčistíme zuby, opláchnem obličej.

Citace:
Obě skupiny ovšem mají společné to, že se sprchují zbytečně často. Společenská inteligence a výchova se nám snaží namluvit, že je potřeba se sprchovat alespoň jednou denně. Dermatologové ovšem nesouhlasí!

„To, jak často se sprchujeme a jak sami vnímáme vlastní tělesný zápach, je nyní víceméně kulturní fenomén,“ upozorňuje primář z newyorské nemocnice Mount Sinai Joshua Zeichner. Podobně mluví i bostonská lékařka Ranella Hirschová, která dodává, že lidé ze Západu se koupou zbytečně často a měli by si to uvědomit.

Oba dermatologové se shodují, že příliš časté sprchování, především v horké vodě, našemu zdraví spíš škodí než prospívá. Opakované „oplachování“ totiž vysušuje a dráždí pokožku, splachuje z povrchu těla prospěšné bakterie a zvyšuje riziko popraskání kůže. Vzniklými škvírami se pak do těla může dostat infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.9.16 17:21
@jdukolem píše:
denně večer u sprchování proč jako jednou týdně? fuj
pokud ho nenavykneš ted že se to dělá denně, tak jako dospělej to nebude mít zafixovaný a bude si to mýt taky jednou týdně..a bude tu další diskuze typu - muž má problém s hygienou co mám dělat…

asi jako návyk souhlasím, ale jinak mi to teď přijde zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.9.16 17:21

Pindíka si myje při každém koupání. Což je tak 4× týdně.

• Citovat
  • Upravit
10.9.16 17:23

@Molicek Chudak kluk… Tohle by melo byt soucasti kazdodenni hygieny… Ty si pipinu taky myjes 1× tydne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.9.16 17:28
@magdickakocicka píše:
@Molicek Chudak kluk… Tohle by melo byt soucasti kazdodenni hygieny… Ty si pipinu taky myjes 1× tydne???

V dospělosti je to přece něco jiného. Bavíme se o malým klukovi. Jako malá jsem se jen koukapala, ale jak často to netuším, ale každý den určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
10.9.16 17:47

Každopádně mýt pindíka při každém koupání, či sprchování. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
10.9.16 17:54

@Molicek Fuj, jsem fakt ráda, že v práci sedím s lidmi, kteří si den co den smývají všechny ty úžasně prospěšné bakterie z pokožky a chodí ráno vysprchovaní :mrgreen:. Nedovedu si představit, jak musí být prima pracovat s lidmi, kteří se myjou třeba ob dva dny :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101518
10.9.16 18:02
@magdickakocicka píše:

No, ono neni potreba to prehanet ani jednim ani druhym smerem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.16 18:08
@Molicek píše:
Záleží na počasí, programu. Pokud nejsou vedra, je celý den ve školce, tak obden úplně stačí. Sprchovaní/koupaní každý den není vůbec zdravé ani pro dospělého. Vyčistíme zuby, opláchnem obličej.

Citace:
Obě skupiny ovšem mají společné to, že se sprchují zbytečně často. Společenská inteligence a výchova se nám snaží namluvit, že je potřeba se sprchovat alespoň jednou denně. Dermatologové ovšem nesouhlasí!

„To, jak často se sprchujeme a jak sami vnímáme vlastní tělesný zápach, je nyní víceméně kulturní fenomén,“ upozorňuje primář z newyorské nemocnice Mount Sinai Joshua Zeichner. Podobně mluví i bostonská lékařka Ranella Hirschová, která dodává, že lidé ze Západu se koupou zbytečně často a měli by si to uvědomit.

Oba dermatologové se shodují, že příliš časté sprchování, především v horké vodě, našemu zdraví spíš škodí než prospívá. Opakované „oplachování“ totiž vysušuje a dráždí pokožku, splachuje z povrchu těla prospěšné bakterie a zvyšuje riziko popraskání kůže. Vzniklými škvírami se pak do těla může dostat infekce.

já ti nevím, ale co takhle prdelka od stolice? Zpocená chodidla? nejsem pro denní mydlení se ale aspoň to tebou zavrhované oplachování no nevím…
jsem překvapená, že někdo v 21. století vnímá denní mytí jako nadstandard :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.16 18:10
@Molicek píše:
asi jako návyk souhlasím, ale jinak mi to teď přijde zbytečné.

pak nechápu smysl tebou založené diskuze když máš jasno? :think:
ano jsou lidi co se myjou denně a to i pindíka dětem… nic víc se asi objevného říct nedá protože ty máš jasno.. fakt nechápu diskuzi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí