Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@SlečnaDahlia píše:
A čistit si zuby taky nemusí, když vypadají čistě a netáhne mu z pusy? Je to o tom, že v pěti letech tě ještě o svém pinďourovi nechá rozhodovat, za pár let už ne. Ten návyk nebude mít, nebude ho mít potřebu zavádět a skončí to zhnusenou partnerkou a urologií. Když už trousíš vědeckými výzkumy, vygoogluj si, že obřezaní muži trpí v dospělosti mnohem méně často infekcemi. A obřezaný muž bez předkožky ten žalud vystavuje alergenní čisté vodě při každém koupání.
To si sice mohu vygooglovat, jenže už mám jasno, co tu hlásáte je čiré pseudovědecké kryptonáboženství, jak muže připravit o nejcitlivější části jeho těla. Ještě před dva a půl rokem jsem o tom nevěděl zhola nic, jenže teď znám velkou fůru mužů, kterým to kryptonáboženství zničilo život.
pokud si pamatuju, tak jste psala, že máte 11 letého syna, který měl jisté problémy, v únoru jsem vám chtěl něco napsat do schrán, jenomže jsem na to zapomněl.
Teď mi však připomínáte druhou Gronisku.
@Molicek píše:
Jo argumentace.
Močovina, neboli urea je věc kterou má každý v plasmě (to je to v čem plavou krvinky) a ledviny ji vylučují. Takže ta tam je už ve chvíli vymočení.Oloupaný epilept nebo odloučené kožní buňky se vypláchnou při každém močením tím jak se tam dostane čerstvá moč a celou část propláchne a vyčistí.
Jinak to co smrdí z moči je naopak rozklad urey na NH3 (čpavek).
Možna by si to chtělo přečíst něco o chemii, než házet nějaké odobrné termíny a myslet si že se někdo nechá nachytat.
Jak často přetahuješ a myješ předkožku svému psovi, koččce?
No jestli chces, aby syn smrdel jako pes, tuj problem. Jinak kocour si ho olizuje nekolilrat denne. Chlapi to nezvladaj, tak se holt musi myt.
Omg argumentace jak v parlamentu ![]()
@jdukolem píše:
aby si udělal hygienický návyk - to už tu padlo..jinak to že tvůj syn zatím neměl potíže je prima a spíše štěstí, protože spousta chlapečků je při špatné hygieně má..například můj syn byl s babi na chalupě a po týdnu špatného mytí měl pindík zarudlý
přesně tak, u nás to je stejné ![]()
@Molicek píše:
No nesmíš mít takovou urofobii. Ale chápu, v moderní společnosti je všechno tělesné nějak špatné. Není nad sterilní bíle kostičky, mléko UHT v krabici, sanytol v kabelce, syntol v kuchyni a 2× týdně aspoň vytřít savem protože batole tam leze.
co by tam dělal? syntol je brzdová kapalina ![]()
No, souhlasím s názory, které tu zazněly. Co se v mládí naučíš… Když mu nebude připadat normální od útlého věku, že pinďa se myje každý den důkladně, nebude to dělat ani v dospělosti. A to platí i pro čištění zubů, mytí vlasů a mytí se všeobecně. Shodou náhod mam v blízkém okolí kluka, který nebyl veden ani k jednomu z mnou uvedených. A…nenaučil se to sám, bohužel mu to i v 18 přijde normální a je to teda síla
Pro jeho vlastní dobro a spokojené vztahy v budoucnu se ženami změn přístup. Smradlavý chlap ať už celý nebo jen jeho část je
![]()
@gin 124 píše:
Sory, monitoruju to tady už dva roky. Můj elektronický hlídací pes mi nahlásil, o čem se bavíte, ale toto je nehorázný nesmysl. To patří do předpotopní edvardiánské mediciny.
co je nesmysl? že nemytý penis prostě smrdí? ![]()
@jdukolem píše:
co je nesmysl? že nemytý penis prostě smrdí?
Ne, to je vůně chlapa a my ženské z toho máme vrnět blahem, to nevíš? ![]()
@Innocence píše:
Ne, to je vůně chlapa a my ženské z toho máme vrnět blahem, to nevíš?
vrr vrrr.. přirozená vůně ano.. ale ocamcad pocamcad.. jsem holt zdegenerovaná civilizací přiznávám.. ![]()
@jdukolem píše:
vrr vrrr.. přirozená vůně ano.. ale ocamcad pocamcad.. jsem holt zdegenerovaná civilizací přiznávám..
To já asi taky teda. Ale raději zdegenerovaná civilizací než čmuchat týden staré smrady. Nechápu, jak to někomu může připadat OK ![]()
@Innocence píše:
To já asi taky teda. Ale raději zdegenerovaná civilizací než čmuchat týden staré smrady. Nechápu, jak to někomu může připadat OK
tak lidé jsou různé - některé nemyté a považují to za sexííí… už Napoleon - blahé paměti- psával v dopisech Josefíně - drahá za 10 dní jsem u vás, již se, prosím, nemyjte..to je historický fakt
proti gustu.. hm ovšem vydávat to za normu je jaksi prapodivné
@jdukolem píše:
tak lidé jsou různé - některé nemyté a považují to za sexííí… už Napoleon - blahé paměti- psával v dopisech Josefíně - drahá za 10 dní jsem u vás, již se, prosím, nemyjte..to je historický faktproti gustu.. hm ovšem vydávat to za normu je jaksi prapodivné
@jdukolem píše:
co je nesmysl? že nemytý penis prostě smrdí?
Jak tu kdysi správně napsala účastnice Sluka: „Nám to také nevoní po fialkách“
Pokud si žena nechá odstranit kapucku klitorisu a kompletně malé stydké pysky, tak může teprve obhajovat mužskou obřízku.
@Terdul píše:
Az na to, ze zde nebyla obhajovana obrizka. Pouze bylo poukazano, ze muzi s obrizkou mohou mit mene zdravotnich problemu.
Prokázáno to není, spíše se jedná o kryptonáboženské mýty.
K pojmu krypronáboženství:
První část je od řeckého časoslova KRYPTEIN - SKRÝVAT
Kryptonáboženstvím rozumíme náboženství, které se samo jako takové nedeklaruje nebo svůj religiózní charakter dokonce přímo popírá. Eliade (1957, s. 19) uvádí jako příklad kryptonáboženského prožívání profánního člověka skutečnost, že pro něj „existují privilegovaná místa, která jsou kvalitativně odlišná ode všech ostatních: rodný kraj, místo, kde jsme prožili první lásku … tato místa si pro nesmiřitelně nenáboženského člověka uchovávají jistou zvláštnost, ‚jedinečnost‘: jsou to ‚posvátná místa‘ jeho soukromého universa …“ Zřetelné náboženské rysy má moderní věda (viz 2.2.), stejně jako totalitní ideologicko-politická hnutí - průvody, obrazy Marxe a Lenina jako obrazy svatých, zpěv hydrocentrály jako náboženské hymny atd. ale pro mnoho našich současníků i sport a konzum (hypermarket jako velechrám, olympiáda jako gigantická poutní slavnost).
@Molicek píše:
Vedem tu diskuzi, jak často je nutné u 5ti letýho kluka přetahovat předkožku? Jde mu to volně, má to vžydcky čisté, mám pocit, že jednou za týden to úplně stačí?
No ale pak se to najednou stane,.. Bílý povlak, který půjde akorát seškrabovat, takže tak…
A to se stalo při pravidelném mytí…
Ne, nestačí 1× týdně ![]()