Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@gin 124 zaujal me ten nevhodny tvar lahvi. Bylo by mozne to trochu rozvest? Jako ze se dite udusilo?
@zuzouš píše:
@gin 124 zaujal me ten nevhodny tvar lahvi. Bylo by mozne to trochu rozvest? Jako ze se dite udusilo?
Jojo, ač je to úplně OT, tak mi to taky zaujalo a taky prosím v OT pokračovat ![]()
Jde o to, že ty lahve byly ozdobně tvarované, s různými záhyby, kde se držely bakterie, které šlo špatně odstranit a to nakonec způsobilo zbytečnou smrt mnoha dětí. Viděl jsem to v televizi. Místo Ulice sleduju takovéto věci.
@gin 124 píše:
@j.a.n.i1Jde o to, že ty lahve byly ozdobně tvarované, s různými záhyby, kde se držely bakterie, které šlo špatně odstranit a to nakonec způsobilo zbytečnou smrt mnoha dětí. Viděl jsem to v televizi. Místo Ulice sleduju takovéto věci.
@gin 124 píše:
Ono je to velmi složité, a těžko bych to vysvětloval, Obrat edvardiánská nedicína( dle britského krále Edvarda VII. (korunovace 1901 - + 1919) má svůj význam a navazuje na medicinu viktoriánskou, dle jeho matky královny Viktorie. Objevení bakterií byl tenkrát nový fenomén, a tak tehdy došlo k mnohým omylům.Jen malá odbočka, ve viktoriánské době umíralo mnoho kojenců zbytečně kvůli kojeneckým lahvím, ty kojenecké lahve za to principiálně nemohly, mohl za to pouze jejich zcela nevhodný tvar. O medicině, historii mediciny a těžkých omylech v medicině jak vidím, toho znáte málo. Chcete mne zkoušet?
nepsala jsem o omylech pranic tudíž ani nehodlam nikoho z ničeho zkoušet
:
@Anna766 píše:nepsala jsem o omylech pranic tudíž ani nehodlam nikoho z ničeho zkoušet
:
Tak jsem se podíval zpátky, a můj první příspěvek vůbec nebyl o obřízce, ale o pomýlené edvardiánské medicině. V tomto musím dát Zakladatelkce za pravdu. Čerstvá moč je sterilní a frekvence proplachování u dítěte na to stačí. Naopak přehnanou hygienou se zničí symbiotické bakterie a uvolní se cesta bakteriím patogenním a paradoxně z toho vznikají záněty a balanitidy. V edvardiánské době neměli o symbiotických bakteriích ani potuchy a tak mysleli, že všechny bakterie jsou škodlivé, a tak hubili vše. Speciálně v oblasti hygieny těchto intimních míst u chlapců mají mnozí dětští lékaři a lékaři s atestací pro dětskou urologií předpotopní názory a ustrnuli tedy v edvardiánské době, a mnohdy pak udělají více škody než užitku.
To byl můj první příspěvek. To tu o obřízce ještě nepadlo ani slovo. Teprve o stránku později tu napsala Slečna Dalhila příspěvek, v němž se pozitivně zmínila o zmrzačující amputaci překožky, čemuž se jinak také říká obřízka a to je pro mne, který zná spoustu případů, kterým toto zmrzačení zničilo sexuální život, něco jako rudý hadr pro býka. Jinak my intaktivisté se slovu obřízkapokud možno vyhýbáme a preferujeme výstižný termín amputace předkožky.
Takže můj první příspěvek byl - okopčím to celé.
@Ivulka88 píše:
Máme tříleťáka. Koupe se denně a pindíka ve vaně také přetahujeme denně a mejeme. Myslím si, že koupání jednou denně není nijak zdraví škodlivé. Když byly vedra a syn byl upocený, osprchovala jsem ho klidně třeba i v průběhu dne kvůli jeho pohodlí.
Jednou týdně mi to teda příjde opravdu málo. Ta moč se mu za tou předkožkou rozkládá a klidně z toho může mít i zánět močáku..
A hlavně co ho naučíš v mládí to bude dělat i v dospělosti. A já bych na sebe nenechala teda vlézt přítele, kterej si před tím důkladně nevymyl piňďu.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Sory, monitoruju to tady už dva roky. Můj elektronický hlídací pes mi nahlásil, o čem se bavíte, ale toto je nehorázný nesmysl. To patří do předpotopní edvardiánské mediciny.,,,
Takže, když jsem tu napsal svůj první příspěvek, tak tu nepadlo o obřízce ještě ani slovo. Reagoval jsem jak jsem reagoval až později, když tu to slovo padlo.
@Terdul píše:
A dva roky tedy monitorujes co?
Abych to upřesnil, jsem tu sice přes dva roky, ale monitorovat to tak, aby mi nic neuniklo umím teprve od loňského srpna.
Už jsem to tu psal, jenom okopčím, co jsem napsal jako odpověď na jeden konkrétní případ, kdy byl zásah doktorky ublížením na zdraví na jednom slovenském fóru:
gin124 To je to nejhorší, že toto někteří dětští lékaři dělají. Já to zjistil teprve před necelými dvěma roky na www.emimino.cz a úplně jsem se zhrozil, když jsem viděl, co některé maminky psaly, co někteří lékaři dělají. U vašeho syna se už stalo, ale je potřeba před tím varovat. Je třeba těm lékařům důrazně říci, že si nepřejete, aby s tím pindíkem jakkoli manipulovali.
Dotyčná mi odpověděla:
sacharinka @gin124 No tu na Slovensku je zdravotnictvi celkove za opicema. Od praktickych, zubaru, pres gynekology az k detskym. Takze asi tak…
Jinak, co sleduju, se můžete podívat do mého profilu. Nejsem úchyl, abych měl důvod něco tajit. Dělám to jenom z toho důvodu, že v ČR ( i na Slovensku) je v tomto v osvětě velká mezera.
Obřízka se k obřízce naklání
Před obřízkou za obřízkou
nikdo nesmí stát
nebo nebudu hrát
@dedrichov píše:
Obřízka se k obřízce nakláníPřed obřízkou za obřízkou
nikdo nesmí stát
nebo nebudu hrát
Půjčím si citát:
Bernard Shaw byl živ sto let, řekněme. Byl to krátký anebo dlouhý život? Krátkej život, protože Bernard Shaw tady moh bejt ještě dvěstěpadesát let, protože pořád měl co říct… Takhle je to… Zatím co v této chvíli po celém glóbusu je roztroušeno já nevím kolik třicetiletých, který tady už čtyřistapadesát let nemuseli bejt.
@dedrichov píše:
Obřízka se k obřízce nakláníPřed obřízkou za obřízkou
nikdo nesmí stát
nebo nebudu hrát
To je zcela nechutné vůči těm, kteří mají kvůli amputaci předkožky zničený život.
@dedrichov píše:
Možná si myslíš, že my mámy jsme všechny úplné slepice.
Ale jistě nás napadne vše konzultovat s pediatrem a urologem. Alespoň já mám s nimi velmi dobrou zkušenost!
Takže už nás s tou obřízkou NEOBTĚŽUJ
Neodpustím si to. Teď už vím jakou zkušenost. Aby se vám nestalo, co psal nedávno na jednom německém fóru osmnáctiletý účastník s nickem TheShine, že za to své rodiče nenávidí. To je teď u vás ve hvězdách. Bylo mu tehdy 5 let.
Měl jsem mu napsat, že většinou za to nemohou rodiče ale určití doktoři.
Osvěty není nikdy dost, pokud mně něco nezajímá tak to nečtu, jak jednoduché… a spoléhat na doktory, z toho jsem vyrostla, jednak se jejich názory dost liší, a to nejen v aktuálním čase, ale i během let a za své dítě jsem zodpovědná hlavně já. Vždycky se ptám proč? Takže z toho, co jsem načetla nechápu, proč řešit stahování u tříletého prcka, když všechno jinak funguje v pořádku
Naše dětská vyřkla věkovou hranici 6 let, ale vzhledem k tomu, že vývoj probíhá až do puberty, tak pokud nebude syn mít žádné problémy, nepřipustím ani kortikoidy, ani mechanické oddělování.
@analoja píše:
Osvěty není nikdy dost, pokud mně něco nezajímá tak to nečtu, jak jednoduché… a spoléhat na doktory, z toho jsem vyrostla, jednak se jejich názory dost liší, a to nejen v aktuálním čase, ale i během let a za své dítě jsem zodpovědná hlavně já. Vždycky se ptám proč? Takže z toho, co jsem načetla nechápu, proč řešit stahování u tříletého prcka, když všechno jinak funguje v pořádkuNaše dětská vyřkla věkovou hranici 6 let, ale vzhledem k tomu, že vývoj probíhá až do puberty, tak pokud nebude syn mít žádné problémy, nepřipustím ani kortikoidy, ani mechanické oddělování.
Ti doktoři vůbec nevědí, že průměrný věk, kdy jde předkožka stáhnout je až 10,4 roku. Jakékoliv věkové hranice jsou nesmyslné.
Více k věci jsem napsal na nově založeném vláknu: Přetahování předkožky u tříleťáka.