Normální hygiena u kluka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
114
10.9.16 23:36
@Anna766 píše: :think: já radši budu dál nehygienicky koupat(sprchovat) děti i sebe denně. :nevim:

Kdo řekl nehygiencky? Maximálně bych tvrdila, že nezdravě.

Další pěkný příklad je mytí hlavy, čím čaštěji myju tím víc je mám mastné. Je to tak správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
10.9.16 23:38
@Molicek píše:
Podle medline (a to je bych řekla důvěryhodný zdroj) je za narůstem autoimunit špatná stimulace imunitního systému. Která nejvíce souvisí s příliš čistým prostředím. Ale souhlasím, těch vlivů je hodně.Můj názor je, že umývat cokoliv vč. gentiálii je potřeba podle situace. Pokud je mu 5, po týdnu tam nemá smegma, nemá to červené, tak je to tak akorát. Stejně jako je potřeba si to umýt třeba po návštěvě rybníka.

A čistit si zuby taky nemusí, když vypadají čistě a netáhne mu z pusy? Je to o tom, že v pěti letech tě ještě o svém pinďourovi nechá rozhodovat, za pár let už ne. Ten návyk nebude mít, nebude ho mít potřebu zavádět a skončí to zhnusenou partnerkou a urologií. Když už trousíš vědeckými výzkumy, vygoogluj si, že obřezaní muži trpí v dospělosti mnohem méně často infekcemi. A obřezaný muž bez předkožky ten žalud vystavuje alergenní čisté vodě při každém koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149366
10.9.16 23:39
@Molicek píše:
Kdo řekl nehygiencky? Maximálně bych tvrdila, že nezdravě.Další pěkný příklad je mytí hlavy, čím čaštěji myju tím víc je mám mastné. Je to tak správně?

Asi se neschodnem. Radši budu NEZDRAVĚ čistá no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.16 23:44
@Molicek píše:
Kdo řekl nehygiencky? Maximálně bych tvrdila, že nezdravě.Další pěkný příklad je mytí hlavy, čím čaštěji myju tím víc je mám mastné. Je to tak správně?

používáš špatný šampon a nevhodnou techniku mytí hlavy.. toto je nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.9.16 23:46
@SlečnaDahlia píše:
A čistit si zuby taky nemusí, když vypadají čistě a netáhne mu z pusy? Je to o tom, že v pěti letech tě ještě o svém pinďourovi nechá rozhodovat, za pár let už ne. Ten návyk nebude mít, nebude ho mít potřebu zavádět a skončí to zhnusenou partnerkou a urologií. Když už trousíš vědeckými výzkumy, vygoogluj si, že obřezaní muži trpí v dospělosti mnohem méně často infekcemi. A obřezaný muž bez předkožky ten žalud vystavuje alergenní čisté vodě při každém koupání.

Zubní povlak je viditelný už za pár hodin.

A nikdo tady netvrdí, že hygiencké návyky u předpubertálního dítěte jsou stejné jako u prepubertálního. Ono u holek před menses je ta hygiena, pH pochvy taky někde úplně jinde a tím se odráží i ta péče.

Rozhodně netvrdím, že celý život vystačí s jednou za týden, ani že by jsme to nějak přesně počítali, abylo to právě přesně každý týden. Je to prostě součást větší hygieny v jeho věku.

Taky ho teď nenutím holit, i když pak to asi bude dělat každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.16 23:48
@Molicek píše:
No nesmíš mít takovou urofobii. Ale chápu, v moderní společnosti je všechno tělesné nějak špatné. Není nad sterilní bíle kostičky, mléko UHT v krabici, sanytol v kabelce, syntol v kuchyni a 2× týdně aspoň vytřít savem protože batole tam leze.

já nemám urofobii :lol: to tty seš urofil.. nemáš taky náhodou za sebou urinoterapii? :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.9.16 23:50
@jdukolem píše:
používáš špatný šampon a nevhodnou techniku mytí hlavy.. toto je nesmysl

Takže pravidelné odmašťovaní pokožky hlavy nevede k větší produkci mazu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.16 23:50
@Molicek píše:
Zubní povlak je viditelný už za pár hodin.

A nikdo tady netvrdí, že hygiencké návyky u předpubertálního dítěte jsou stejné jako u prepubertálního. Ono u holek před menses je ta hygiena, pH pochvy taky někde úplně jinde a tím se odráží i ta péče.

Rozhodně netvrdím, že celý život vystačí s jednou za týden, ani že by jsme to nějak přesně počítali, abylo to právě přesně každý týden. Je to prostě součást větší hygieny v jeho věku.

Taky ho teď nenutím holit, i když pak to asi bude dělat každý den.

on má vousy že argumentuješ holením? 8o
hele čím víc diskuze pokračuje tím víc si myslím, že seš troll a nebo lesana :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.9.16 23:51
@jdukolem píše:
já nemám urofobii :lol: to tty seš urofil.. nemáš taky náhodou za sebou urinoterapii? :lol: :D

Ne opravdu ne. to už je na mně moc. Ale rozřízlou ruku, když jsme venku a není tam čistá voda si klidně počůram na vyčišťení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.16 23:51
@Molicek píše:
Takže pravidelné odmašťovaní pokožky hlavy nevede k větší produkci mazu?

pokud máš šetrný šampon vhodný pro tvou pokožku tak se ti nic zvýšeně netvoří… to ti poradí každá kvalitní kadeřnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.16 23:55
@Molicek píše:
Né na močovinu a jiné látky. Močovina=urea je základní odpadní látka hned vedle kreatinu. Rozkládá se pak na čpavek.

Souvisí s fizologií, ona ta fyziologie zvířat a lidí není tak rozdílná.

Proč je zbytečná? Dozvědět se jiný názor než svůj vlastní je zbytečné? Diskuze, protože mám dosatek kritického myšlení.

Zatím jsem se tu dozvěděla dogmata jak je hygiena nutná a zdravá každý den, ale vlastně ne proč. Nemá nic pod předkožkou, nesmrdí mu penis, neměl nikdy problém v té oblasti. Chtěla jsem vědět argument proč každý den? A ten jsem asi přehlídla.

aby si udělal hygienický návyk - to už tu padlo..jinak to že tvůj syn zatím neměl potíže je prima a spíše štěstí, protože spousta chlapečků je při špatné hygieně má..například můj syn byl s babi na chalupě a po týdnu špatného mytí měl pindík zarudlý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.9.16 23:56
@Molicek píše:
Ne opravdu ne. to už je na mně moc. Ale rozřízlou ruku, když jsme venku a není tam čistá voda si klidně počůram na vyčišťení.

a ty seš si 100% jistá že se močí nespláchnou bakterie z nemytých rodidel do rány :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.9.16 23:58
@jdukolem píše:
a ty seš si 100% jistá že se močí nespláchnou bakterie z nemytých rodidel do rány :think:

Nejsem, ale je to babská rada, tradicí vyzkoušená. A jen teoretická, nikdy jsme to neudělala. Ale kdyby to bylo optřeba, nebála bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
10.9.16 23:59
@Terdul píše:
Mne spis prijde, ze si honi ego, co vse vi a zna. Vzdy do prispevku vplete neco jinyho, radoby po odborne strance.
Á konspirační teorie :palec:

Ne chtěla jsme na začátku odpověď na jednoduchou otázku, dostalo se mi uŕažek, hodnocení, povýšeného chovaní. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
11.9.16 00:01
@jdukolem píše:
on má vousy že argumentuješ holením? 8o
hele čím víc diskuze pokračuje tím víc si myslím, že seš troll a nebo lesana :think:

Ani jedno. Ani nevím kdo je lesana.

A argumentuji v myšlenkových souvislostech.
Pokud není potřeba teď mít předkožku každý den a má to dělat jen pro návyk, tak pak by zrovna tak se mohl začít holit.
Snažím se, aby o věcích co děla přemýšlel, věděl proč je dělá, níkoliv cvičila opičku, která ví, že je potřeba každý den přetáhnout a jezdit žiletkou po tváří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí