Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravým holky,
mám dotaz. Po delší době bych ráda začala opět používat ergo nosítko. Syn už chodí a tahat všude kočár se mi nechce.
Nicméně - nosit budu určitě na zádech. Zároveň ale každý den jezdíme MHD - do parku, na nákupy. A můj dotaz je nakolik je bezpečné v MHD stát - protože si nedovedu představit sednout si s ním když je na zádech
Nebo se to nějak dá? Když jsem ho nosila na břiše tak nebylo co řešit ale teď nevím.
Děkuji ![]()
@magicalee píše:
Teta, všichni už spí..
však odpovědět můžou i zítra
jen já nebudu mít čas to napsat, tak si to jenom pak přečtu ![]()
Ja bych ho v buse normalne vyndala a posadila si ho na klin. Nejak si nedovedu predstavit, ze bych tam stala ci sedela a mela dite celou dobu v nositku na zadech..
A pokud by to byly jen jedna dve zastavky, ze by se nevyplatilo ho vyndavat, tak bych s nim proste postala. Jak myslis „nakolik je v MHD bezpecne stat“? No asi tak jako stat v MHD
Ja jsem v MHD jeste nikdy nespadla.. ![]()
Jeste nespim
Bud si sednu jakoby bokem nebo na pul zadku a zaroven se neceho drzim, ideal teda je, pokud je volna cela dvojsedacka, tak to sedim bokem na krajni a dite mam strcene na tu u okynka. No a nebo holt stojim a pevne se drzim. Bezpecne… no, pojede-li ridic jak s hromadou pisku, tak neni bezpecne ani mit dite v kocare nebo si ho posadit na klin. Coz je teda taky reseni, pokud jedu treba 15 minut a dele, dite si ze zad proste sundam, posadim na klin a komentuju, co se kolem deje. Ono kdyz je pak jeste starsi a uz obcas jezdim i zcela bez kocaru i nositka, tak to taky neni zadna slava.
@Aletheia já nosila na zádech v MHD běžně, sundávala jsem jen na delší trasy, jinak ne a vždy jsem stála ![]()
Já si sedám, jen se nemůžu opřít
Sednu si na kraj sedadla a chytnu se opěrky přede mnou. V autobuse se teda necpu k okýnku, ale sedám si na ty krajní. V metru si nejradši sedám do strany. Když stojím, tak se pokud možno natočím zády ke stěně, aby mi do malé nemohl nikdo strkat.
Zrovna dneska přemýšlím, jestli na neuro jet s golfkama, nebo s nosítkem…když ona teď se chce pořád vozit, malej brácha jí sebral kočár, tak každá jízda v golfkách je pro ni zážitek ![]()
Taky aktualne premyslim nad bezpecnosti deti v MHD syna nosim na brichu protoze je jeste maly a pokud by to hodne cuklo tak je to podle me nebezpecne i kdyz sedis, i kdyz mas uz starsi dite na kline, i v kocarku (podle toho jak stoji),…ale jezdit musim.
Já si pořád připadám bezpečněji v MHD, než když sednu za volant ![]()
@Etcetera78 Tak to ja taky. Ridicak mam, ale nejezdim, mam z toho hruzu a kdyz jsem ten ridicak dostala ja tak me jima hruza co za dalsi lamy se na tech silnicich muze pohybovat ![]()
@BáraLeštinská tak nějak
já umím dojet na rehabku a k našim a kamkoli jinam bez mužova dohledu odmítám ![]()
Když už se tady ta diskuze naskytla, tak se zeptám. Jaký je nejvhodnější úvaz na záda pro roční mrně? Díky ![]()
@Amaranthe Nevím jestli nejvhodnější, ale já používala batoh.
@Amaranthe Přijde mi to skoro stejné jako kříž s kapsou uvnitř, akorát to navážeš na záda a ten vnitřní pruh ti nejde kolem pasu, ale pras obě ramena.