Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@BohunkaP píše:
Změnu ve smyslu nalezení zázračného léku na 100% případů nebo okamžitého vytvoření účinné vakcíny žádný rozumný člověk neočekával - pokud Ty ano, chápu, že jsi zklamaná.
Zklamaná jsem z celé situace, ale pořád nechápu co se za 2 měsíce změnilo
Pracuji jako zdravotní sestra a normálně se vídáme bez rousek, kamarádka je těhotná a normálně se setkává s přáteli, rodinou bez roušek. Ten vir tu bude dlouho, to by ses musela zbláznit ze všeho a manželovi by ta rouška už za chvíli přirostla k obličeji. Ano venku dle nařízení nosím
Asi takto. Kdo doma nemá někoho nemocneho, třeba rizikovou osobu, tak to nemůže pochopit, protože to je samé juuuchuuu, už samé setkávačky, dovolenky,, nic se neděje, já se nebojím..
Třeba tchýně se stará o nemohoucí babičku, švagrová je těhotná, kdybych cítila známky náchladu, tak tam prostě nejedu.. Jeslti je to plašení.. nevím, ale nechci, být ta, co jim donese nemoc..
To samé očekám opačně.. Mám doma se špatnou imunitou kluka a babička co s náma bydlí měla mrtvici.. Nevím, proč bych měla riskovat a volat si návštěva, která je,, nakřáplá.. když může přijet za týden..
Roušky doma nenosíme, ale jsme i sobě ohleduplní. při návštěvách. Kdyby mě někdo řekl, že to přeháním, tak ho pošlu někam, protože ted jsem dva měsíce měla doma kluka s boreliozou den škola a karanténa, a doktorka říkala, že se mám snažit opravdu chránit jo, má slabou imunitu ted.. Samozřejmě, to neříkám každé návštěvě, ale taky to beru tak, že ani já nevím, co kdo doma má za starost, tak se podle toho řídím..
Jestli někdo chce ted vyrážet do víru bavení slavení, a družení, je to každého věc.. ale taky každý to má doma jinak ![]()
Zpočátku jsme fakt byli doma cca těch 5 týdnů a s nikým se nestýkali, chodili jen na nutné nákupy a krátké procházky. Teď jsme už trošku povolili a stýkáme se s pár lidma, roušky na návšěvě nenosíme, ale ani se nijak neobjímáme atd…
Myslím si to stejné, co anonymní přede mnou, vir tu bude ještě dlouho a nechci se z toho zblánit.
Jezdime k mym rodicum, prarodicum mych deti. A taktez rousky sundavame hned u dveri. I u kamaradky jsme byli a stejne. Za vratama sundat, pred vratama na verejnem prostranstvi nandat.
Jezdím normálně k rodičům a tam roušku nemáme nikdo, u babičky jsem nebyla, jezdíme párkrát ročně, a teď radši počkáme než se to přežene, má už svůj věk. Na jiných návštěvách taky bez roušky. Nosím ji jen v krámě a venku mezi lidma, jinak už to taky flákám, ale bydlím v okrese, kde je (bylo) asi pět nakažených, takže nějakej velkej strach nemám.
@sakota asi tak no.. a já dvakrát ted zažila, jak dva přišli z auta k obchodu a jenom slyším nadávání, a rouška zapomenutá v autě. To potěší..
museli se vytočit a zpátky, a manžel už se taky jednou vracel z půlky cesty z práce ![]()
Příspěvek upraven 29.04.20 v 17:41
@Janasas ale zrovna COVID se často přenáší od lidí co nemají příznaky tím pádem je úplně jedno jestli má někdo kašel nebo ne. To by se člověk nemohl stýkat s nikým a to třeba rok protože si nemyslím že v září bude po všem.
Anonymní, ale ná to nemyslela jenom na Covid, ale celkově, že neroznášíme něco
jezdíme na návštěvu, když nejsme nachlazení, nachcípaní atd.
Jestli si těhotná a máš strach, tak si pořiď respirator, po návštěvě si pořádně umyj ruce. Na návštěvě roušku okamžitě sundávám. Já už roušky bojkotuju i venku na ulici, mám ji staženou pod nos, vadí mi a doufám, že je venku brzy zruší
.
Na návštěvě u mých rodičů, švagrové roušky nemáme. S těhotnou sestrou se stýkáme venku, roušky máme tam kde jsou lidi, za barákem v pergole ne. S rodiči přítele se stýká pouze přítel velmi omezeně (doveze nákup, něco opraví), tatínek je kardiak.
@BohunkaP píše:
Ano, před měsícem by dostala „lynč“ - ovšem před měsícem také byla situace úplně jiná, to je snad přirozený běh věcí
Před měsícem byla situace jiná v tom, že bylo méně nakažených. Celý to nemá logiku. Akorát co řekne pár rádoby chytrých v televizi, tak většina lidí bezmezne věří, než aby se řídili vlastním usudkem. Co je na tom, že těhotná paní má strach z koronaviru? Já bych třeba klidně i tu roušku na navstevě měla, kdyby si to přáli. Ale zatim na návštěvy prostě nechodíme. Jen k rodičům na chvíli.. ale ti to neřeší. Ale kdyby ano tak bych si roušku nasadila a neříkala jim, že jsou hysterky.
@Janaalena píše:
Před měsícem byla situace jiná v tom, že bylo méně nakažených. Celý to nemá logiku. Akorát co řekne pár rádoby chytrých v televizi, tak většina lidí bezmezne věří, než aby se řídili vlastním usudkem. Co je na tom, že těhotná paní má strach z koronaviru? Já bych třeba klidně i tu roušku na navstevě měla, kdyby si to přáli. Ale zatim na návštěvy prostě nechodíme. Jen k rodičům na chvíli.. ale ti to neřeší. Ale kdyby ano tak bych si roušku nasadila a neříkala jim, že jsou hysterky.
A mne tady označuješ z jakého důvodu? Zakladatelce jsem napsala, jak to máme doma my a žádný podobný výraz jsem nepoužila – Tvé reakci na mne nerozumím, zřejmě špatně čteš.
Zakladatelko, rozumim Ti. Sama jsem tehotna a manzekuv navrat do skolstvi me desi.. Termin mam az okolo Vanoc, takze budu tehotna i na podzim, kdy se cela druha vlna epidemie..
Prosim anonym, o tehotenstvi zatim nikdo nevi..