Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@KamaKama teď nosím půlroční v šátku a obě jsme zabalené v nosící mikině a bundě a k tomu máme spojený nákrčník aby nám nepadal sníh pod bundu. Oblečená je jako doma + čepice, rukavice a teplé botičky. Jako jde mít jenom na nosítku/šátku ochranou kapsu, ale u takového prcka v současném počasí bych to neriskovala, když máme společnou bundu tak vím jestli dcerce není zima.Jinak cena 1500 je silně podhodnocená i při koupi z druhé ruky.
Pro informace doporučuju se přihlásit do skupiny na fb Nosíme děti . Mají informace, zkušenosti, testují různá nosítka a šátky. Také poradí, jak se vyhnout padělkům.
Za tu cenu je možné si nechat ušít vsadku, která se pripne na běžnou bundu. Jinak ty ceny za nosící bundy jsou úplně někde jinde. Z těch levnějších možná zkusit bonprix, nebo se mi zdá, že se dala koupit i v lidlu.
Za 1500,– si můžeš nechat ušít (nebo sama ušít) vsadku do tvojí běžné zimní bundy nebo kabátu. Je to vyteplený pruh látky, který se zapne do bundy, čímž ji zvětší a poskytne dostatek prostoru miminku v nosítku.
Nosítko nemůžeš nasadit na svou bundu, ale musíš pod ni, proto vsadka (nebo taky nosící kapsa). Žádné dostatečně vyteplené zimní nosítko neexistuje (ani nemůže, neplnilo by funkci). Nejlepší a nejlevnější by asi bylo koupit bazarový celobavlněný šátek, k němu bazarovou vsadku nebo kapsu. Takhle by ses mohla s trochou štěstí do 1500,– vejít.
Za 1500 nekoupíš ani nosítko z druhé ruky, natož ještě všechno ostatní. Jednou jsem takhle vzala malého do nosítka v zimě, kdy bylo kolem nuly, byl navlečený a stejně měl pak studené nohy. A to jsme venku nebyli dlouho, možná hodinu.
@KamaKama nevim proc si všichni mysli, ze to musi byt drahé. ja hledala bazarove nositko, nespechala jsem a dočkala se ergo Liliputi za 900,– (typově jako manduca), je skvele a velmi odolné, deti moc spokojene. mikinu muzes koupit i obyčejnou, jen velkou. stejne tak i bundu. a kdyz mrknes prave na ten bonprix nebo lidl, jak kdyz najdeš. neni treba vyhazovat tisíce za neco, co vyuzijes minimálně. ja v zimě tedy vubec nenosím, tak jsem zateplení neřešila, nositko využívám od jara do podzimu.
@Aduš8 aha, tak to nechápu kolik by nositko mělo stát? Z druhé ruky se dá sehnat za 300,–??
Mam vsadku do sve bundy od Bellyboo - softshell + fleecovy vytepleni
nemam spesl bundu ani mikinu. Ted teda nenosim, ale male bych dala leginky + bodycko, teplacky a mikinku + teply navleky, satek/nakrcnik + cepici + rukavicky
nosila jsem na podzim, kdyz v kocaru nechtela byt
ta vsadka je uplne super…plus pocitej, ze se zahreje u tebe vic jak v kocaru, zivocisny teplo je lepsi jak fusak, kde si to musi vyhrat sama
i tobe bude vetsi hic
edit: jo a maj i adaptery na ruzny zipy ![]()
@KamaKama píše:
@Aduš8 aha, tak to nechápu kolik by nositko mělo stát? Z druhé ruky se dá sehnat za 300,–??
pozor, to určitě bude visitko typu Chicco atp, to je pro deti naprosto (!!!) nevhodné a nepohodlné. vygoogli si zásady správného noseni deti a správnou polohu nozicek, podsazeni zadečku atd. jinak bude trpět dite a tvá zada. fakt. opravdu dobra ergo nosítka jsou draha, ale bazarovy se daji sehnat kolem ty 1000,– (ja sehnala za 900,–)
@Kukacka123 díky za tip a jaké máš nositko? Nechápu, že některé prodávají třeba za 1000,– a některé za 4000,–
@Marie432875 aha, no a na jakou značku bych se měla Teda zaměřit?
Přidej se na FB do skupinky,, Nosíme děti ", tam najdeš seznam všech nosítek, která jsou od jakého věku vhodná. Navíc tam je i extra album s prodejem a další, kde popisují, jak rozpoznat falešné nosítko. Ta úplně levná na bazarech nejsou ergonomická a dítěti můžou strašně dlouhodobě uškodit. Problém je, že to jsou známé značky a člověk si myslí, že to nemůže škodit. Ale slušné nosítko z bazaru se dá kolem 1000-1500Kč pořídit.
Pořídila bych softshellovou nosici kapsu a nějaké ergonomické nosítko z druhé ruky. U Erga pozor na fejky z Číny. Mohla by ses vejít do 2tis.
@KamaKama mam pujcene od kamaradky nositko Love&Carry Air…nosilo se v nem pekne, mne bylo pohodlne…i mala tam sedela pekne…nozicky roztazeny do M, prdelku niz, kulaty zadicka
ja zas moc na noseni nejsem, nosit jsem ani nechtela, ale mala nechtela jeden cas byt v kocarku, mela uplne hysteraky, jen jsem ji tam polozila, tak uz jsem pocitala s nosenim
ale zlomilo se to ![]()