Potřebuji poradit ohledně oční masti pro 6 měsíční miminko.

Anonymní
14.1.19 09:35

Potřebuji poradit ohledně oční masti pro 6 měsíční miminko.

Krásný den přeji všem máme problémy s očima malému hnisají ale nemá je zarudlé cely ten problém je v tom ze jsme ve Velké Británii a nic nám nepředepsaly prý musíme povyrůst a časem vše odezní. Já mám v rodině zdravotní sestru na Slovensku a podařilo se jí sem dovést mast na oči viz foto. Chtěla bych se ujistit ze je mast vhodná a jakékoliv pripominky co se te masti týče. Předem moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.1.19 09:37

Nepodařilo se mi vložit fotografii.

Mast se jmenuje
Ophthalmo-Framykoin

• Citovat
  • Upravit
77577
14.1.19 09:41

je to antibiotiková mast do očí, dle mého názoru to malému klidně můžeš tímto mazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
14.1.19 09:44

Dava bych max 2dny 3× denne. Kdyz oci nejsou zarudle, nemusi se nutne jednat o zanet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.1.19 09:44

No, nam na očním toto moc nedoporucili. Muze naopak oči hodně dráždit, předepisuje se tu hodně u praktiků, kteří jsou na to zvyklí. Dali nam místo toho Tobrex, ale to je asi taky na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.1.19 09:47

Ono by bylo lepší, kdyby ti sehnala Ophthalmo septonex. V první řadě by to chtělo zkusit desinfekčními očními kapkami, tu mast až pokud by to nezabralo, přece jen je to antibiotikum. Určitě něco takového najdeš i v místních lékárnách. Očička dětem občas hnisala, ale stačili kapičky a brzo bylo po problému. U miminek je to celkem časté.

• Citovat
  • Upravit
390
14.1.19 09:47

Jsou to antibiotika, my měli mazat min. 5 dní. Jinak nemůže být malý na něco alergický?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77577
14.1.19 10:10

@Janli no asi by bylo lepší začít Septonexem, ale ten nemá a má Framykoin, očka hnisají, tak já bych to být zakladatelkou začala léčit, než jí dorazí Septonex, tak se to miminku může dost zhoršit,
moje malá nějak +- v tomhle věku Framykoin dostala a pomohlo to
jo a ještě pro zakladatelku - pokud ještě kojíš, tak úplně nejlepší je stříknout do očiček MM, zabírá to úžasně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31264
14.1.19 10:11

Hnisaji mu uz od narozeni? Kdyz uz to resis i tak, ze Ti vozi leky odsud? Muze jit o nepruchodne slzne kanalky. Kluk to mel taky, tekl mu z oci bily hnis, ale nijak zasadne, nemel oci slepene, doma dobre, spis na vzduchu mu to vadilo. Od prakticke jsem mela Tobrex, pomohl jen docasne, zkousela jsem MM, masaze… Ale nakonec jsme skoncili u ocniho a mel je zcela nepruchodne. A okamzite bylo po problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31264
14.1.19 10:15

Jinak Ophtalmo-Framykoin je na bakterialni - povetsinou i bolestive - zanety oci. To jsou oci povetsinou zarudle, slepene. A pak mazat urcite minimalne 5 dni. Taky jsme ho meli napsany u nejmladsi dcery na zarudle oci od praktika, ale ja teda nakonec nepouzila, rozehnali jsme to uspesne Ophtalmo-Septonexem, jak uz psaly holky vyse. I zarudnuti a vytok z oci muze byt viroveho puvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.19 10:26

...

Hnis je bílý někdy žlutý až zelený také se nám lepí očíčka takže ale i tak nejsou zarudlé jen prostě moc hnisají :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Janli
14.1.19 10:55

@stinga já myslím, že nějaké desinfekční kapky budou mít určitě i v místní lékárně. Sice se to bude jmenovat jinak, ale nějaké mít budou..

• Citovat
  • Upravit
31264
14.1.19 11:31
@Anonymní píše:
Hnis je bílý někdy žlutý až zelený také se nám lepí očíčka takže ale i tak nejsou zarudlé jen prostě moc hnisají :nevim:

A jak dlouho tedy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.19 12:26

@Hobitka
Mohu říci že od narození týden po porodu jsme byly u lékaře a řekly nám ze to infekce není ze oči má krásně bílý že máme jen čistit pak každý měsíc jen že máme vyčkat že to časem odezní protože prý má moc malej nosánek tudíž asi málo místa naten průchod

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.19 12:27

@Janli
Už jsme mely dva druhy nic nepomohlo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat