Nosní odsávačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1660
2.11.09 08:40

Tak já používám úplně obyčejnou, ale taky jí dávám na vysavač. Myslím, že kupovat spešl odsávačku na vysavač je zbytečnost. Já vemu tu obyčejnou a silnější kus strčím mezi prsty a přiložím na hadici vysavače a druhou vysávám nudle. Moje dítě je tak perverzní, že i ve třech letech trvá na vysávání nudlí vysavačem, protože je to prý lepší :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
2.11.09 09:04

doporucuju cleanoz, na baterky = uzasna, malou to s tim dokonce bavi..hned je po ryme!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
2.11.09 10:18

Ahoj.Mám jedenáctiměsíční holčičku.Trpí často rýmou.Odsávačku máme obyčejnou i tu na vysavač.Obyčejná se nám příliš neosvědčila,vždy jsem pak rýmu chytla i já.Na vysavač je dobrá,pokud má dítě řídkou vodnatou rýmu.

Když má naše malá hustou a zelenou rýmu,chodíme si odsávat do ordinace na ORL.Samozdřejmě mám trochu strach,že v čekárně může něco chytit,ale doktorka nás i všechny mimina,a vždy je jich dost,bere hned.

Taková odsávačka jako v ordinaci,žádná domácí není.Doktorka malé zavede hadičku tak 2-3cm do dutin a odsaje hustou,zelenou rýmu,kterou bych doma neodsála.Malá sice pláče,ale je to vteřinka.

Ptala jsem se doktorky,nosánek se jí poškodit nemůže.Spíš naopak.Jen pořádným odsátím se dá zabránit,aby se z rýmy vyvinul zánět dutin nebo průdušek.

Zkus se zeptat vaší dětské dr.,jestli by i u vás v případě husté rýmy nebyla tato možnost.Já jsem za ni vděčná.Sama jsem se přesvědčila,že i kvalitní odsávačka na vysavač je v tomto případě zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
2.11.09 11:40

Jana206: s tímto bych nesouhlasila. Zavádim odsávačku také tak cca 2 cm do nosánku a hravě vysaju i husté zelené hleny. Je to jen o to se neděsit počátečního řevu dítěte a myslet na to, že je to pro něj nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
2.11.09 13:22

taky odsáváme BabyVacem - vysavačovou, spokojenost, akorát malá se bojí vysavače, takže při nastartování pláče - ale při samotném odsávání už ne (když byla menší, tak ano) - čili ji to asi nebolí … zavádíme jen lehce do nosního vchodu, před odsáváním kápneme Libenar a odsajeme tak i ze zadu, chce to s tím tak trochu šetrně kroutit … Odsaje se všechno nebo skoro všechno.
Ze začátku - když byla malá minimimi - jsem odsávala při rýmě často a i řídkou vodovou, teď jsem to dost omezila - odsávám prakticky jen před spaním a ne vždycky - jen když se jí dost špatně dýchá a jen hustší - vodová přes den samovolně vytíká z nosu …

ještě jsem někde slyšela, že na hustší rýmu je dobrá balonková manuální odsávačka - ale nemám vlastní zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
2.11.09 15:32

Ahoj, u nás rýma stále na denním pořádku a odsavačka jede skoro neustále, máme tu na vysavač, nemít tu, tak už mají holky záněty středního ucha, podle toho, co všechno jim vysajeme :-? nedávám jí hluboko do nosu, ale k nosním dírkám, já nevím, je to tak centimetr, nemusí se to nikam hlouběji zastrkávat, máme tu Baby vac a taky tím kroutím, vždycky najdu ten správný úhel a odsajeme vážně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
2.11.09 19:08

NEDÁM DOPUSTIT NA TU NA VYSAVAČ.. KDYŽ JSEM MĚLA MALÉ HOLKY TAK TO NEBYLO BYLA JEN TA S DVĚMA HADIČKAMA A TU JEDNU DO PUSY.. ALE NEVYSÁLO TO NIC! TAHLE JE SUPER! POUŽIJU PŘED TÍM SPREJ S MOŘSKOU SOLÍ… OD NIVEY.. A BOMBA! PAK NAKAPU! A VYDRŽÍ I PŮL NOCI ČI NOC CELOU BEZ UCPANÉHO NOSU!!! :dance: :-D
ALE LEPŠÍ BEZ RÝMY CO? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
2.11.09 21:27

Já jsem také pro vysavač. Momentálně ji zrovna máme, takže používáme. Dcerka ještě neumí smrkat. Je to teda boj, ale nic se nedá dělat, to soplisko musí ven. Dnes jsem na ni vyzrála, že jsme odsávali v sedě, nemá ráda, když leží a já nad ní klečím a držím ruce, ale jinak to nejde :roll: Je mi ji vždy líto, ale raději tak než aby se jí to někde usadilo. Tak jsem se pěkně vykecala z nepříjemného odsávání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
2.11.09 21:28

Pipino,nemusíš se mnou souhlasit.Každý má svoji zkušenost. děti mám 2 a počátečního řevu se fakt nebojim.Malá mívá takové rýmy,že zvrací i kaká hleny. Nějaká Baby Vac nebo nosátko jsou v tomto případě nanic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
3.11.09 11:17

Ahoj, nás trápila zadní rýma. Pořídili jsme Baby vac 2 a je to paráda :palec: Vždycky jsem nejdřív stříkla vincentku, aby se hleny hezky uvolnili a naředily a pak se to vysálo jedna báseň. Za pár dní byla rýma úplně pryč. Vysavač dávám o malinko víc než je minimum a stačí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
5.10.14 11:31

Ahoj holky, mam prosbu, jelikož jsem prvorodička tak pomalu začínám shánět věci pro malého a když čtu tady od těch odsávačkách ta nevim nevim, já jsem teda za že by se to používat nemělo, to jsou lepší vatový tamponky do uších, doporučují to spis ne tohle to. jeto asi muj nazor kazdej ma jinej, ale odsavacku v zadnym případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
23.11.14 11:20
@kristyna95 píše:
Ahoj holky, mam prosbu, jelikož jsem prvorodička tak pomalu začínám shánět věci pro malého a když čtu tady od těch odsávačkách ta nevim nevim, já jsem teda za že by se to používat nemělo, to jsou lepší vatový tamponky do uších, doporučují to spis ne tohle to. jeto asi muj nazor kazdej ma jinej, ale odsavacku v zadnym případě.

Jak říkáš-jsi prvorodička a nevíš co to je, když má tvoje dítě příšernou rýmu… také jsem měla doma ze začátku jen klasickou odsávačku za 30,– z lékárny… můj synek měl min. měsíc příšernou rýmu, kterou jsem musela odsávat skoro každou půlhodinu, jinak nemohl dýchat a i přesto se mu ta mrcha dostala k uchu a měl zánět ucha a museli ho propichovat-nikomu to nepřeju-držet při tom vřeštící dítě na klíně… ted se mu zas vrátila -předávají si to tu se sourozenci dokola… a já chci odsávačku na vysavač, páč ta je prý rychlá a efektivní… skoro necestujeme, takže na batrie netřeba. Dámy díky za rady-koupím Baby-Vac…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
23.9.21 07:54

Ahoj holky koupila jsem tuhle odsávačku akorát na prd nevysáva vůbec rýmu nemá tah co vám pomohlo na kašel a rýmu? Děkuji je nám 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
23.9.21 07:55

@Flek1234 nějaká na vysavač, ale je to hukot. :D

• Citovat
  • Upravit
6180
23.9.21 08:03

NoseFrida od fridababy, miluju :srdce:

• načítám...