Nová práce po rodičovské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Rozjeďte vlastní úklidovou firmu. Každou chvíli se někdo poptává po pani na úklid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co nějaký prodej? Dost teď jede třeba eurona a farmasi. Zkušenost s tím nemám, ale když člověk umí trochu mluvit a jednat s lidma zdá se mi to jako slušná varianta. Já mám akorát výučák, taky se děsim kde seženu flek, možná tak za kasou v lidlu, protože už před dvěma lety byly u nás veškerý zahradnictví a květinářství plný
. Ale každopádně o sobě vím, že prodat umím i hov. o v sáčku, takže mám to farmasi jako takový zadní vrátka kdybych po rodičovský nemohla nic sehnat a chtěla zůstat doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidl bere na částečný úvazek..nebo zkuste i jiny supermarkety. Nebo jděte na poštu a zeptejte se tam. Nebo napiste do FB skupiny vašeho mesta, že byste uklizela nebo ted je celkem zajem o uklid u senioru a nakoupeni jim jidla, leku v lékárně a vůbec třeba par hodinova denni společnost..nebo ted budou letni brigady. Toceni nekde zmrzliny a tak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chlap si holt bude muset taky najít práci vhodnou pro rodinný život. Od toho jste 2 rodiče. A nebo musí vydělat tolik, aby se zaplatil někdo, kdo za něj dítě do školky odvede/vyzvedne. Nenech se takhle šikanovat, dost na tom, že jsi byla víc jak 3 roky na RD. To dítě opravdu není jen tvoje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď začíná sezóna nejen cukrárnám (zmrzlina) ale i restauracím. Budou hledat i do kuchyní výpomoc. Zkus i tam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to mám já? Na podzim se vracím po RD na plný úvazek do práce. Děti bude do školky vodit manžel, já je budu odpoledne vyzvedávat. Manžel je majitel několika firem, má velmi náročnou a stresující práci. Přesto je to otec od rodiny, má děti a patřičně se o ně stará, což však neznamená, že jen vydělává peníze. Stará se o ně. I v hlídání nemocných dětí se budeme střídat.
Já mám taky dobrou práci, mám VŠ a nevím, proč by moje práce měla být něco méně než manželova jen proto, že nevydělám tolik, co on. Ve tvé situaci, máš maturitu, proč bys měla proboha dělat pomocnou sílu v kuchyni nebo uklízečku? Proč mít úvazek výrazně zkrácený kvůli nemocnosti dítěte? Od toho je OČR, a to bez ohledu na výši úvazku. Mysli taky trochu na sebe, ať se kouká zapojit tatínek.
- Citovat
- Upravit
A jak daleko máš nějaký větší město?
Ale jiný řešení to asi nemá než to, že se bude muset zapojit i otec (aspoň si někdy vzít OCR když budeš ve zkušebce) a pokud se nabízí i švagrová, že pomůže s vyzvednutím tak to využij.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to mám tak, že když už tatínek pracuje tolik, že dítě musím obstarat jen já, řešit jeho nemoci atd., tak vydělává tak, že se s tím nemusím dělat úplně nervy. Rozhodne neplanujeme ze po 3 letech nabehnu na plný úvazek a dítě bude celý den ve školce. Budu se zapojovat nějak postupně, jak to půjde. Jestli tvůj chlap potřebuje abys taky pracovala, tak nemůžeš školku a nemoci mot na hrbu jen ty.
- Citovat
- Upravit
Ahoj.
Mám už půl roku po skončení RD a nedaří se mi za zadnou cenu najít práci. Mám jen maturitu, ale na to se neohlížím protože v oboru jsem dlouho nebyla a defakto nelze ani mít zkrácený. A nikdy bych tady nedosahla na plat abych si mohla dovolit treba nekoho platit. A to ani s chlapem, ač si vydela dost tak nás doslova zdrtily dolů dnesni ceny všeho.
Nejsem myslim si vybíravá v tom co to bude - jen hledám zkrácený úvazek a nejlépe od otevření školky a to je u nás 6-7h do dopoledne nebo lehce do odpoledne. Nebo zase pouze na pár hodin odpoledne. Každopádně bych brala uklízečku, prodavačku, roznášela letáky já nevím prostě cokoliv.
A to jen kvůli neustálé nemocnosti děcka a omezené možnosti hlídání, ale prostě nikde nic a když ano tak vyhrazene pro OZP - toho je opravdu dost.
Psala jsem už na několik nabídek ač udavali jen vhodné a nikoliv vyhrazené a bez šance. Já jsem už normálně zoufalá, beru ted tu podporu a pak nevim co mám dělat.
Malé město, ale práce tu tak nějak je jen prostě když je vhodná časově tak jen OZP
Mohu se zaptat jak jste to měly vy? Vy co jste se do práce nevracely a byly dost omezený dítětem? Kde jste mely štěstí? A jak vám to šlo s malým děckem? Díky.
Manžel je týdně pracovně pryč a babičky pracujici. Spolehnout se mohu ted jedine na svagrovou, ktera je na rodicovske a zatim by mi mohla vypomoct. Nejvic me trapi ta marodnost syna, to je naprosta bida a proto nemohu nastoupit na plny uvazek. Jsou mu 4 a chodi prvni rok a je vic doma nez ve skolce