Nová pračka Whirlpool nemá nastavení délky cyklu?
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@otevřená_mysl píše: Více
Tak mrkni do návodu. Všechny nové pračky, které jsem kdy měla, chtěly před prvním praním nalít vodu do bubnu, ta pak odteče do systému. To by vysvětlovalo, proč jsi tam skoro žádnou vodu neměl. Mám teda Bosch, ne Whir.
A nemusíš prát každý týden, prostě počkej, až budeš mít dost bílého, tmavého na plnou pračku a pak teprve per. Červené i černé peru normálně s tmavým prádlem, když tam není nic nového, tak už to nepouští barvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Až budu mít dost prádla? Taková situace nikdy nenastane
To je pračka na 6 kg prádla.
Ale technici už tam napustili vodu, po instalaci se provedla zkouška a já dělal taky samočištění které trvá 70m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pučálkovic.Amina píše: Více
To je slovo do pranice. Byly doby, kdy ženy chtěly pračku, a napsaly Plosky, chci vošmešín, poraď něco!
A já vždycky něco vybral. Poslední dobou jsou však české ženy stále rozmlsanější. Dřív jim stačil Rychlý 15minutový, který vošmrdlá prádlo tak do 2 kg. Poslední dobou pozoruji trend, že čím dál víc žen chce, aby pračka vyprala plnou dávku do hodiny, což pořád není standard v pračkách do 10 tisíc.
Takže pokud vybírám pračku pro někoho já, znamená to poměrně intenzivní rozklikávání návodů k pračkám a čtení toho, co jak dlouho trvá a při jakém objemu prádla.
Důležité je už před koupí vědět, co očekávám, a číst před koupí návody.
Příspěvek upraven 12.07.26 v 11:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pročíst návod ano, ale ten návod musí být jasný, srozumitelný a ne jen přehled funkcí. Starší ročníky s tímhle budou mít velký problém. U několika posledních programů není uvedena délka programu a není uvedeno jestli se to smí použít na bavlnu a barevné prádlo. Nebo jaký je rozdíl v těchto programech. A vysvětlení tlačítka a kontrolek pro čištění chybí úplně. Umím si představit, že lidi tu pračku budou vracet, a pokud prodejce nedokáže vysvětlit to co jsme tu řešili, pak opravdu tohle se dít bude. Si vemte, že někteří lidi jak vidí tabulky tak se jim v hlavě spouští chaos a neví co s tím mají dělat. Schémata jako tady s čísly, to samé. Jen chaos a nedokážou si to spojit a poskládat v hlavě.
On to vlastně není návod, jen přehled technických funkcí. Aby to byl návod, by například mohl být návod k mému šicímu stroji Singer, který když jsem si koupil, tak to byl návod, kde jsem se naučil šít (spíš opravovat) a vyměňovat různé patky. To byl užitečný a přínosný návod kde se člověk něčemu novému přiučí. Tady to ne. Jen seznam funkcí a doporučení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@otevřená_mysl píše: Více
Zjistit, že mi pračka nevyhovuje, až je doma a vyzkoušená, je skutečně nepříjemné. Snad si k sobě s pračkou najdete cestu ![]()
Přenášení vibrací je běžné, obvykle levnější znameńa hlučnější a neposednější.
A k separaci prádla - možná to dělám celou dobu naivně, ale třídím jen co může k plenkám na 60 a víc X co musí nebo stačí na 30. Zbytek jde do svou várek světlé (spolu s bílým) X tmavé (spolu s červeným a černým) na 40 na libovolný program podle délky, kterou chci prát bez ohledu na to, jak je program nazvaný, teplotu a otáčky případně změním ručně. Jestli je to tkané (pevné) nebo úplet (pružné) mě při praní nechává chladnou.
Ponožky, zvlášť bílé, jdou na 40 vždy, jinak se na 30 nevypere ta zašlapaná černota. A dětské spodní prádlo jde na 40 také, na 30 bych měla velmi špatný poct
- načítám...
- Citovat
- Zmínit