Nová pračka Whirlpool nemá nastavení délky cyklu?
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@otevřená_mysl píše: Více
co je ekonomické? no přece počkat, až se ti nashromáždí prádla víc, než prát 3 věci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peru vsechno na smíšené pradlo, zjistila jsem totiz, ze ten ma cca hodinu deset az hodinu 40 podle vahy
nebo pak ten na 30 minut, ale ten neumi s parou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@otevřená_mysl Ahoj, mám Whirlpoolku asi dva roky a taky jsem řešila extrémně dlouhý program na bavlnu. Naštěstí jsem našla vychytávku, u toho nejdelšího programu na bílé prádlo se dá symbolem trička (úplně vlevo pod symbolem klíče) nastavit zrychlený program na hodinu. Jinak dalšími tlačítky se dá případně snížit teplota a otáčky na požadované a to také zkracuje cyklus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Jo poprvé. 30 minutový program je myslím na 30 stupňů C.
Ještě řeším jestli to vadí že se trochu třepe do boku při otáčkách 800 rpm. Vyrovnaná ale je. Tekutina na vedlejším stolku se hýbe celkem dost… je toto normální?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše: Více
To je docela jiná pračka. Ta asi byla dražší, že? Já vybíral tu nejlevnější. Elektrolux za 14 jsem kupovat nechtěl. Já tam mám „Cleaning action“ česky Čištění - to je ale akce na čištění pračky. Kolem kotouče jsou čísla a symboly. Nejsou tam popisky. Na to je ta tabulka.
Příspěvek upraven 11.07.26 v 19:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RampepurdaRampepura píše: Více
Jo na té staré to fungovalo všechno. Tam to bylo jednoduché. Ale taky nevýhoda: nebyla tam žádná ochrana proti tomu, že když tam dáte více prádla než by mělo, pustí se to i tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nalil jsi před praním do bubnu vodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pučálkovic.Amina píše: Více??? Ta se přece napouští automaticky. Něco málo tam cákalo. To bylo jako když trochu vody ve které je rozpuštěný prášek nalijete na prádlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Ale já to třídím na tmavé bavlněné non-stretch, ještě tepláky tam byly… takže košile, tepláky, tílko, tričko a hadřička. Všechno tmavé. Další várku na zítra mám jedno tričko světlé barvy bavlněné.
A na další várku budu prát povlečení na vyšší teplotu. Dva kusy. A pak mám naplánováno vyprat potah od postele, horní potah - to je potah od „matrace“ ale mám v tom danou paměťovou pěnu… takže je to potah od matrace. Ale potahy na matraci jsou dva, a ten spodní neperu, protože dle mého názoru není třeba, když na něm neležím a tedy by měl být čistý. No a pak budu prát jenom bílé ponožky to už je asi 19 párů a to se zase smí jen na 30 stupňů a žádný spin, jenže já nevím při 30 st. C se to nikdy řádně nevypralo, tak jsem začal prát na 40 st. No a pak zase budu prát jenom červenou barvu, trička. To je asi pět kusů.
Příspěvek upraven 11.07.26 v 19:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha, no já na 30 neperu nikdy, to se opravdu nevypere, minimálně na 40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Jo, to je špatně, ale ani se mi nechce věřit, že nějaká dnešní pračka nemá krátký program. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše: Více
Tak díky za tip na Bílé prádlo a tlačítko. To tlačítko na Čištění to je ono. Zdá se, že funguje jen u Bílého prádla. Tam jsem to srazil na 1:53 minut, což je úžasný. Ale když se podívám na spotřebu vody a porovnám s režimem Eco 40-60 : při 3kg celkem vody 38 l, s plnou pračkou 50l u eco praní. U bílého prádla se snížením teploty na 40 zkrátí čas a spotřeba vody je 40.5 l ale na 6 kg. Což vlastně jde. Používají méně vody na bílé prádlo. Asi předpokládají, že není tak moc špinavé.
Představte si, že to tlačítko nikde v návodu není vysvětlené. Nejsou ani vysvětlené kontrolky. Čas se snížil nejvíce když jsem vybral vaničku s peřím. A já nevím jestli to znamená jemné praní?
Jako, myslím, že to je perfektní řešení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše: Více
Věřte nebo ne, je to pravda. Je tam jen jeden krátký ale na 30 stupňů C.
Jo a ted čtu ty poslední programy nemají stanovený čas.
12 - Anti alergy 2:20 (bez vloženého prádla)
13 - Hedvábí 0:50 30 st.
14 - Bed and bath - lůžkoviny - 1:15 při 40 st. + dá se přepínat tlačítkem Čištění na 1:07 (kontrolka vanička s pírkem)
A pak 11 má stanovený čas, ale dá se přepínat tlačítkem Čištění na 1:07 (kontrolka vanička s pírkem) na cca 1:53.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit