Nová pračka Whirlpool nemá nastavení délky cyklu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.7.26 10:47

re: "hodina a 80 minut"

1h 40m - 1h 50m, myslel jsem… u mě program 14 na praní lůžkovin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.26 10:52
@Klmarik píše: Více

Když máte jen jednu pračku, umíte si představit situaci, že pračka se rozbije a budete to chtít dát do servisu? Nebo to prostě vyhodíte a koupíte rovnou novou? Já koupil pračku za 7100 kč, ale přikoupil jsem pojistku za 1200. Když tak zpětně nad tím přemýšlím bylo to hloupé rozhodnutí. Myslel jsem si špatně, že ta dřívější Elektrolux stála 14 tis. a že byla lepší. A pak jak doma na to koukám, tak vidím že stála stejně. Nová má jen o +1kg větší kapacitu a lepší volby na ždímání. Ten prog. 14 na lůžkoviny je skvělý. Ted jsem pral dvoje potahy na postel pro jednoho a pralo to asi hodinu a 25 minut při nastavení na 1:40. To tlačítko na jemné čištění jsem nezmáčkl.

BTW: Stará elektrolux vydržela 9 let. To se i divím když ten podklad je tak křivý a stála celou dobu nakřivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3744
14.7.26 11:09

Tak ta pračka váží sama ne? Čilí 1 košile se nebude prát 4 hodiny, ale zkrátí délku cyklu dle váhy prádla v pračce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3744
14.7.26 11:18

@otevřená_mysl Vám se nikdy nerozbila pračka :)
Buď si koupím novou nebo seženu servis a prádlo chvíli vozím do veřejné prádelny, prát k rodičům, atd… Záleží na pračce a jejím stářím a závadě tedy a možnostech rodiny samozřejmě.

Spíš mě děsí, kdyby si manžel neuměl poradit s tak jednoduchou věcí jako je výběr pračky. :D a lezl kvůli tomu na emimino. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.7.26 12:08
@otevřená_mysl píše: Více

Pokazila se mi asi před rokem, do dvou dnů byla nová doma, objednala jsem si to i s instalací a odvozem staré pračky. Kdybych ji teď servisovala, zajedu do veřejné prádelny.

Ten výběr může být zahlcující - možností je hrozně moc, kdyby to člověk chtěl skutečně informovaně rozhodnout, je to práce na několik dní rešerší. Stanovila jsem si omezující kritéria a pak hledala osobní zkušenosti.

Výběr bych nenechala na jiném - u nás doma jsem to já, kdo pere, tak ať pak nadávám sama sobě a ne někomu jinému, kdo se snažil, ale netrefil 🤣 ono říct co chci je mnohem těžší než nadávat na to, co jsem nechtěla…

Nová pračka je výrazně tišší a stabilnější při ždímání. Vyvážení provedli také při instalaci - za to jsem ráda.

Fajn, že se nakonec pračka osvědčila. Je to tedy tak, že zkracuje automaticky podle váhy?

Mimochodem, děkuji za brouka v hlavě, po plenách můžu kromě proplachu pustit i horkou páru, to mě dřív nenapadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.26 23:29

Jo zkracuje podle váhy. Myslím že výrazně. Jen u té bavlny si nejsem jistý. Dnes jsem pral na program 14 lůžkoviny nebo 11 bílé prádlo na 90 st. C několik útěrek ale přesně jsem to neměřil ale třeba jak bylo po ždímání a byl čas 0:16 tak to pak skočilo na 0:02 a to už byl konec ždímání. Ještě na začátku jsou nějaké anti něco programy které taky nemají stanovenou dobu praní tak nevím ale třeba by se taky daly použít.

No a pračka co se vám rozbila už byla po záruce nebo ještě v záruce? Toto mě právě zajímalo, jestli byste byla ochotna čekat těch 30 dnů nebo kolik na opravu… Ale tipuji že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.26 23:31
@Snopy123 píše: Více

No tak to si neumím představit. Nikdy v záruce se nerozbila. Auto nemám. Proto si říkám že ta pojistka byla zbytečná. Platit za servisáka u pračky nikdy nebylo třeba. A ono se říká že se to nevyplatí. Ted nechápu proč Vás to děsí, to je směšné. Tohle by Vás děsit nemělo. To by Vás pak mohlo děsit milion dalších teoretických věcí, ke kterým nikdy nedojde.

Pokud jde o mně, tak jsem kontroloval jen cenu a rozměr pračky. Defakto. Nějaký návod jsem nahlédl samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.7.26 23:49

@otevřená_mysl Měla 10 let intenzivního užívání za sebou. I kdyby ještě byla opravitelná, byla hlučná a nedala se pořádně čistit. Jásala jsem, že je po ní.

Současnou pračku bych do záruční opravy dala, má reklamační dobu 5 let, nebyla nejlevnější, jsem s ní spokojená… bylo by hloupé reklamaci nevyužít. Z minulosti máme vyzkoušené veřejné praní, když už by se stalo, alespoň si zavzpomínám ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí