Nová školka/jesle na rozhraní Prahy 8 a 9

22
7.2.12 21:00

Nová školka/jesle na rozhraní Prahy 8 a 9

Dobrý den, maminky, uvažuji o zřízení předškolního soukromého zařízení pro děti od 18 měsíců na rozhraní Prahy 8 a 9. Zajímaly by mne Vaše názory, co od školky/jeslí očekáváte, jak si představujete jejich provoz, prostředí, personál, stravování, ceny, spolupráci mezi školkou a rodiči atd.
Moc děkuji za Vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
7.2.12 21:06

Tak pro mě osobně by byl největší přínos hlídání jen pár dní v týdnu, třeba jeden nebo hlídání občasné, hlavně aby se děti mohly vyzvedávat třeba i později, dát je tam na odpoledne a vyzvednout je cca v 18hod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
7.2.12 21:17

sice do soukromé školky chodíme, ale co mi celkem nevyhovuje je provoz až od 7:30… Já musím být v práci taky do 7:30 (též učím), takže když je manžel na služební cestě je to s vyplazeným jazykem tak tak a musí mi děti o přestávce hlídat kolegyně - do začátku vyučování to stihnu, ale je to s vyplazeným jazykem ;)
určitě dělený provoz (nemusí být celý den) ale jesle školka na hlavní činnosti zvlášť ;), prostředí útulné a bezpečné, personál určitě vstřícný, s adekvátním vzděláním a přístupem k dětem a s hodně pevnýma nervama ;) co se týče stravování, klasická česká kuchyně obohacená o ovoce a zeleninu - myslím, že bio věci nejsou nezbytně nutné, jak to některé školky propagují - onehdá mě v jedné místní soukromé školce pobavil jídelníček kde bylo rizoto s bio řasou - no mé dítě by jim to asi hodilo na hlavu :D prostě jídlo s kterým se setkajíběžně ;)
co se týká ceny vím, že i pražská školka soukromá může schopně fungovat kolem 5000,– + jídlo (do 1500,–) za měsíc - a za případné kroužky jazyk výtvarka, tanečky v rámci výuky navíc si rodiče kterí na to mají mohou připlatit… Za mě jako matku na RD bych uvítala kdy už od dvou let můžu dát dítě do školky a pak jít do práce aby mi náklady na školku pokryl tří až čtyřletý rodičák ;) aby mělo smysl dát dítě i do soukromé školky a jít do práce ;) tudíž komplet cena někde mezi 3800 - 7000 měsíčně ;) a samozřejmě možnost třeba chodit jen některé dny v měsíci ;)
no a co se týče spolupráce školka rodiče - to už by mělo být asi v dnešní době samozřejmostí ;)
doufám, že to trošku pomohlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.12 13:08

jeee,to by bylo fajn a jak je to teda k dnesnimu dni?rozjizdite to a nebo to padlo?

• Citovat
  • Upravit
2436
29.5.12 16:23

Tak mně by to taky zajímalo. Zrovna si hledám práci v jeslích a jsem z P8, ale žádné nové jesličky jsem tu v okolí nezaregistrovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.5.12 10:16

Školka

Ahoj maminky, nakonec jsem školku/jesle těsně před sepsáním nájemní smlouvy na pronájem vilky se zahradou musela zrušit, protože se od září v těsné blízkosti má otevírat konkurenční školka. Začala jsem tedy odznovu hledáním nové lokality (na hygieně jsem měla vše vyřízené), ale poté jsem neočekávaně dostala atraktivní nabídku od svého zaměstnavatele, kterou jsem se rozhodla využít. Dceru mi hlídá úžasná sousedka, takže jsem ani nemusela řešit její umístění do nějakého zařízení (díkybohu). Pokud hledáte hlídání, napište mi SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maryna Levdar
2.8.13 08:51

Hledam školku

Hledam školku v čimicich od 2 let. Budu rada za Vaše rady

• Citovat
  • Upravit
Evaa1974
2.8.13 08:59

V Čimicích bydlím už bezmála 40 let a o žádné školce od 2 let jsem bohužel nikdy nic neslyšela, také by se mi moc hodila :nevim: Co já vím, jsou tu jen 2 státní a nedostane se tam ani 3 - leté dítě. Od září se má otevírat další školka, udělali jí z bývalé střední školy, ale myslím, že je také normálně klasická od 3 let.

• Citovat
  • Upravit
6653
2.8.13 09:53

A nejsou to ty jesle na Mírovické??
http://www.ouss8.cz/deti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
2.8.13 19:37

Jesle nejsou školka od 2 let. Jesle v Mirovické jsou od 6 měsíců a nejsou v Čimicích, ale v Kobylisích.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
3.8.13 10:04
  • Citovat
  • Upravit
Evaa1974
3.8.13 13:04

Jé Timinko super :) :palec: Děkuji za tip. To jsem vůbec netušila, že tady něco takového máme za barákem :oops: Fakt bydlím o ulici dál a neměla jsem vůbec tušení o existenci této školky. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6653
27.8.13 09:00

Projesle nejsou špatné, ale mají plno.
Já doporučuji školku a jsou tam i jesle www.cpapraha.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
27.8.13 16:51

teta na hlídání

Jestli někdo sháníte tetu na hlídání (za pár peněz) v Čimicích, tak mohu doporučit tu, která se mi teď rok a půl starala o dcerku (už jdeme do školky). Babičkovská laskavá, nicméně důsledná výchova, domácí strava, spousta aktivit včetně koupaliště, dětských koutků, odrážedlo/kolo, procházky a dětské divadýlko. Teď hlídá i současně chlapečka mé kolegyně, holt mamky musejí pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
27.8.13 16:51

Jestli někdo sháníte tetu na hlídání (za pár peněz) v Čimicích, tak mohu doporučit tu, která se mi teď rok a půl starala o dcerku (už jdeme do školky). Babičkovská laskavá, nicméně důsledná výchova, domácí strava, spousta aktivit včetně koupaliště, dětských koutků, odrážedlo/kolo, procházky a dětské divadýlko. Teď hlídá i současně chlapečka mé kolegyně, holt mamky musejí pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin