Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, mám novou verzi Vinted a je zde napsáno, že potovné je za 20kč a má otázka zní, jak se to posílá za těch 20 kč? Doteď jsem posílala na Zásilkovně za 69kč. Děkuji moc za odpověď.
Musíš prodat přes provizní systém. Ve výsledku tedy zaplatíš 20 Kč za zásilku s prodaným zbožím a zbytek ceny tímto způsobem.
Posílat jakoukoliv zásilku za 20 určitě nejde ![]()
@Anonymmm676 píše:
Dobrý den, mám novou verzi Vinted a je zde napsáno, že potovné je za 20kč a má otázka zní, jak se to posílá za těch 20 kč? Doteď jsem posílala na Zásilkovně za 69kč. Děkuji moc za odpověď.
Ano, je to tak, ale ještě se tam platí ochrana kupujících. 18 Kc+5% z celkové částky. ![]()
Je to strašný. Ještě Vam peníze zdržují, nez příjemce neodklikne, že je vše v pohodě.
Takze je lepší se domluvit mezi sebou, jako to bylo po staru. Ale Zasilkovna už bude za 69.
Příspěvek upraven 03.12.21 v 09:19
Už tady jedna diskuze je https://www.emimino.cz/…lite-447678/
Holky, jsem z toho nového Vintedu zoufalá…slečna si ode mě koupila zboží, ale když chci ten „Vinted štítek“ nebo co to je, chce to po mně nějakou fakturační adresu..vůbec nevím, jakou..psala jsem slečně o adresu a řekla mi, že její tam dávat nemám
![]()
Ahoj, kupovala jsem si neco na vinted a ukazalo se mi ze bude doruceno nebo odeslano do 2dnu ted nevim…Jak to prosim je ted po novu? Je to omezene na dva dny? Odesilate i po delsi dobe? Ja byla zvykla chodit do zasilkovny treba jen 1× tydne. Dekuji
@Anonymní píše:
Ahoj, kupovala jsem si neco na vinted a ukazalo se mi ze bude doruceno nebo odeslano do 2dnu ted nevim…Jak to prosim je ted po novu? Je to omezene na dva dny? Odesilate i po delsi dobe? Ja byla zvykla chodit do zasilkovny treba jen 1× tydne. Dekuji
5 dní.
Já teď posílala poprvé balíček přes nový Vinted….
Obchod jsme uzavřely minuly čtvrtek a balíček jsem měla nejdéle do 17.2. odnést na zasilkovnu.. 😊 nesla jsem v sobotu, včera byl doručený, dneska vyzvednutý a peníze v peněžence Vinted, hned jak se vyzvedl balíček. ![]()
Na odeslani mas pet dni, kdyz to za pet dni nestihnes poslat, tak se transakce zrusi
Nevím jestli to bylo už dříve, ale mě nejde dat hodnocení pokud byl obchod stornován.
V sobotu jsem tam něco objednala a hned zaplatila. V úterý mi psala prodejkyne ze zboží už nemá, ze prodala jinde a ze se omlouvá.
Dala jsem tedy storno objednávky s důvodem ze zboží již není. Přišla mi zprava od Vinted, ze do pěti dnů bych měla mít peníze zpět.
Chtela jsme dat hodnocení obchodu který z důvodu prodejkyne neprobehl, lezi mi někde dost peněz a budu týden čekat ale nelze. Myslím ze by to případně jiný kupující mohl vědět, ze prodejkyne je nespolehlivá, když zboží nabízí na prodej přijme úhradu a po třech dnech už zboží nemá ![]()
@semisova taky jsem stornovala obchod kvůli velikosti, domluvily jsme se přímo a nevím jak teď ohodnotit. Asi nijak… Štve mě na vintedu, že třeba nemám nějakou historii nakoupených předmětů
@semisova ale ona žádné peníze nepřijala, ty visí v systému a bohužel s tím člověk musí počítat, že když si předem neověří dostupnost a rovnou klikne na „koupit“, že se tohle stát může a budou mu třeba týden peníze viset, než se načtou zpět…
ona za to svým způsobem moc nemůže, může zboží prodávat na více portálech a každý není celý dny online…
takže si negativní hodnocení nezaslouží, dle mého
@semisova negativní hodnocení da sám vinted.
A zakoupený zboží vidíš. V menu. Moje objednávky.
@Daisy86