Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Katushe Nakoupila jsem Persil senzitiv a Lovelu, střídala jsem to. Ale Lovela nic moc, nevoněla mi a prací efekt taky nic moc.
@Katushe plínky peru v Persilu Sensitive (a na změkčení přidávám Permon M), oblečení teď momentálně v dětském Froschi (mají nově v DM). Dělím to tak spíš z ekonomických důvodů, přijde mi, že ten PS pere prostě nejlíp a to je na plínky třeba-oblečení nebývá tak špinavé, tak peru prostě v běžných dětských prášcích.
Zajímavý, děti s ní nemají problém, ale možná je to i tím extra mácháním a tím, že peru na šedesát nebo na vyvářku a předepírám v ruce. Ani bych neřekla, že nějak voní, to kdyžtak cítím ten ocet (a ten vyvětrá při schnutí). U mýdlového slizu mám trochu problém se skladováním, je to toho přeci jen celkem dost. Co ta Tierra Verde?
Holky, jdu si sem zase pro radu.
Nemáte některá zkušenost s látkováním při pupeční kýle?
První dítě jsem měla v látce až do odplenkování, to samé jsem plánovala i teď. Ale syn má velkou pupeční kýlu, dostal na to kýlní pás a já kvůli tomu musím používat jednorázovky a děsně mě to štve. Kýlní pás totiž přes tu jednorázovku jde zapnout hezky a účinně, přes látkovku by to nešlo, musela bych ho dát pod plenku a byl by pořád nasáklý močí (a jiným…)
.
Nezažila jste to některá? Dá se to nějak řešit?
@blobfish píše:
Zajímavý, děti s ní nemají problém, ale možná je to i tím extra mácháním a tím, že peru na šedesát nebo na vyvářku a předepírám v ruce. Ani bych neřekla, že nějak voní, to kdyžtak cítím ten ocet (a ten vyvětrá při schnutí). U mýdlového slizu mám trochu problém se skladováním, je to toho přeci jen celkem dost. Co ta Tierra Verde?
Mně právě ta lovela nebyla ani moc příjemná tou vůní. Peru na 60, do máchání střídám i ten ocet (to jsem zrovna zapomněla napsat) a ten z toho necítím. Máchání dávám dvoje. První syn měl ekzém takže prostě zvyk.
Tierra Verde - dostali jsme i pěkný manuál jak ekologicky účinně prát - a musím říct, že pokud tedy mám zrovna čas odmáčet a přidat veškeré ty prostředky tak mám z plínek příjemný pocit. Mají speciální přípravek na změkčení vody a pak na máchání. A jsou ty plenky jiné než z toho Persilu. Takové opravdu neobalené. Zatím jsme tedy vyzkoušeli asi jen 4 várky ale chci objednat více.
@Křováček píše:
Ahoj holky, jdu si opet pro radu:-) Mate nektera zkusenosti s plenkou Hemp hour strap na batole? Maly ma 16,5 mesice, pri spani pres den stale cura a ctverce to nedavaji. Je durch procurany i pres svrchnaky. Na nocnik to u nas v nejblizsi dobe rozhodne nevypada, tak uvazuji o investici do techto plen. Jde mi o to, aby pri vycpani vkladackou neco vydrzely a zaroven aby maly nemel nozky od sebe jako zabaDekuji moc.
Muj dotaz zapadl, takze repete ![]()
@Křováček @blobfish @Daniela Bamboolik @tery16 @elanaa - děkuji vám za vaše zkušenosti ![]()
@Křováček já bych byla odpověděla (všimla jsem si), jen nemám zkušenost. Ale sspřijde mi, že se celkem dost prodávají na bazaru (i nové, skoro nepoužité), tak to asi není žádná hitparáda. Ale fakt nevím, nechci vůbec soudit, jen takový postřeh.
já bych (po své zkušenosti) osobně koupila spíš tu vv jednovelikostní tvarovanou od Joli Petit, co už jsem tu doporučovala. Buď na FB nebo nově na Veselých plenách. Je fakt štíhlá, savá a (podle recenzí, já nezkoušela) se dá dobře vycpávat, aniž by navyšovala výrazně objem.
@Křováček To je vicemene jen zavazovacka, budes ji muset dovycpat. Takze balik to podle mne bude. Zkusenost nemam. Na batole mi to prijde zbytecne.
Holky, co máte Petit Lulu SIO - mám to jádro asi 2-3 měsíce a začínám pozorovat, že na té vrchní tvarovce (co nemá křidélka) se mi ta spodní vrstva (zřejmě z flísu, řekla bych) sráží víc, než ta vrchní (z froté), čili to tam dělá varhánek. Dělá vám to taky? Asi funkčně to zatím nevadí, ale pocitově mě to teda štve. Jak tu někdo psal (@elanaa?), sráží se mi i takhle Bamboolik a taky už tam mám mezi vkládačkou a tvarovkou tunýlek. Ale tím, že to jde odepnout, tak to trochu natáhnu, roztáhnu, prostě požmoulám…ale ta Petitka natáhnout nejde, když jsou ty vrstvy sešité. Taky se mi u PL dost třepí okraje…jak tu taky někdo zmiňoval. Byla jsem z ní docela nadšená, že hezky sedí do kalhotek a vydržela zatím poměrně jemná. Ale tohle mě teda štve.
@tery16 jo, ten flís to dělá…já teda měla kupodivu štěstí a ze 7 jader se mi (až teď po půl roce) začalo srážet jedno, ale někomu se to zdrcne fest. Lucie tvrdila, že šlo o problémy v prádelně (při tom srážením před šitím), ale třeba Anavy měly spíš problém přímo s dodavatelem flísu a mě se zdá, že je to i tady, jinak snad není možný, aby těch sražených plen kolovalo tolik. Reklamovala bych to (včetně toho třepení), s reklamací u PL mám dobrou zkušenost, potřebovala jsem vyměnit patentek, ve středu jsem to nesla na poštu a v pondělí ráno už zvonila pošťačka s opravenou plenkou.
@tery16 Ja je ani moc dlouho nemam a dela mi to taky.. a kupovala jsem je jen proto, ze bamboolik se krouti (mne v bambooliku vic vyhovuje to upevneni vkladacky), takze asi pujdou do sveta ![]()
Mne prisly treningace od bambooliku a u jednoho upadly patentek, ja mam proste smulu a ted maji jeste dovolenou, ach jo… no snad prijdou zpatky, kdyz budou jeste potreba.