Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Nevite, prosim nekdo, jaka je aktualni cena techto plenek? Diky ![]()
@Delphy 159 Kč, bývají v akci za 149 kč nebo 139 Kč, ale strašně málo
Tak zacali pleny Basic nahrazovat jinymi, obal stejny, ale vnitrek… Zkusili jsme, maji jiny barevny prouzek, ne zeleny, pruzny nejsou nad zadeckem, ale u lepitek, jiny povrch, jsou tenci a maj lepe strizene okraje…,ale po pocurani jsou vlhke na povrchu, prijdou mi horsi… Tak jsme v Albertu nakoupili zasobu tech starsich typu, nez je uplne nahradi ty novy. Ach jo, kdyz uz jsem s necim spokojena, tak to nahradi horsim:-(
@Pavlusska píše:
Tak zacali pleny Basic nahrazovat jinymi, obal stejny, ale vnitrek… Zkusili jsme, maji jiny barevny prouzek, ne zeleny, pruzny nejsou nad zadeckem, ale u lepitek, jiny povrch, jsou tenci a maj lepe strizene okraje…,ale po pocurani jsou vlhke na povrchu, prijdou mi horsi… Tak jsme v Albertu nakoupili zasobu tech starsich typu, nez je uplne nahradi ty novy. Ach jo, kdyz uz jsem s necim spokojena, tak to nahradi horsim:-(
Ahoj, taky jsme byli včera překvapený, ale jsem spokojená, mnohem lépe sedí, a pročuranou noc přežily bez problémů.
To nam zatim take noci preckaly v pohode, take dobre sedi, jen me mrzi, ze jsou na povrchu mokre, kdyz jsou pocurane, u tech starsich byl povrch suchy i po pocurani, to jsem u nich hodne ocenovala, myslim ze ty starsi lepe saly.
@u763 SOUHLAS, TAKÉ SE MI ZDAJÍ JEŠTĚ LEPŠÍ, NEŽ BYLY…TAKŽE ZA MĚ SUPER
ALE DÁVÁME UŽ JEN NA NOC A TO JEDNOU PŘEBALUJU. KDYŽ VÍM, ŽE JE POČŮRANÁ, TAK BYCH JÍ V TOM PROSTĚ NENECHALA, AT JE TO PLÍNKA LEVNÁ NEBO PAMPERSKA..
Ahojky, sem si říkala, že jsem divná a je to opravdu tak, změnili plenky, když sme kupovali ještě před deseti dny měli sme ty starší, asi doprodávali ze zásob a nyní už jsou to ty nové, trochu mi po počůrání připomínají Pampers, doufám, že i když bude mít malý hoodně načůráno, že to vydrží, jako ten starší typ, snad půjde jen o zvyk, ale lépe sedí, na zádičkách se nehrnou, byli sme spokojení jak s těma staršíma, tak zatím i s těmi to jen teda občas sme pročůraní v nosítku, ale to je asi tím že tam jsou rozcapanější nožičky, cena je dobrá.
My jsme plenky Albert používali x let, přesně řečeno od roku 2013, kdy přestali v Bille prodávat plenky Clever. Do změny jsem byli spokojení, po změně plenka vydrží přes noc 7m mimču, 2 letá dvojčata jsou durch. Na den jsou plenky AB ok, na noc nikoli. Takže používáme Babylove, které vydrží v pohodě.
Jinak ve srovnání jsou „vylepšení“ plenky menší, tenčí. Psali jsme email výrobci, ten nás odkázal na příslušný Albert, že si máme stěžovat tam, což mi přijde na hlavu. Pěkně mě to štve, je to jako se vším, pokud člověku něco vyhovujhe, buď to vylepší tak, že je to nepoužitelné, popř. to přestanou vyrábět…
Je to tak, mozna ze vypadaji lepe, lepe sedi, ale jsou navrchu po pocurani mokre, coz ty puvodni nebyly, lepe saly, byly vetsi, tvrdsi, nam dost vyhovovaly. My jsme po vyzkouseni tech novych nakoupili spoustu tech puvodnich, velkou zasobu, tak snad dlouho vydrzi, ted uz v Albertu snad ty puvodni ani nemaj.
Jsou to tupci, poněvadž kde bude asi Albert shánět ty starší, když výrobce dělá nové? No mazec jeden to bude házet na druhého. Nám u prvního dítěte v r. 2010 vyhovovali také Alberťácké, ale to byl Euroshop a také byli moc fajn. Nám naštěstí přes noc, přebaluju na posledy cca 22-23.30 vydrží do těch 6.30-7.00h a užší jsou to je pravda..
Já jsem byla nucena koupit jednorázovky, když jsem měla nemocného pejska, měl těžký průjem a chodit ven by kolikrát ani nestihl. Koupila jsem narychlo ty Basic v albertu, páč byly nejlevnější. psí plenky existují, ale kus stojí 20 Kč, tak jsem do těch albertovských vystříhla dírku na ocásek a použila. Za mě dobré, přežily vše, neprotekly, pesan byl s námi i v posteli a to by bylo nadělení
a navíc mají lepítka, které jdou víckrát odlepit, když zkoušíte, jestli jsou už na výměnu
pak jsem je ještě párkrát použila, když jsem byla na služebce a věděla jsem, že nestihnu venčit. V budoucnu je zkusím i pro dítě
Oproti tomu Tesco Value jsou sice ještě o něco lacinější, ale mají strašně blbý lepítka, nejdou nalepit víckrát, sice drží, ale pak je musíte urvat a použít vždy novou plenu.
@Aleenk Zkuste Fred & Flo - ty maji myslim v Tescu (me je vzdycky koupi nekdo z rodicu..) 🙂 Prijdou mi prave spis na ty hubenejsi nozicky. Treba 2ky nebo 3ky jsou o trosku mensi, nez ty albertacky… se mi zda. ☺️️