Poradna duly
Jana Čurdová
@paola white píše:…určitě bude, neboj! Ve čtvrtek budu držet palečky, aby byly vidět 2
@plysatko tak to mě koncovka šla docela dobře. od prvních bolestí po 5 minutách sice za 18 hodina, ale bolesti znatelné až 4 hodiny před porodem a velké bolest je hodinu, takže doufám že to znovu bude zase pohoda
@Aladar my už budeme ultrazvukovaný po třetí… 4+1 pak 6+1 a teď 8+1 pokud budou srďouši tak dostanu i průkajdu a objednání na screening do gennetu.
@paola white Aha… tak to držím pěsti…mě teda čeká ten první a doufám, že dobře dopadne
a teda screening se dělá kdy?
@Aladar krev se bere v 10tt a podrobný utz se dělá 12-13tt je to jedno z nejpřesnějších vyšetření na genetické vady, ale bohužel se musí většinou platit. s prvním jsem byla v POdolí a neplatila nic, protože na to mají grant, tentokrát půjdu do toho gennetu a tam to stojí 1100
@paola white Aha, tak to pak teda začne docela utíkat mi přijde a pořád se něco děje
Tak držím moc pěsti ![]()
@Aladar mě připadá že je to vždycky jen čekání od vyšetření k vyšetření
ale je fakt že do toho 20tt se furt něco děje. potom zase hezky roste bříško, ale od 30tt už mi to přišlo hrozný. před sebou už máš jen porod a ani nevíš kdy to přijde, byla jsem jak sud, venku zima ![]()
@paola white No a te´d to bude stejný co? venku zima
No asi je důležité se nenervovat, já jsem tady pořád pročítala diskuze a přišlo mi, že každá druhá holčina píše, že potratila nebo měla mimoděložní nebo… atd… Tak jsem si pak řekla, že už to číst nebudu, stejně s tím nic neudělám a nervama tomu nepomůžu
Tak jsem si našla tuto diskuzi…kde jsme všechny v cca stejné fázi…alespoň vím, co mě čeká
![]()
@Aladar hele teď je to lepší. mám práci kolem prvorozeného takže mi to utíká docela rychle.
já tyhle diskuze nemám ráda, pak se jen zbytečně strachuješ. u prvního jsem ani nevěděla co je zamlklý těhotenství a bylo mi fajn.
@paola white JJ… přesně tak… lepší nečíst… jak říká moje mamka, ona viděla utz až hoodně dlouho, do té doby nic neřešila, prostě byla těhotná a hotovo… to je asi, jako kdyby člověk začal číst, co se může stát při chřipce…no jsem hrdinka teď…ale strach mám
ale to je asi normální…spíš se budu muset, jestli to tedy bude vše ok, poradit s lékařem ohledně partnerského života…
![]()
@Aladar tak to je jasný, každý má trochu strach, spíš jde o to aby sis těhotenství i přes ten strach dokázala užít