Nové vedení v práci a teror

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.5.24 09:27

Nové vedení v práci a teror

Ahoj, omlouvám se za anonymitu, ale nechci, aby tohle četl někdo z práce, i když by to asi poznal, ale…
Potřebuju se hlavně vypovídat a samozřejmě i každá ráda bude dobrá. Jsem teď tak trochu v pasti. Pracuji ve škole jako AP, kde se změnilo vedení a od té doby je to jeden velký teror a hon na lidi, co už tam nechtějí, včetně mě.
Začalo to tím, že jsem dostávala opravdu dost práce a nestíhala jsem to. Pak jsem se šla jednoho dne zeptat, jestli mi prodlouží smlouvu, abych věděla na čem jsem a dostala jsem solidní “facku”, když mi řekla ředitelka že ne (nejsem žádný flákač, myslím, že to bude osobní, nebo tam chce někoho svého).
O dalších par dní později se na mě ředitelka a zástupkyně asi domluvily a vyčetly mi všechno co šlo a pořádně mě zjezdily i za věci, za které jsem vůbec nemohla a já se samozřejmě bránila, protože mi už strašně dlouho tekly nervy a teď to už “prasklo” a řekla jsem jí pěkně od plic, že už je toho na mě moc a že mě to tam už pěkně štve. Dělala jsem tam opravdu všechno a ještě mě tam honili jak blázna…takovéhle jednání líbit nenechám (podotýkám, že jsem byla stále slušná). Pak jsem se psychchicky složila a jsem na neschopence.
Co tam dělají ostatním učitelkám ani nemluvě, to je hnus!
Mám smlouvu do konce srpna, ale vrátit se tam už opravdu nechci, ale doma mě to na druhou stranu dohání k šílenství. Na chvíli mě napadlo, jestli se tam nevrátit, ale pak si představím, že tam jdu a je mi zle. Už jsem si našla práci jako AP v MŠ, kde by mě prý asi vzali, ale chtějí teď od května a pochybuju, že mě ředitelka pustí na dohodu a pak by potřebovali další, ale až od září a na půl úvazek (teď mám plný). Něco bych projezdila a ještě je to prý dost problémové dítě, tak nevím, zítra jdu na obhlídku a pak se uvidí. Ale půl úvazek je pro mě finančně na prd, máme s přítelem nějaké závazky a potřebujeme finance, nehledě na to, že se pak člověk ani nikam nepodívá a je rád, že je rád. S prací tady v okolí je to fakt bída a nevím, kam jinam bych šla :zed:
Hlásím se na peďák a chci si dodělat školu jako učitelka MŠ, tak mě trochu uklidňuje, že pokud se dostanu na školu, budu mít snad zase dveře otevřené jinde a ten půl úvazek bude jen dočasný.
Co si o tom myslíte? Co by jste dělali vy v mé situaci? Je mi z toho všeho na nic a vůbec nevím, co mám dělat :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13776
2.5.24 09:30

Asi bych nedělala asistenta pedagoga… Dočasně bych šla do té druhé MŠ na půl úvazek a hledala práci, která mě zaplatí lépe (jestli tedy nemáš zázračné peníze - všichni AP v mém okolí berou úplnou almužnu). Ve staré se zkus domluvit na výpovědi. A neřeš ji, prostě to nevyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
2.5.24 09:56

Z osobní zkušenosti vím, že tam kde je šikana na pracovišti nebo dusno, je lepší prostě zvednout kotvy a jít. Ve výsledku to bude lepší, protože chodit do práce někam, kam máš už jen neurózu jít, nemá smysl, stejně to dlouho nedáš a jak chceš potom v takovém kolektivu dělat nadále svou práci plnohodnotné, aby to neodnesly děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
2.5.24 09:57

Jdi se na to ukončení smlouvy zeptat. Řekni, že buď budeš do konce smlouvy na neschopence, nebo to ukoncite hned dohodou. Nevidím důvod, proč by nesouhlasili. O nové práci jim samozřejmě neříkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
2.5.24 09:59
@AnoNe píše: Více

A neschopenku dostane od koho a na co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
2.5.24 10:03
@lucad77 píše: Více

Vždyť píše že už ji má, že se složila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35605
2.5.24 10:13

Dejte hromadou stížnost zřizovateli školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
3.5.24 20:30
@Anonymní píše: Více
Šla bych dělat mimo obor a odstěhovala bych se ze zapadákova.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
4.5.24 08:01
@Zeoli píše: Více

To se hezky napíše, ale bez peněz a vzdělání hůř realizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
4.5.24 10:32

@eumedon proč bez vzdělání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.24 10:35

@JancaS84 řeší se to, ale spousta inspekcí apod. je na to “krátká” a starosta s ní prý táhne za jeden provaz, ale měla by s ním být schůzka. Mně už je to skoro jedno, protože mi bude končit smlouva..

• Citovat
  • Upravit
8435
4.5.24 10:39
@eumedon píše: Více

Jak bez vzdělání? AP musí mít minimálně maturitu a kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
4.5.24 13:12

@Dája0 @brisco Pak se tedy zakladatelce omlouvám.

Vyvozoval jsem to z toho, že psala, že si dodělá školu jako učitelka MŠ.

Nicméně - přestěhování na lokalitu s lepší nabídkou pracovních míst stojí peníze (jsou tam dražší nemovitosti k prodeji i k pronájmu, protože je vyšší poptávka) a mimoto musí brát ohled na manžela a jeho zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat