Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Mám čerstvě druhou dceru, její 18 dní a přijde mi že se málo vyprazdnuje. V noci je pokakaná jednou, max. dvakrát. A přes den jí přebaluji tak 4×. Oproti první dceři je to asi o polovinu méne. Je to způsobené kolikou? Večer se mi po kojení kroutí a pláče.
@WERUN28 je kojená? Kojené děti mohou mít různě často stolici - někdo několikrát denně a někdo jednou za týden. Tak mi to říkala dětská lékařka ![]()
Večer může brečet, protože jsou vedra, je unavená a nemůže usnout. Nemusí to s tím souviset…
Jojo, jen kojím a přibírá krásně. První dcera byla taky kojená ale kadila fakt častěji.
@WERUN28 kojene deti muzou kakat i jen jednou za 10 dni a je to v poradku. Kazde dite je jine. Vase kaka celkem casto ![]()
Nás prcek měl stolici asi jednou týdně:-) pokud je kojena tak je to ok:-)
Nemůžeš srovnávat děti, každé je jiné. MM se krásně tráví, takže toho tolik nezbývá a miminko tak může kakat opravdu i jednou za týden, nebo delší dobu ![]()
Tak mě první syn kakal jako novorozenec max 2× týdně. Srovnalo se to až s příkrmy, to pak chodil 1× děnně. Dcerka byla jiná, ta kakala i 2× denně. Jestli ti mimčo kadí 6× denně, tak je to myslím až dost.
Kojené děti nemusí kakat vůbec i 14 dní a i to je v pořádku. Prostě všechno stráví.