Novorozenec nedokáže spát sám

28
6.12.24 14:10

kojenec nedokáže spát sám - 4 měsíce

Ahoj maminky, jdu si zase pro radu. Asi jsme si na sebe s manželem upletli bič, ale malej už neumí usnout sám, respektive když se mu chce spát nebo už usíná/usnul, chce být v náručí a jakmile ho položíme na postel(klidně vedle nás) tak začne neskutečně ječet. Jsme docela zoufalí, ne že by nám to vadilo ho nosit - na to jsme si už zvykli při prdících, ale skoro 8kg je už pěkná váha a přece se musí už naučit mít nějaký režím :D

Přes den navíc vůbec nejí, mléko nechce, prso po chvíli začne žužlat a už se to dostává do bodu, kdy nepřibírá a už ani nekadí pravidelně(5 dnů, 2 dny - dřív pravidelně každý den 1).

S manželem teď zkoušíme položit-chvilku pobrečet-zvednout a zase položit. Ale co si budeme, docela dobře prohráváme. :D Napadá vás ještě něco?

P. S ještě ve 3. měsíci spal normálně sám v posteli, začal takhle odmítat jíst a spát až poslední 3 týdny.

Příspěvek upraven 06.12.24 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2844
6.12.24 14:13

A kolik je malemu? 8kg novorozenec? :mrgreen: Pripomina mi to manzela, kdyz sel do lekarny pro leky pro novorozence. Po otazce lekarnice, kolik mu je, odvetil, ze 9 mesicu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
6.12.24 14:16

Tak je to novorozenec nebo kolik je mu měsíců? Ani jedno naše dítě přes den nespalo samo, buď u prsa, venku v kočárku nebo v autě nebo v nosítku venku…druhá má 15m a odložit se nedá, ale mně to nevadí, v noci se budí hodněkrát…a takhle ji můžu kdekoliv uklidnit, v letadle mi spala v náruči, beru to jako plus…

Příspěvek upraven 06.12.24 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
6.12.24 14:17
@Janee19 píše: Více

Kojenec :D zrovna mi tady brečí a vrčí, člověk už je z nedostatku spánku tak mimo. Včera zrovna vstával každou hodinu a brečel a já jedu na autopilota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
6.12.24 14:17

@Tancez asi by to chtělo napsat, kolik je malému, novorozenec je prvních 28 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.24 14:19

Hele to jste si nic neupletli. Ti uplni novorozenci az tak uplne nevnimaji co se kolem nich deje a casto spi klidne v postylce, kdekoliv. Kolem tri, ctyr mesicu prichazi spankova regrese. U nas teda mnohem driv prislo to ze maly nespal jinak nez v naruci, na prsu nebo pri houpani na mici, jeste nositko akceptoval ale nespal v nem poradne dlouho. Kocar nesnasel, tam jecel nepretrzite. Budil se ale po kazdem spankovem cyklu co 20 minut, bylo nutne dat dudlika, nebo kojit aby zas usnul, mockrat se to potento…a uspavala jsem ve tri rano dve hodiny znovu. Abych ho mohla uspaneho ulozit do postylky a odejit, tak to se zacalo darit tak v 8 mesicich. Ale vecer tak usnul maximalne treba na hodinu, pak uz jsem u nej musela byt. A v okoli zdaleka nejsem sama, nektera miminka tak kontaktni nejsou a v postylce spi od narozeni, nektera jeste ve 2 letech bez pritomnosti mamy nespi. Pokud ho nechces nechavat vyrvat tak to asi nevytrenujes. Je potreba se tomu prizpusobit. Ja teda zatim mam zkusenost ze nez lamat dite do rezimu ktery ja si vymyslim, stejne vzdycky ono nakonec zlame me do toho, co potrebuje, protoze jinak je proste ukricene, protivne, nespokojene a tak travit cele dny, na to ja nervy nemam.

• Citovat
  • Upravit
1418
6.12.24 14:20

Za mě bohužel normální stav. Prostě už si uvědomuje vaší blízkost a vyžaduje ji. Začalo se to lepšit cca v 1,5 roce. Radu nemám.

Ohledně toho jídla, to mi přijde jako větší problém, pokud přes den fakt nejí, nedošlo j nějaké změně? Nepoužívali jste někdy láhev? Pokud už mu je víc jak 4 měsíce, zvážila bych začít s příkrmy. Ono se postupně i mění složení mléka a konzistence, takže možná mu vadí, že to teče pomalu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
6.12.24 14:21

Ted jsem musela jit uspat sveho triletaka :D no co uz, kazdy ma jina očekávání 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
6.12.24 14:22
@Magda124 píše: Více

Má čerstvě 4 měsíce. Přes den nikdy moc nenaspal, ale aspoň večer se uložil do své postýlky a spal a každé 2 hodiny se budil na jídlo. Teď spí jen v náručí a po položení hned brečí a jakmile ho zvedneme tak ihned přestane a spokojeně spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.24 14:24

Větší starost bych měla z toho ubírání na váze, než z toho, že nespi sám. Spaní se dá nějak udělat ale pokud neji a hubne, je někde něco špatně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.24 14:25
@Tancez píše: Více

No tak to je presne typicka ctyrmesicni regrese. To prejde fakt az vekem. To jidlo je horsi, resila si s doktorkou ze nepribira? Je plne kojeny nebo jak?

• Citovat
  • Upravit
1418
6.12.24 14:27

@Tancez teď jsem si ještě vzpomněla ohledně spánku, že jsem dceru pomalu učila, že je ok spát jen vedle mě. Pomáhalo buďto vytrvale placat po zadečku dokud nespala fakt tvrdě nebos ní sedět v polosedu, pomalu si u toho lehat a jí posouvat na stranu dokud jen neležela vedle mě. Ale trvalo to fakt týdny, než byla schopná spát vedle a měsíce než jsem mohla např. večer odejít alespoň na půl hodiny a být s přítelem.

Ale spíše se fakt zaměřte na jídlo. Tohle nevyspání je bohužel běžně. Prostě spi s ním a přes den nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
6.12.24 14:28
@Anonymní píše: Více

Za pár dnů jdeme na vyšetření a uvidíme s čím tam paní doktorka přijde. Teď vydrží hladovět i přes 10hodin. Zkoušela jsem krmit ze lžičky, stříkačkou, ale všechno plyve ven. Potom přijde večer, je unavený, hladový a tím asi i ten pláč. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
6.12.24 14:31
@Anonymní píše: Více

Zatím to jen sledujeme, pokárala nás, že jsme jim měli dát vědět dřív, že nejí, ale na poslední kontrole ještě přibíral v normě, tak těch pár dnů do čtyřměsíční kontroly jsem to už neřešila. Dřív přibíral krásně 250-300g/týden, teď za týden 0 nebo 60g. Z mé strany jsem nic neměnila, režim i jídelníček mám stále stejný.

od prvního měsíce odmítá flašku s UM a ani dudlík nechce. Strká si všechno do pusy, ale jakmile ucítí silikon tak je zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
6.12.24 15:55
@Tancez píše: Více

Kojenec nedokáže spát sám? Oni taky spát sami nemají :srdce: S kojením bych oslovila laktační, vypadá to jako bojkot kojení. Nabízej v polospánku, během noci. Nos ho v nosítku, spěte spolu. Žádné lahve, žádné dudlíky. Víc ti pomůže ta laktační.

Příspěvek upraven 06.12.24 v 16:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky