Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
zajímá mě, jestli se nějak řeší očkování u dětí s novorozeneckou sepsí? Malá má teď 4 měsíce. Očkování nám odložili o měsíc, tak že dnes by měla teoreticky dostat první hexu. Ještě se budu ptát lékařky, ale zajímá mě, jestli to měl někdo jinak (delší prodleva odložení očkování). Jako v podstatě kdybych se na to nezeptala, tak by ji asi naočkovali v těch třech měsících, tak nevím no ![]()
Pokud chceš očkovat později nebo rozloženě, tak to jednoduše odlož. Nikdo ti nic nemůže. Nebo zavolej do očkovacího centra.
@zuzka6 Hlavne bych teda neockovala v tomhle pocasi. Dcera ma taky 4 mesice a ockovani zacneme az ta vedra polevi. Nechce se mi verit, ze by nejaky dr. v takovem pocasi ta mrnata ockoval. Uz tak maji co delat. ![]()
Pokud mala nema problemy-neurologie ok, krevni testy ok, tak doktori strasne tlaci, aby se dite ockovalo co nejdriv. Podle me to neni spravne, zivot ohrozujici infekce a ktomu ta silna atb oslabi i dospeleho, natoz novorozence. Jsem ve stejne situaci a i pres velky natlak ockovaciho centra si trvam na odlozeni ockovani. Podporu u doktoru necekj, musis je proste pouze seznamit se svym rozhodnutim, tj. s ockovanim vyckat.
Dcera narozená ve 33tt, následně těžká sepse, první očkování měla v 6 měsících (korigovaného věku) a nedávala jsem Hexu, ale Infanrix hib - ta už na trhu myslím není. S hexou bych počkala určitě ještě déle.
Já bych to řešila s neurologem, pokud ten řekne, že ok, tak bych ji normálně naockovala, samozřejmě až nebudou takové vedra.
My teda na neurologii nejsme vůbec vedení. Po propuštění z nemocnice chodíme jen na běžné poradny. Asi by nás jen tak někde bez doporučení nevzali nebo bychom měli někam docházet? ![]()
Určitě bych očkování odložila. Jednak kvůli těm vedrům a taky bych neočkovala dříve než v půl roce věku, ale jen dítě, které nemělo po narození žádné zdravotní problémy. A od doktorky bych se do ničeho tlačit nenechala, je to tvoje dítě.