Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Počkala bych na testy. Přeci ti nějaká známost ze seznamky nestojí za ohrožení zdraví.
Taky bych si počkala. Nebo ty by sis to snad užila, kdybys měla v hlavě tyhle obavy? ![]()
A nespletla jsi se? Vitiligo určitě není přenosné-to je autoimunitní, ne?
@kateka.1 Tak ona se bojí, že by to mohlo být něco jiného než vitiligo. Pokud se potvrdí vitiligo, bude v klidu.
Ja prave nevim zda existuje neco co by mohlo se projevovat podobne a byt to nebezpecne kdyz testy na syfl na negativni
Já teda marně pátrám v hlavě z dob hodin somatologie, ale takové příznaky, co vypadají jako vitiligo asi žádná pohlavně přenosná nemoc nemá..? Mohly by to ale klidně být nějaké kvasinky, plíseň apod..
@unuděná prave proto jsem se chtela poradit zde..zda to nemam s kondomem risknout protoze asi to nic vaznyho byt nemuze..lekar to pry vudel ale pry se to potvrzuje proste z biopsie nebo ceho a termin dostal az za mesic
@Anonymní píše: Více
No jestli to skutečně viděl doktor, tak mu taky měl říct, zda může sexuálně žít, žejo. Ten by věděl, co jiného to může být. Jsi si jistá, že s tím někde byl? ![]()
Na test na syfl sel kvuli me zaplatil si to.
A doktorka mu prej rekla ze se nemusi sexualne zdrzovat ale v tom mi preci taky muze lhat.
@Anonymní píše: Více
No zase na druhou stranu, pokud s tím skutečně někde byl a má žádanku na tu biopsii, není důvod mu nevěřit. A kdyby to bylo něco potencionálně nakažlivého, určitě by se neřešilo jako první vitiligo.. Ale holka, těžká situace, já bych se trochu obávala no.
Já bych taky radši počkala, pokud mu stojíš za to, tak to musí pochopit
Měsíc není nějak extra dlouhá doba a za to riziko to nestojí.
Nema papir budou to delat tam kde byl asi jenze jak vlitl mezi neobjednany tak asi na to nebyl cas…tak dostal termin na 21.6 :/
No ja prave nevim zda se je ceho onavat. Zda ecistuje neco nebezpecneho s podobnym projevem. Palir nema ani zpravu. Kdyz jsem tam kdysi byla ja taky jsem zpravu nedostala.
Věřím no, ale to co tam dole má, se ti z nějakého důvodu nepozdává
Myslím, že těch chorob je dneska mraky a těžko se bez doktora dopídíš, jestli to nemůže být fakt projevem nějaké pohlavní choroby. Navíc ke klukovi ze seznamky bych po 2 měsících randění v tomhle 100% důvěru neměla. Tím ho samozřejmě nechci nijak shazovat, jen myslim, že je na místě být opatrnější a počkat ![]()
Dobry den, našla jsem si na seznamce přítele. Známe se přes 2 měsíce. Před pár dny se to posunulo k nějakému intimnějšímu sblížení a já zjistila, že má dole asi vitiligo. No jo, ale on s tím nikde nebyl, tak to jsou jen naše domněnky. Tvrdí, že s*x neměl víc jak rok, že to má cca půl roku, na testech na syfl. byl teď, na štítné žlaze též.. a když jsem ho nahnala k lekaři s tím dole ve dnech bez objednání, tak mu bylo řečeno, že má přijít v nějaké datum a odeberou vzorek a z toho se to potvrdí zda jde o vitiligo. No jo jenže to datum je za měsíc pak to nějakou dobu zas bude trvat asi než bude výsledek a já nevím jak se k tomu postavit. Vzít ochranu a věřit, že to je vitiligo nebo čekat další měsíc? Na jednu stranu si řikám měla bych mu věřit když spolu chceme být a na druhou si řikám..V životě už ti tolik lidí lhalo, že se vyplatí radši se „jen“ měsíc max. mazlit.
Existuje nějaká „nemoc“ co by se projevovala stejně? Co byste prosím dělali na mém místě? Děkuji. Prosím anonym jinak smazat.