Nový přírůstek do rodiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.11.23 01:52

Nový přírůstek do rodiny

Ahoj. Tajně doufám, že mi napíšete, že mé obavy jsou normální, snad i hormonama, a zajímá mě, jak jste to měli „PAK“ po porodu.

Mám 2,5letého syna. V lednu čekáme bratříčka. Poslední měsíce si s prvorozeným moc moc užívám. Je to zlatíčko a podnikáme spolu hodně věcí. Kromě obrážení hřišť různé procházky, pravidelné kurzy cvičení, kurz malování, herničky..máme v tomhle až skoro svůj zajetý režim. Bývá mi teď až rouhavě smutno, že by to s malym mimi tohle všechno mělo skončit a větší na tom bude bit. Že na všechno tohle nebude čas, síla,..plus složitost dojíždět někam s dvěma dětmi (z toho s jedním úplně malým prckem)..
Bály jste se před porodem podobně? Jak to dopadlo? A jak si to teď ve finále užíváte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kocourGarfield
15.11.23 04:03

Asi né úplně v mrazu, ale i s miminem jsme normálně chodili ven. Nejmladší byl už v šestinedělí na cvičení sourozenců, kam jsme 2× týdně chodili. Hřiště, atd…proč ne ( nevýhoda může být zima a období nemocí na ty kroužky). Jedno z dětí bylo ve 3 týdnech na vánoční besídce.
Jasně vypravit 2 děti je náročnější, ale ne nereálné.
Hlavně klid. Bude to dobrý. :kytka:
My těch dětí měli ještě víc;) Záleží na dětech a podmínkách. Jinak se Ti budou vypravovat 2 pohodáři v baráku s autem v garáži a jinak uřvanci
a blicí mimino ve 3 patře bez výtahu s nutností venčit ještě psa a jízdou MHD s 3 přestupy ;)

• Citovat
  • Upravit
22321
15.11.23 06:14

Kdybys nebyla tehotna, tak bys sla do prace a taky uz nemohla obrazet x krouzku. U nas jsem proste mimino uzpusobila nasemu rezimu, ale nechodili jsme na tolik vnitrni zabavy a ven na hriste nebo prochazku neni problem vzit kocarek s miminkem. Chodili jsme na 1 krouzek a tam jsme to udelali tak, ze dedecek krouzil s kocarkem kolem budovi a ja byla uvnitr se starsim. Ja teda prvni dite nemela zlaticko, ale o nejakem uzivani si nemuzu mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
15.11.23 06:23

Taky jsem měla stejně pocity, dokonce jsem si nad tím párkrát poplakala, ale nakonec to bylo fajn. Miminko jsem prostě brala všude, bylo hodné, stačilo, když jsem ho měla v šátku na sobě a mohla jsem se starším dělat cokoliv. Zabavila se i tím, že sledovala, jak si hraju se starším. Ve třech začal starší chodit do dětské skupiny 2× týdně na dopoledne, to jsem pak měla čas zase jen na mladší. Ve čtyřech zacal chodit do školky, ale často zůstával s námi doma a vyráželi jsme někam všichni. Byla to moc pěkná doba a ráda na to vzpomínám. Uděláte si režim i s miminkem, neboj bude to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.11.23 06:57

To je prostě život, děti odrůstají, věci se mění. Nicméně druhé děti jsou obvykle mnohem přizpůsobivější, protože musí :jazyk: Nás narození druhého dítěte příliš neomezilo, vlastně skoro vůbec. Dokud byla mladší mimino, prostě v nosítku či kočárku všude s námi, pak se velmi rychle chtěla vyrovnat bráchovi, takže kolem roku už to byli celkem parťáci. Máme taky necelé 3 roky rozestup. Horší je to později, až se vrátíš do práce. Ale s tím prostě musíš počítat a smířit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24749
15.11.23 08:00

Tak složitější to určitě bude, ale v období herniček a pískovišť jsem tam potkávala hodně maminek, které měly starší dítko a k tomu mimino třeba v šátku spalo na ní nebo ve vajíčku, skloubit se to určitě dá, jen to bude chtít trochu času a trénink ;)
zase si vem, že by by byl jen jedináček, to by ho ochudilo víc - nemít žádného sourozence - než to, že se dočasně omezí některé vaše aktivity..
hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
15.11.23 08:20

Přesně jak píšou holky, kdybys nebyla těhotná, pravděpodobně by dítko šlo do školky a ty zpět do práce. Chápu, že je to změna, ale ta by nastala stejně, jen jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
15.11.23 09:12

Měla jsem úplně stejné pocity. Kroužky jsem tedy po narození syna vynechala (dceři bylo rok a třičtvrtě), ale bylo vidět, že jí chybí děti, tak jsme ji od dvou let dali do dětské skupiny, tam se „nabažila“ kolektivu :D ale hodně jsme chodili ven na hřiště, miminko spalo v kočárku, později v nositku, to bylo fajn. Teď mám třetí mimco, starším je 5 a skoro 7 a to už ho s sebou taham všude - do školy/skolky, odvážení a vyzvedávání na kroužky, besídky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin