Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj jdu si pro radu. Memu šestiletemu se zacina hybat dolni jednicka vpravo. Za levou jednickou, ktera je jeste na fest, už má nový zoubek venku. Co s tim? Mame s tim jit k zubaři? At mu to neroste krive. Zitra chci volat k zubaři. Diky za názory
Pokud roste stálý zub za mléčným, který se nehýbe, většinou se ten mléčný trhá.
Dcera měla to samé, zdálo se mi, že ty staré zuby jsou ještě pevné, ale když jsme přišly do ordinace a doktorka to vzala do kleští byly venku hned, dcera ani nestačila mrknout. Taky jsem šla kvůli tomu, aby jí nerostly křivě a hned se ty nové krásně zařadily -rostly jí najednou dva vedle sebe.
Jako mala jsem mela totez - zkuste nejdriv ten mlecny vyviklat a vytrhnout sami doma. Jinak pak k zubari - mne takhle museli trhat mlecnych nekolik a pak jsem musela nosit rovnatka
Já tohle měla jako malá. Mléčný mě musely vytrhat a pak srovnat rovnátkama ty druhý. Ale já je měla křivý brutálně a do ted něco křivýho zůstalo.
@alvapinka takhle mi rostla jako male vetsina zubu. Vsechny prvni mi trhaly
a stejne mam krivy… ![]()
Měli jsme taky tak, nový zub rostl 1,5 cm za horní pravou jedničkou až kdesi v patře. U zubaře jsme byli, myšák malýmu vytrhnul, chodili jsme pak na ortodoncii, kde lékař sledoval, jestli se to spraví samo nebo bude potřeba tomu pomoct pomocí pryskyřičné protézky na dolních zubech, ale nakonec to nebylo potřeba, nový zoubek si sám doputoval na to správné místo ![]()
@alvapinka dětem to trhala zubařka. Zvládly to skvěle. Nový zub se jim sám srovnal ![]()
Urcite zajit k zubari. S nejvetsi pravdepodobnosti to vytrhne a zoubek se pak srovna sam.
Tak jsem mluvila jen se sekretarkou. a pry to nespecha.ma tam termin kontroly za dva mesice..tak nevim jestli cekat… muj chlap ma uz za mesic tak ho poslu s nim.
@alvapinka No tak tam zajdi rano mezi bolestma. To te proste nemuze odmitnout. Si pockas a je… Za dva mesice uz muze byt zub narostlej pekne krive.
Jasne ze to nespecha… za rovnatka se dneska plati pekna suma… ![]()