Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Miaow mooc gratuluju
krasna zprava. A zase u holcicky horsi vysledky.
@Miaow ahoj jsem úplně stejne na tom jako ty. Papp 0,46 a hcg 5,2 riziko DS 1:35. Utrazvuk vyšel na 1. Všechno pořádku NT 2,2. Za tři týdny mě čeká utz a triple test. Strašně se bojím ale věřím že to bude v pořádku. A jak jsi dopadla ty?
@Lussy4988 ahoj, dopadlo to dobře, výsledek negativní a čekáme holčičku.
@Miaow tak to je dobře gratuluji. ja bych taky měla čekat holčičku. Ja doufám ze to bude v pořádku ja na žádnou plodovku zatím nechci.
Ahoj taky se přidávam, zvýšená hodnota beta hcg 4,450MoM, Šíjové projasneni 1.20 a nosni kost přítomna. Trizonomie 21 1:748 popul. 1:9861 upravené riziko, 18- 1:1792, <1:20000, 13- 1:5630, <1:20000, výsledek screening ATYPICKÝ. Tak jako fakt nevím, 18.3 jdu ještě na serumintegrovany test a pokud i tam to bude vyssi, tak plodovka. Dr. říkala, že utz OK, tak bych nevěděla jestli podstoupit ten oběr plodovky ![]()
@LuckaaaS ja ted cekam na triple test a 21.3jdu na utrazvuk a rovnou budou výsledky a podle výsledků uvidin na plodovku nechci. Ještě uvažuji o DNATestu.
@Lussy4988 blbě je, že ty triple testy prý často vycházejí pozitivní
já teda pokud mi to opět vyjde hůř, tak hold plodovka ![]()
@LuckaaaS jj ja vím ale četla jsem o tom. Ale aspon to zkusím.
@Lussy4988 Ahoj, tripl testy se ve světě běžně už vůbec nepoužívají právě pro jejich vys9kou falešnou pozitivitu a nespolehlivost, takze se psychicky priprav na variantu, ze ti to vyjde špatně, ikdyz miminko je s největší pravděpodobností zdravé.
Měla jsem riziko DS 1:19 A postoupila jsem Clarigo. Některé pojišťovny ho dokonce hradí při riziku vyssim než 1:100, mě to pojišťovna zaplatila v plné výši. Tak spíše zkus si zjistit tohle, to máš jistotu na 99% minimálně.
@Lussy4988 píše:
@LuckaaaS jj ja vím ale četla jsem o tom. Ale aspon to zkusím.
holka, nedele to. to ti nic nerekne, ty testy vychazi tak zkreslene az to pekne neni. uz se temer vubec nedelaji, nema to totiz cenu, vysledky jsou o nicem, falesne pozitivni. ![]()
Souhlasím, nechodte na triple a radši si zjistěte ten dna test, pokud chcete mít jistotu, že je vše ok.
Taky souhlasím DNA test mi sice vyšel pozitivní a odběr plodové vody mě neminul, ale i tak bych do toho testu šla znovu…
Ahoj
též se přidávám s ne příliš dobrými výsledky
riziko mám 1:140
NT 1,5mm. Papp-a 0,66 a hcg 2,32. Podstoupila jsem krevní odběry a moc doufám, že vše bude v pořádku
odbery mám z lékařské genetiky v CB, máte některá podobné výsledky? Za jak dlouho vám volali výsledky?
Všem moc přeji aby měli zdravé miminka ![]()
@Niky2323 Ahoj, já měla výsledek 10 den a to v tom byly vánoční svátky. Papp jsem měla ještě nižší a bhcg stejné jako ty a všechno dopadlo dobře a miminko je zdravé. Určitě taky tvoje bude, riziko 1:140 znamená , že je miminko na 99,3% zdravé. Neříkal ti doktor, že to bude holčička? U holčiček testy vycházejí hůř.
@ii-ivuska a taky jsi byla na genetice v CB?
nene, dneska mám potvrdili chlapečka
to jsi mě teď uklidnila
moc doufám a věřím prckovi, že bude zdraví
snad ty výsledky budou brzo ![]()