NT screening, špatná krev.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1798
22.5.23 15:18
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuju se tady trochu uklidnit a zároveň zjistit co mě teď čeká. Screening 12+6 TT, ultrazvuk vyšel krásné, bez známek VVV, NT 1,3mm nosní kustka přítomna. Za to krev mám prý dle slov lékaře velmi špatnou. PAPP 0,2867 beta HCG 0,2804. Závěr vysoké riziko T13 1:160 dle věku 1:3510 a vysoké riziko T18 1:124 dle věku 1:1118, na DS mi vyšly hodnoty v pořádku - 1:4057Pořádně mi k tomu nic neřekl a rovnou vypsal žádanku ke genetické konzultaci.
Co mě tam teď čeká? Nikdy jsem na genetice nebyla tak vůbec netuším co to obnáší a druhá otázka, měl někdo podobné výsledky a nakonec bylo všechno v pořádku? Moc děkuji za odpovědi :kytka:

Tak genetická konzultace ještě nic neznamená. Je to opravdu jenom zjišťování rodokmenu, tzn. zda v rodině nejsou nějaké VVV, na co umřeli příbuzní. Kolik dětí kdo v rodině má atd. Pak teprve genetik navrhne další postup, zřejmě doporučí odběr plodové vody, ale finální rozhodnutí je na Vás. Já do toho šla, protože jsem byla v takovém šoku po informacích od doktora, že jsem prostě chtěla mít jistotu. U mě ale nebyl problém UTZ ani výsledky krve, ale kolem 21tt mimčo mělo nějaké problémy a lékaři potřebovali zjistit, co se s ním děje. V tomto stádiu těhotenství bylo riziko potratu 0,11%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
22.5.23 15:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuju se tady trochu uklidnit a zároveň zjistit co mě teď čeká. Screening 12+6 TT, ultrazvuk vyšel krásné, bez známek VVV, NT 1,3mm nosní kustka přítomna. Za to krev mám prý dle slov lékaře velmi špatnou. PAPP 0,2867 beta HCG 0,2804. Závěr vysoké riziko T13 1:160 dle věku 1:3510 a vysoké riziko T18 1:124 dle věku 1:1118, na DS mi vyšly hodnoty v pořádku - 1:4057Pořádně mi k tomu nic neřekl a rovnou vypsal žádanku ke genetické konzultaci.
Co mě tam teď čeká? Nikdy jsem na genetice nebyla tak vůbec netuším co to obnáší a druhá otázka, měl někdo podobné výsledky a nakonec bylo všechno v pořádku? Moc děkuji za odpovědi :kytka:

My byly na genetice mockrát. Sepsal s námi rodinou anamnézu a vysvětlil co a jak, rizika, možnosti.. podstoupila jsem odběr plodovky pro zvýšené free beta hcg. Zaplatila si 2k na rychlo test. Ještě ten večer mi volali, že je down vyloučen (nelze vyloučit mozaika) a za 12 dní jsem měla kompletní výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí