NT screening, špatná krev.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.5.20 11:19

@Janli Proč si myslíš, že to riziko je vysoké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.5.20 11:19

@Platanka @Scarlet_witch to nejsou triple testy! Odběr se dělá stejně, ale výskedky se kombinují s prvotrimestrálním screeningem a upřesňuje se riziko. Jmenuje se to integrovaný screening a dělají to genetická pracoviště. Holky, motáte jabka s hruškama.

• Citovat
  • Upravit
16.5.20 11:21

@Synekdoche7 Mě právě že taky to nepřipdaně nějak vysoké. Kdyby to bylo špatné, zvou si maminky ke genetické konzultaci hned, co jsem se dočetla. Já se spíš snažím naít proč ta hodnota je nižsí, když uz vyšel dobře… Nevím jestli to třeba nemůžu být ovlivnění i mnou.. že jsem v 7 tt měla krvácení, a hematom se mi zmenšuje, ale pořád ho tam mám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.20 11:24

„@Janli“ Trojitý test i integrací je triple test… I ve škole nás to tak učili… Ta integrace jen znamená že se kombinují vysledky z 1 screnningu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
16.5.20 11:55
@Scarlet_witch píše:
„@Janli“ Trojitý test i integrací je triple test… I ve škole nás to tak učili… Ta integrace jen znamená že se kombinují vysledky z 1 screnningu..

Přesně tak to je.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
16.5.20 11:55

Riziko není moc vysoké, u nás se řeší až u 1:300…

• Citovat
  • Upravit
Janli
16.5.20 12:01

@Scarlet_witch právě tou kombinací s prvním screeningem to dává přesnější výsledky než jen ten screening. To nejsou triple testy, co se dělaly dříve a o kterých se píšou zkazky na netu, nevyhodnocuje je řadový gynekolog, ale genetik. Doporučuju ti poslouchat lékaře a ne laiky na internetu. Riziko, které ti vyšlo není zanedbatelné. S největší pravděpodobností je vše naprosto v pořádku, ale na druhou stranu není tak nízké, aby se nad tím dalo mávnout rukou. Máš jít jen na odběr krve a ultrazvuk, nic invazivního. Aspoň se nebudeš až do porodu stresovat, jestli je všechno v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
606
16.5.20 12:06

Mne kvůli krvi vyslo riziko na downa 1:413. Gynekolog mě poslal na NIPT, který se dělá z krve matky a pod hranici 1:500 ho hradila pojišťovna. Sám říkal, že to riziko je sice nižší, ale když je ta možnost, proč ji nevyužit. Malá je podle vysledku zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
16.5.20 12:21

@Scarlet_witch měla jsem mnohem vyšší riziko než ty 1:150 kluk se narodil v pořádku. Na plodovku bych nešla. Triple test jsem měla, vyžádaly si ho v gennetu. Tam jsem byla na 2 velkých ultrazvucich s odstupem mesice, kde shledaly plod v pořádku. Nízký papp-a může ukázat špatnou funkci placenty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.5.20 13:03

Pri integrovanem testu (kde kombinuji i ten superspolehlivy tripple test) a vysledku 1:50.000 mi i tak v Brne nabidli plodovku. Logika.

Je to cele na tobe, zvaz vsechna pro i proti. Tady si o tom samozrejme muzes poklabosit, ale vis jak… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
16.5.20 15:45

Souhlasím s @Lenuccia. Konzultace na genetice spočívá jen v tom, že se kreslí rodinné „stromečky“ a vždy ti na konci nabídnou odběr plodovky, ať je výsledek jakýkoliv (případně ještě placeného genetického testu z krve). Posouzení výše rizika je na každé z nás, osobně si myslím, že síto je nastavené tak, že když je závěr screeningu negativní, lze se na to poměrně dobře spolehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
16.5.20 17:13
@Scarlet_witch píše:
Zdravím všechny, …

ahoj, s priatelkou sme tiez boli tento tyzden u pana doktora Benesa a tiez ma nepustili do ordinacie. Sestricka spominala pocet ludi v miestnosti ku ploche ordinacie. (neskumal som ci je to pravda)

Ohladom vysledkov, nerob si tazku hlavu, priatelka ich ma tiez trochu mimo normu, ale celkovy vysledok screeningu bol negativny. Odporucanie na triple integracne testy.

Ako pise @Janli, v kombinacii s 1. screeningom vysledky upresnuje a urcite sa odporuca na ne ist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.20 20:39

@dve_mena Děkuji.. Tak já půjdu určitě. Přece je to pořád jen odběr krve, a uvidíme jak to dopadne. Musím myslet na něco jiného..Pak je mi líp 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.23 13:41

Ahoj holky, potřebuju se tady trochu uklidnit a zároveň zjistit co mě teď čeká. Screening 12+6 TT, ultrazvuk vyšel krásné, bez známek VVV, NT 1,3mm nosní kustka přítomna. Za to krev mám prý dle slov lékaře velmi špatnou. PAPP 0,2867 beta HCG 0,2804. Závěr vysoké riziko T13 1:160 dle věku 1:3510 a vysoké riziko T18 1:124 dle věku 1:1118, na DS mi vyšly hodnoty v pořádku - 1:4057

Pořádně mi k tomu nic neřekl a rovnou vypsal žádanku ke genetické konzultaci.
Co mě tam teď čeká? Nikdy jsem na genetice nebyla tak vůbec netuším co to obnáší a druhá otázka, měl někdo podobné výsledky a nakonec bylo všechno v pořádku? Moc děkuji za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5926
22.5.23 14:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuju se tady trochu uklidnit a zároveň zjistit co mě teď čeká. Screening 12+6 TT, ultrazvuk vyšel krásné, bez známek VVV, NT 1,3mm nosní kustka přítomna. Za to krev mám prý dle slov lékaře velmi špatnou. PAPP 0,2867 beta HCG 0,2804. Závěr vysoké riziko T13 1:160 dle věku 1:3510 a vysoké riziko T18 1:124 dle věku 1:1118, na DS mi vyšly hodnoty v pořádku - 1:4057Pořádně mi k tomu nic neřekl a rovnou vypsal žádanku ke genetické konzultaci.
Co mě tam teď čeká? Nikdy jsem na genetice nebyla tak vůbec netuším co to obnáší a druhá otázka, měl někdo podobné výsledky a nakonec bylo všechno v pořádku? Moc děkuji za odpovědi :kytka:

Na genetice se zeptají zda se něco vyskytlo v rodině a budou tě lanařit do odběru plodové vody.Nebo si zaplať krevní test. Já teď naposledy jsem ztratila nervy brát krev, a jako starší rodička jsem věřila doktorovy na UZ, protože ten měl vždycky pravdu. A byla jsem rozhodnutá jít na krev tehdy pokud se mu na UZ nebude něco zdát, výsledky z krve by kvůli věku byly zkreslený. Na Edwardův syndrom to nevidím, šíjové projasnění by bylo vyšší, min. přes 2,5.A pokud nemělo ručičky v pěst, zkušený doktor by to odhalil, nebo měl podezření, nebo alespoň tak kde jsem byla já tak to doktor poznal měl podezření které se potvrdilo, hlavně pokaždé měl pravdu. :( U Turnerového syndromu si nejsem jistá zda se to dá poznat na UZ.Ale osobně si myslím že se nemusíš až tak stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí